Novice 2022AAB ski open smučanje na Kronplatzu 13.dec.

Začeli smo v sredo in končali z nedeljo. Ekipa se je zbirala pri zvoncu na vrhu oz. v dolini pod žičnico Belvue. Snežne razmere so bile ugodne razen v petek, ko je dežni oblak prekril Dolomite. Šli smo v hrib tudi na ta dan in ugotovili nesmisel ter odšli v Brunico z vlakom na ogled novoletne tržnice. Namestitev 3 in 4 osebe v spodnji etaži se ni obnesla potem, ko je prišel Covid testirat solidarnost. Internet je "švoh". Sicer pa dobra družba premaga vse neprijetnosti. Plan za naslednje leto gremo od pon. do petka.

 

AAB decemberski tenis turnir nedelja 11. dec. pri Škulju

Malce smo pohiteli, pred smučanjem, ter na hitro izpeljali tunir, ki je bil po organizacijski plati boljši. Tokrat sta zmagala Mica Makovec in Srečko Ceglar,

 

AAB novemberski tenis turnir pri Škulju

je lepo uspel. Najbolj smo se veselili ob sladicah katere smo pridobili po spodbudi s strani Špele, ki je deklice opozorila na velik interes članstva. Res jih ni manjkalo tako, da je Jera odnesla piškote za drugič.

Tokrat sta bila najboljša Tatjana in Srečko Ceglar, ki sta z vso resnostjo v igri prestrašila Dagmar Komar in Bojana Zorka za zdravje, ki sta druga. Vsekakor pretirana napadalnost v igri ni zaželjena, prvo je spoštovanje in druženje v športu. Tretja Miča Zorko in Drago Radoman, četrta Alida Radoman in Zvone Škoflek. Ker se bliža december smo planirali že naslednje aktivnosti. Tokrat je škrat pustil diplome doma, tako da smo smo obljubili priznanja naknadno. Jurman nam je napekel v drobtinah pujska in piščanca - piščanec je bil mega. Imeli smo se lepo in zadovoljni odšli.

 

 

AAB čarovniški tenis turnir 30. oktober pri Škulju

Čarovnice so priletele iz vseh strani, glede na občasno letenje niso bile najbolj izkušene pri pristanku. Ena je priletela direkt v bife, ena na stopnice, vse se je srečno končalo. Cerkveni eksorcist je prinesel red, da se ni čaralo vse vprek. Maki je imel že prej izdelan razpored za začetek teniške borbe, kar je bil tudi namen zleta čarovnic. Tokrat je bila najboljša Alida Dragoman in Sandi Merslavič, druga Marta Kobal in Marjan Danev, tretja Maja Čebular in Igor Bajc, četrta Milena Debelak in Jožko Avsenak. Vse borbe so bile napete in rezultati izjemni. Janez ni držal jezika in je čarovnijo fasal po nogi. Nekatere tudi demenca ni preveč motila pri štetju, da so šteli po svoje. Skratka imeli smo se lepo. Ob prijetni glasbi naših umetnikov smo plesali, zdržali do teme na terasi, nato detajle brusili s čarovnicami še v notranjosti do poznega odleta. Med sladicami je blestela prekmurska gibanica Zdenke in pohorska omleta Majanove Duške, Jera pa je nočno peko piškotov prinesla v dokaz, da proizvodnje ni ustavila. Tokrat smo ujeli Makija s smehljajem.

 

 

AAB politična skupina je formirana

Zaradi praznih figur, ki trdijo da zastopajo naše upokojensken interese, v resnici pa delajo zase (MZU, Desus, Lista Z.J.. itd.), se moramo nasloniti na svoje sile in poiskati aktivne ljudi med nami, ki nas bodo povezovali in naše potrebe predstavljali na vseh potrebnih mestih. Skupina bo zasedala vsako sredo po igri tenisa.

Pojavila se je nova politična stranka Šport za zdravje, ki naj bi zastopala tudi naše interese. Pozorno se bomo seznanili z njenimi smernicami in ugotovili ali je to res.

