Novice 2018aab silvestrovanje 31.12.2018 pri Škulju

 

Na silvestrski večer smo se zbrali pri Škulju in po Makijevem razporedu odigrali eksibistični aab tenis turnir. Ker je bila praznična noč, smo rezultate pustili v pozabo in prijateljsko odigrali z nasmehi na obrazih. Po športnem uvodu smo na bogato obloženih mizah našli najboljše za večerjo. AAB zvočnik nam je prepeval zelene viže naše mladosti, nakar smo zaplesali in pričakali polnoč s šampanjcem v roki. Prijateljsko smo si izmenjali najboljše želje za novo leto. Po polnoči je program prevzela Polona in na simpatičen način prikazala drobne detajle posameznikov. Na našp željo nam je spet odlično odrecitirala Rozmanovega povodnega moža in Urško. Nato smo se zbrali zunaj in gledali, kako je Jožko poslal zračno plovilo proti Marsu. Nadaljevali smo s plesom na naše lepe domače. Pogledali smo nekaj atraktivnih fotk iz zgodovine 2018 in proti jutru počasi zaključili s silvestrovanjem. Posebna zahvala gre Bojanu in Miči pa tudi ostalim deklicam, ki so nam pripravile najboljše jedi in sladice v letu. Imeli smo se fajn.

 

 

aab decemberski tenis turnir v nedeljo 23.12.2018 pri Škulju

 

Na decemberski tenis turnir smo povabili naše primorce Jadranko in Dragana, da smo spet skupaj. Krasen turnir smo odigrali na 8 igriščih. Veseli smo bili daril in peciva ki so ga napekle naše prijateljice. Tokrat sta bila najboljša Mateja in Zdravko. Posebej smo se veselili uspeha Miče da je osvojila 3. mesto. Imeli smo se fajn

 

 

 

Zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije v Siti teatru BTC 27.11.2018

Veterane našega društva je direktor g. Gregor Krušič povabil na zaključno slovesnost teniške zveze Slovenije 2018. Prireditev je bila gala in ok. in pogostitev odlična.
Spoznali smo naše najboljše teniške borke in borce, stebre Slovenskega športa in družbe jim stisnili roko in obljubili našo podporo.

TK Maribor je za odlično delo že 16 tič zaporedno prejel veliki pokal TZS, čestitke. In s tem potrdil dobro sistematično delo občine MB in društev. Naredili so tri nova pokrita tenis igrišča in obnovili tri.

Morda pa bodo Ljubljančani opazili uspehe mariborskih strokovnjakov tenisa in bo 20. pokal ostal v prestolnici. Zaznali smo prenizko število Ljubljanskih športnikov zmagovalcev glede na številčnost Ljubljane.

aab novemberski tenis turnir v nedeljo 18.11. 2018 pri Škulju

V smislu razgibajmo Ljubljano in Slovenijo smo na 8 igriščih speljali odličen TT (teniški turnir) Zbrali smo se, pozdravili pomebne goste. Na področju kulture smo se sladkali z domačimi dobrotami naših prijateljic. Tokratno finale sta odigrala in osvojila Metka in Zvone, pokazala sta odlično telesno pripravljenost in mojstrstvo v igri. Drugouvrščena Sonja in Lan sta po hudi borbi popustila. Presenetila je Jera in ob Zdravku zasedla 3. mesto. Po joti smo se posvetili tekočim problemom in volitvam. Zahvala vsem, ki so nam napekle sladice in Makiju za dobro vodenje.

 

 

aab čarovniški tenis turnir v nedeljo 28.10. 2018 pri Škulju

Zbrali smo se, pozdravili