 

 

AAB ponovna vloga za odpis kazni, Zoranu Jankoviču in Marko Kolencu na MOLu je zavrnjena

Ker smo upokojenci informirani o slabem stanju Ljubljanskega športa in ob pregledu statističnih podatkov zavoda Planica razočarani nad njunim slabim delom, smo jim podali več napotkov in želeli, da nas slišijo. Grozno našo nesramnost so kaznovali in nas disciplinirali k tišini s kaznijo cca 3.500 EUR, ki jo lahko obračunajo po naši pogodbi o brezplačni rabi naših igrišč. Noben protest ne pomaga, da nam bodo kazen z izvržbo izvedli.

Ker pa je to nevidena grozna svinjarija nad upokojenci Ljubljane - volonterji, ki bomo morali ta denar zbrati iz članarine in mi smo še pri moči da protestiramo, bomo to tudi glasno storili.

 

AAB "Malo moteni"

Smo se udeležili te gledališke predstave v Zalogu, in se nasmejali komediji o motenih. Hvala Rudiju Volku ki nas je povabil in tudi sam nastopal med motenimi. Gremo še ko bo kaj novega. Naša Polona pa je ponovno pristopila k razvoju svoje umetniške poti v gledališču in sedaj čakamo kaj bo.

 

AAB jesenski tenis turnir mešanih parov v nedeljo 16. oktobra pri Škulju

Ponovno smo se zbrali in na devetih igriščih odigrali mešane borbe po protokolu našega glavnega kuharja Makija. Veseli smo bili vseh, da smo se snideli, dobra družba nam je dodala dodatni motiv k teniški borbi. Vse naše favorite so odpihnili, tokrat najboljši prva Alida Radoman in Zvone Škoflek, druga Mica Makovec in Matjaž Marčan (MM2x) , tretja Irena Hočevar in Tomaž Gržinič, četrta Špela Peskar in Drago Radoman. Vse borbe so bile zahtevne brez zapletov, korektno sojene. Nihče ni goljufal. Zabava - zasedanje po turnirju se je potegnilo v noč, promet lokala pri Škulju smo dvignili do rekorda meseca. Bograč je skuhala Mija in je šel v slast. Izražen je bil protest na pomanjkanje domačih sladic. Deklice so zatrdile izboljšanje in pravilno količino za v prihodnje.

 

AAB jesenska teniška akademija na Braču, 18. do 25. september ALL inclusive s pijačo in tenisom.

Potovanje in namestitev smo z veseljem izvedli. Tokrat smo imeli boljše pogoje pri rezervaciji tenis igrišč, ker smo že afirmirani AAB. Dobra družba nam je prišla prav po vsaki teniški borbi smo zasedali na letnem bazenu in se nasmejali.

Hrana je bila dobra, pri količini pa smo se omejevali v skladu s potrebami lepe postave in tiščanja v trebuhu. Plesali smo na glasbo gorenjcev in animacijske skupine. Kolesarili, kopali, odbojka, sprehodi, planinarjenje. Posebej nas je prevzel napis ENYOY naše Katjuše. Naslednje leto gremo spet in se nadejamo podobnemu.

 

 

AAB natečaj Erazmus+sport smo oddali vlogo rezultat je

EU je namenila 500 milijonov EUR za šport v letu 2022. Na pobudo OKS smo se v AAB kot prvi v Ljubljani lotili dela zahtevnega razpisa in izdelali zahteven projekt v katerega smo povabili še dve državi Italijo in Hrvaško. Z malo ekipo smo ustrezno pravilno opravili nalogo in pridobili točke na dveh projektih brez zunanje podpore. Mali projekt 60.000 EUR je pri ocenjevanju prejel premalo točk zaradi skromnih deklaracij in bil zavrnjen. Velik projekt desetih držav 450.000 EUR pa je prejel vse točke vendar je zavrnjen, ker je zmanjkalo sredstev.

Vsekakor smo se naučili enakovredno nastopati v programih EU in gremo delovno ponovno v naslednje obdobje.

Ko bomo dosegli rezultat bomo povabili in izvedli izobraževanje vseh bližnjih športnih klubov v program Erazmus.

Za tačas pa zahvala Antonu, Poloni, Ireni, Matjažu, Primožu, Romanu, Urši in vsem prijateljem, ki so ob tem delali nam nudili pomoč in informacije, da smo pravilno delali, se naučili in skoraj uspeli.

 

AAB nastop naših tekmovalcev na ITF turnirju v Tivoliju je bil od 17. do 20. avgusta

Po zapletih z pridobivanjem registracije in slabim delovanjem računalnika ITF smo vseeno uspeli vpisati vse tekmovalce in dobro odigrati vsa kola. Cel teden smo imeli tekmovalni praznik Slovenije in sveta v katerem naše društvo zavzema vidno mesto.

Posamezne tekme smo objavili in imeli dober obisk naših navijačev. Spet naša najboljša Vera Pajenk in Marjan Žižek sta naše brave zastopala z odliko. Ostali pa smo se veselili. Čestitke Štefanu k organizaciji.

 

AAB kolesarjenje etapno po primorskem

smo zastavili v Soboto okoli Ankaranskega hriba, preko Italije nazaj in bo nadaljevanje - prijave

Nadaljevali smo naslednji teden in se po hribčkih nad Koprom veselili prekrasnih pogledov čez morje do hribov. Sendvič na Šmarjah, kopanje v Izoli, ledena kava maksimalna pri Sonji.

 

 

AAB julijski tenis mešani turnir pri Škulju nedelja 17.07.2022

Napoved vročine in zastarele osebne so bile vzrok za izvedbo pri Škulju. Cela ekipa se je zbrala in na 6 igriščih odigrala kvalifikacije ter finalne borbe. Tokrat sta bila najboljša Irena Jakin in Srečo Ceglar. Nekateri pa nismo dosegli zamišljenih ciljev in smo potem zganjali "fovšijo" in iskali napake pri naših partnerjih v borbi. Po borbah smo se ob kosilu pomirili, naklepetali in si rekli nasvidenje.

 

AAB akademija Dragatuš, 27. junij do 01. Julij

AAB akademijo Dragatuš smo odlično izpeljali, navkljub vročini. Ob 6 uri smo pričeli po programu na tenis igrišču. Po deveti uri je bilo že vroče in smo se odpravili v Vinico k mlinu na kopanje, tarok itd. Večerja ob 18h je bila stalnica za uvod v večerno druženje in kulturni program. Bilo nas je 22, zdržali smo vse radosti brez poškodb.

 

AAB akademija jadranja na deski Viganj- Pelješac od 05. 06. do 19. 06 avtokamp Antony boy

Prekrasno vreme in dobra družba sta bila skoraj razlog za podaljšanje čez 14. dni. Vse je bilo b.p.

 

AAB čolnarjenje po Ljubljanici s velikim kanujem - razgibajmo Ljubljano, četrtek 2. junij on 15.15h pod Prulskim mostom

Udeležili smo se z napovedjo ene ekipe 8. veslačev ter pravočasno odstopili, zaradi poškodbe Matjaža, ki bi bil sicer naš motor. Mladina pa je v več plovih tekmovala in veslala na vse pretege in zmago. Navijali smo in se podružili medgeneracijsko. Lep dan se je zaključil s piščančjo obaro v veslaškem klubu Trnovo.

 

AAB začasna prekinitev vseh pogodbenih obveznosti z uradniki MOL-a do ureditve razmer.

Na triletnem javnem razpisu LPŠ smo pridobili upokojenci pravico do uporabe 1.200 ur na Svobodi Vič

Spoštovani, obveščamo vas, da Športno kulturno društvo AAB, Jalnova ulica 49, 1000 Ljubljana, ki ga zastopa predsednik Anton Pivk, začasno prekinjamo sodelovanje po pogodbi št. C7560-20-480152 z dne  3.7.2020 o sofinanciranju izvajanja letnega programa športa v mestni občini Ljubljana od leta 2020 do leta 2022 in sicer gre za brezplačno uporabo dodeljene lokacije MOL:  ŠL PARK Svoboda za vodeno vadbo veteranov Ljubljane 65+.

Razlog:  neurejenost MOL, slab odnos uradnikov in nespoštovanja do nas pogodbene stranke - prejemnika. Ne uporabljajo GDPR, ne vedo kaj upokojenci potrebujemo. Hoteli smo 6 igrišč naenkrat, kar jim ni bilo po godu zato smo se pritožili.

Opazujemo, kako se bo razpletlo.

Birokrati so prepričali župana, da smo upokojenci nesramni če jim za slabo delo rečemo - da je slabo. Kako si sploh upamo in da pričakujejo opravičilo. Župan je prekinil pogodbo, oddelčni šef g. Kolenc pa nam je v opomin odmeril kazen po pogodbi za nazaj - pravna služba je maximalna in v pogodbo za brezplačno rabo igrišč vnesla past na katero se sklicujejo in nam upokojencem volonterjem odmerila cca 3.500 EUR odškodnine. Pokazali so nam srednji prst. Prazna tenis igrišča so nam prodali po dobri ceni - še naprej bodo prazna. Na članstvo bomo prenesli breme terjatve MOL, ker smo neprofitni volonterji - brez prihodkov. Vsem se bomo ustrezno zahvalili ob priložnosti.

Vsekakor pa sem se odločil, da kot predsednik ne bom več testiral vseh birokratskih metod dokumentiranja in rizikov kandidiranja na razpise MOL. Slabo stanje sem predstavil športni zvezi Ljubljane, ki bo pač naredila kar zna. Naše aktivnosti bomo nadaljevali v Ljubljani brez sodelovanja z MOL, ker smo sklenili, da sodelovanje z njimi ni vredno truda in mojega dela, ker je birokracija zasedla celo Ljubljano v smislu liste ZJ. Ljubljana je z županom postala črna luknja, sramota v Sloveniji, kar kažejo statistični podatki RS (glej zavod Planica). Joj, kako smo nesramni do naših uradnikov?

 

AAB spomladanski tenis turnir v smislu Razgibajmo Ljubljano v nedeljo 15. maja na Kodeljevem

V prijetnem spomladanskem dnevu smo se prvič resno srečali na zunanjih igriščih po ukrepih Corone.

Vpisane tekmovalce je razporedil v primerne skupine Maki. Odigrali smo tri kvalifikacijska kola in finalne borbe za prva mesta. Ker naj bi mesto Ljubljana podpiralo tudi svoje občane smo za njih MOL organizirali odprti tenis turnir. Strošek teniškega turnirja cca 1.500 EUR pokrivamo volontersko oz. občani preko MOL-a sofinancirajo 500 EUR. Uradnikom MOL-a moramo na vse možne načine dokazati tudi s potrdilom banke, da je denar nakazan res iz našega TRR za pokritje nekega stroška npr. priložnostnih majic. Mi se ne sučemo med zelo goljufivimi akterji in smo zadovoljni že z računom. Teniški turnir je bil tokrat prvič neodločen in rezultat 4 proti 4 za finalne nasprotnike Irena Jakin, Zvone Škoflek proti Tanja Šinkovec, Anton Pivk. Boljši seštevki so določili zmagovalce. Podelili smo krasne pokale in uspešno zaključili športni dan Ljubljane

 

 

AAB volitveni mešani tenis turnir v nedeljo 24. aprila pri Škulju

Zaradi neodvisnosti od vremena smo se odločili, da zaključimo zimsko sezono v dvorani. Odigrali smo po žrebu Makija in prigriznili kar so nam ocvrli pri Čadu.

Ker pa so bile na isti dan volitve nove vlade - smo se veselili in plesali, da se bomo znebili skorumpirane, lažnive vlade. Skrajno napačna sovražna vlada, ki nam je po Ljubljani postavljala ograje, izvajala policijski teror, sejala razdor in sovraštvo, zaplinjevala in bogato razmetavala z denarjem za zdravstvo, upokojence, šolstvo. Prepotreben denar so zmetali za orožje in oklopnike za podporo vojaškemu turizmu z motivom pobiranja mastnih provizij. Preganjali so dobre ljudi, ki so jim gledali pod prste in jih opozarjali, da obstaja morala, poštenost, prijateljstvo, odgovornost.

Dejansko moramo mi starejši nositi svojo družbeno odgovornost za slabo izbiro, delo napačnih ljudi. Če prepuščamo mafiji in kapitalistom proste roke, brez borbe v veselje lopovom, smo mi sami neodgovorni, nazadnjaki. Njihove grdobije nas hitro oddaljujejo od demokracije, enakosti itd.. Smo proti nadutim egoistom, pokvarjenim avtoritativnim posameznikom, ki žele voditi v svojem pokvarjenem interesu. Zmagali smo na volitvah z veliko večino.

Na našem turnirju nismo politizirali, več kot je bilo potrebno. Še naprej dopuščamo demokratično različno mišljenje naših članov in predvsem resnično spoštujemo vse starejše ter jim želimo v naši družbi aktivno prijateljstvo. Tokrat sta bila res najboljša Irena Jakin in Sandi Merslavič. Največja udeležba teniškega turnirja je zahtevala uporabo 11 igrišč za borbe 44 tekmovalcev. Podelili smo nove majice, katere krasijo zvezdice, ki kažejo, da smo se lotili evropskega programa Erazmus+sport. Čestitka in zahvala vsem sodelujočim s katerimi smo posneli fotografijo za novi letni koledar.

 

 

AAB Spomladanska teniška akademija na Malem Lošinju, 2. do 9 april. Polpenzion in tenis.

Malce skeptični smo se odpravili na Lošinj zaradi Corone, podražitev, ukrepov, vremena itd. Vse skrbi so nas minule, ko smo se srečali z našimi AAB jevci v trajektni lučici Brestova (bifeju). En teden nam je minil v dobri družbi s Kranjčani presenetljivo hitro. Vsako jutro smo si individualno kreirali športno-turistične aktivnosti po otoku. Ob pol dvanajstih pa smo se pripravili na program teniške akademije na igriščih v "Belviju". Teniška srečanja so bila v razporedu konstrukcije večernega programa Mojca-Tone. Vsak dan smo igrali tenis in potem ob praznenju zalog delali povzetke. Zdravje smo okrepili še s savnanjem, kopanjem v morski vodi notranjega in zunanjega bazena. Pogrešali smo kabare nastope iz Algarve. Glasbeni program nam je parkrat popestril večer. Predobra hrana pozne večerje ob 19h je potrebovala strogo kontrolo količine, da nas ni preveč tiščalo v pasu. Skratka bilo je super in bomo ponovili v naslednjem letu, ker je tudi blizu, veliko enostavneje kot nesigurno potovanje z avionom dan ali dva.

 

 

 

AAB pustni tenis turnir, je bil v nedeljo 27.02.2022 pri Škulju

Prijeten pogled na pustne maske nas je spet nasmejal. Star slovenski običaj pustovanja, ko koledniki preženejo zimo, da lahko pride pomlad. Krofi z marmelado pa pustna nagrada maškaram. Na vseh igriščih pri Škulju smo po dobrem razporedu Makija odigrali kvalifikacije in finale. Tokrat sta bila najboljša Irena Hočevar in Zvone Škoflek. Bograč od Jurmana nam je zapolnil praznino po turnirju. Karnevalski ples je bil popestren z čisto novo "kuro", ki jo je zašila Mica. Imeli smo se res odlično do večernega odhoda domov. Kulturni program je bil sestavljen od butalcev, ki so bili v večini prisotni, ter posebnih recitalov japonske, rožice itd. Na kitaro nam je zaigrala in zapela Vera, nekaj lepih slovenskih. Pomagali smo ji z našimi glasovi in ugotovili, da moramo to bolj pogosto, na ne preveč javnem kraju. Zahvala vsem za prijeten dan.

 

 

AAB dobrodelna akcija zvezi prijateljev mladine Moste Polje

Po sklepu AAB skupščine smo nakupili in oddali hrane v vrednosti za cca 500 EUR. Kot društvo smo dobrodelni, ter skrbimo tudi za ljudi okoli nas. Nam ni vseeno. Vsekakor je prav, da smo aktivni v svojem okolju in širše. Starejši imamo modrost izkušenj s katerimi lahko pomagamo pomoči potrebnim in mlajšim ali pa propade.

 

AAB teniški memorial Lojzetu - mešani teniški turnir in volilna skupščina AAB, v nedeljo 16. januarja ob 12.30 pri Škulju

Volilna skupščina AAB športno kulturnega društva januar 2022

Preden pričnemo se bomo spomnili Lojzeta Kobala, ki je januarja 2021 prezgodaj šel po svoje. Bil nam je dober prijatelj in sogovornik. Skupaj sva se udeležila nekaj petkovih protestov proti lumpom v vladi in s tem zastopala veterane ter pokazala, da nam je mar, kaj se dogaja v naši družbi. Ostal nam bo v lepem spominu. Na Kureščku pri Janezu mu bomo "odkrili" obeležje: Lojzetov kot in ob tem izvedli priložnostno delovno akcijo s pogostitvijo.


Poročilo predsednika AAB društva za leto 2021

Najprej vas vse skupaj prav lepo pozdravljam in se vam zahvaljujem za vse lepo in smeh  v preteklem 2. koronskem letu.

Smo v 9. letu delovanja, članstvo se neverjetno hitro stara navkljub intenzivnemu pomlajevanju je večina 65+ oz. najbolj ogrožen del prebivalstva. Smo pa zelo dobri in naša družba je odlična. Bogate izkušnje prelivamo med seboj in  na mlade. Imamo se res fajn v AAB.

V 2021 smo izvedli športno rekreativni program z visoko pozitivnimi učinki na udeležence. Imeli smo športno družabne medgeneracijske prireditve s pomembnim zdravstvenim učinkom, ki so namenjene pretežno starejšim in tudi mlajšim.
Članstvo se nam povečuje, navkljub epidemiji od cca 60 članarin smo prišli nad cca 80, kar nam ustreza, ker nas lovijo leta in se moramo za ohranjanje mladosti  aktivno vključevati v vsa dogajanja in ustrezno truditi.

Življenje je kot ogledalo – če smo nasmejani, v nas gleda nasmejan obraz.
Obenem vse člane opozarjamo, da moramo stalno skrbno izvajati ukrepe za samozaščito pred Corono - prezračevanje prostorov, sestanki zunaj, maske in razkuževanje.
Cepljenje vsakič, ko bo spet potrebno.

Poslovanje društva
Pravna oseba, naše AAB Društvo posluje izključno s sredstvi svojih članov, kar poberemo na turnirjih in članarini.
MOL nam je v brez posebnih zapletov poravnal 2x 500 EUR za dva turnirja v smislu programa razgibajmo Ljubljano.
MOL pa nam ni poravnal iz leta 2020  1.000 EUR dolga za ta turnirja in se izmotava.
Vseeno je trenutno stanje skromno ugodno  cca 3.000 EUR

Ostajamo nizkocenovni in neprofitni. Od  05.05.2020 smo vpisani v register nevladnih organizacij v javnem interesu na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.  V letu 2021 lahko sedaj prvič namenjamo delček dohodnine našemu AAB društvu in smo že prejeli od dohodnine cca 250 EUR
Ker smo nevladna organizacija  se nam odpira možnost tudi ustvarjanja in kreiranja raznih programov, s katerimi lahko kandidiramo v EU in SLO.

Poizkušamo se priključiti na 7 milijonski sklad za ljubljanske športe (zaradi plačila profesionalcev, strokovnih vaditeljev in najemnin), vendar smo ugotovili, da ga zelo dobro črpajo nekateri ljubljanski športni strokovnjaki, ki so si pripravili »ozadje in prijatelje«, nas pa še ne pustijo blizu.

V preteklem letu smo iz soigralcev postali prijatelji in se veselili samo na 8 turnirjih, 65% realizacija tekmovalnega leta. Bolje nam je šlo pri vodeni vadbi tenisa, kjer smo od pomladi do Silvestra koristili izborjena brezplačna igrišča, tako letna na Svobodi, Tivoliju, Kodeljevem in zimsko na Žaku-u. skupaj 108 krat.

Ker smo vsa ljubljanska igrišča zgradili mi, veterani Ljubljane, smo to ugodnost pridobili na podlagi kandidature na letni program športa (LPŠ) brezplačna uporaba

Neverjetno slabo znanje OKS in delo ministrstva za šport je botrovalo čudnim ukrepom, predpisovali so tudi neumnosti zaradi Covida. Nikakor niso sprejeli tehničnih razlag, kaj je prav in kaj narobe. Čas je pokazal, da smo imeli prav ko smo jih opominjali.

V letu 2021 smo začeli šele s spomladanskim majskim turnirjem,  spustom po Krki, surf akademiji v Vignju, tenis v Kranjski gori pri Mileni, julijski in Ninin rojstni dan s Sestrami. avgustovski in ITF turnir v Tivoliju, Julija in septembra teniška akademija v Dragatušu. Jerčijev memorial na Kodeljevem, jesenski razgibajmo Ljubljano, teniška akademija Bol na Braču, festival za 3. življenjsko obdobje v Cankarju. Oktobrski in čarovniški tenis turnir, smučanje na Kronplatzu,  nabava kakijev in IQ igric, decembrski in silvesterski tenis turnir, pobrali smo pri procent dohodnine. Vmes pa smo dvakrat tedensko vodili vodeno vadbo tenisa 65+ in enkrat tedensko igrali v Kopru.
Povabili smo uslužbence MOL-a in župana na ogled predzadnje v letu teniške vadbe in kozarček.

Na skupščini Športne zveze Ljubljane sem se v imenu veteranov AAB društva spoštljivo zahvalil vsej Ljubljanski športni sceni za dobro delo in dosežene uspehe.

Sicer nimamo volilne pravice v Ljubljanski športni zvezi, kar je grozna sramota oz. abota ŠZL in huda kritika županu in oddelku za šport MOL, ki še ni ustrezno takoj odreagiral.

Sodržnik nam še noče prisluhniti, ampak se bomo dali bolj na glas - ne bomo se dali utišati.

Naredili smo nekaj poletnih teniških srečanj v manjšem obsegu na Koprskem v skladu z NIJZ. Kolesarski izlet po hribih nad morjem je bil odličen.

Razočarani smo se poizkusili združiti z Mestno zvezo upokojencev Ljubljane »MZU«, a  so nas neuradno odbili in poslali nazaj v vaško gostilno. Oni se predstavljajo kot   naši predstavniki, Vodje, vendar z nami nočejo imeti opravka (domnevam denar itd…).

Podobno je z Ljubljansko teniško zvezo, kateri pa bomo poizkusili pomagati, da se postavi na noge. Sprejeli so nas medse ker nismo "škodljivci" in skupaj obetavnejši.

Ker smo veteransko društvo sestavljeno iz modrecev, se ne pustimo utišati in bomo tudi v naprej poizkušali spraviti na pravo pot vse čudne sisteme športne scene in druge zavožene v "organiziranem kriminalu in korupciji".
Natisnili smo svoje AAB majice in koledarje, nalepko za avto, izkaznice, vzdrževali našo spletno stran in domeno, pravočasno naredili bilanco in jo oddali na Ajpes. Nekajkrat iz blagajne dali za pijačo odlični ekipi ob kulturnem programu. Varčnost ostaja stalnica.
Za seboj puščamo splošno zelo dober vtis, da smo čvrsti v stališčih in ne popuščamo. Prejeli smo že več zahval in priznanj. Nekateri si želijo, da se bi držali samo tenisa in molčali - kar pa ni mogoče ob pogledu na vnuke.
Članarina za leto 2022 znaša 35 EUR.
V februarju bomo v AAB dobrodelni, nakupili bomo hrano v vrednosti  za cca 500 EUR in jo odpeljali Zvezi prijateljev mladine Moste Polje.


Zahvala za delo:

Krasno je prebrati, koliko ljudi je aktivnih v našem društvu, splošno gledano se vsak član našega društva na svoj način trudi, da smo tako FAJN v vseh pogledih, zato dajemo priznanja vsem članom AAB .
Posebej smo se zahvalili Jožetu Avsenaku, ki je naš najpomembnejši športni strokovnjak, ki nam je odpredaval marsikaj pomembnega iz njegove bogate športno pedagoške zakladnice in pod njegovim skrbnim očesom izvajamo vodeni program LPŠ pri MOL-u.

Za uspešno vodenje AAB kulture Poloni Avsenak, Mici Makovec in Daniju Loviščku.
Za pomoč predsedniku pri vseh delih Ireni Jakin, Špeli Peskar, Mateju Makovcu
Za zdravje društva Miči Zorko, Nini Dovšak, Zlatki Lovišček, Dagmar Komar, Jožetu Avsenaku. 
Za prijateljsko skrb in pomoč Janezu Albrehtu
Mojca je rekla ITAK SMO CARJI VSIIIIIIIIIII :-)

Plan dela za 2022

 1. Vodena teniška vadba 2x tedensko za več skupin veteranov
 2. AAB turnir vsak mesec
 3. Prvenstvo AAB  veteranskih dvojic – mešani pari
 4. Državno teniško prvenstvo upokojencev Slovenije
 5. Sodelovanje na ITF teniškem turnirju seniorjev in super seniorjev v Tivoliju
 6. AAB Teniška akademija v EU…
 7. Erazmus+sport
 8. AAB Teniško akademija sept. na Bolu
 9. AAB kulturni izlet po Dolenjski
 10. AAB gledališka predstava Zabavna zgodba o doktor Faustu
 11. AAB kolesarsko kopalni izlet po dolini reke Soče in Nadiže
 12. AAB teniško srečanje v Kopru, kopanje ob Parencani , WTA  Slovenija open in portoroška noč
 13. Davčno poročilo.
 14. Zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije, obisk razstave Boljke,  ostajamo v Zvezi kulturnih društev Ljubljane in kolesarimo.
 15. Razno

 

Volitve 2022
Ker bo ekipi AAB, ki vodi potekel mandat, volimo novo predsedstvo društva.
Predlogi:

 1. Predsednik:              Anton Pivk
 2. Podpredsednik:       Matej Makovec
 3. Tajnika:                     Mateja Župan Brezovnik, Mojca Župan Macedoni
 4. Blagajnik:                  Špela Peskar
 5. Izvršni odbor:           Vsi aktivni člani po potrebi in znanju

Datum: 16.01.2022 je AAB skupščina soglasno sprejela novo vodstvo, izrazila pohvalo za delo in brez pripomb potrdila poročilo in plan za v prihodnje. Gremo veselo na delo in šport.
Anton Pivk, predsednik

Pred skupščino AAB smo izvedli januarski tenis turnir na 10 igriščih z delnimi prostorskimi zapleti, katere pa smo hitro razrešili. Predtekmovanje smo izvedli pri Benču ostalo pa pri Škulju. Odlične borbe je skonstruiral Maki ter v močno ekipo prvič vključil našega šampiona Zdravkota Pečarja - rekonvalescenta po hudem Covidu prve generacije pred cepivi. Vsekakor smo najprej stestirali vse sodelujoče - vsi negativni v zdravem okolju. Tokrat sta bila najboljša Mateja Župan Brezovnik in Anton Pivk, ki sta po odlični igri, nadigrala Romano in Zvoneta. Potem nas je podprl golaž z polento, katerega nam je skuhala Mija. Posladkali sta nam dan Špela in Zlatka z odličnim štrudljem. Za zdravje pa sta poskrbeli naši prijateljici Darinka Štingel in Miča Zorko. Turnir se je uspešno zaključil Makiju in nam v veselje.

Podelili smo priznanja in zahvalo za lepo igro najboljšim preteklih dveh sezon skupaj - ker nas je Covid močno zavrl. Prvo mesto sezone 2020 in 2022 sta dosegla Milena Debelak in Zvone Škoflek, drugo mesto Dagmar Komar in Drago Radoman, tretje mesto Irena Jakin in Andrija Petrović, četrto mesto Tatjana Ceglar in Zvone Svoljšak.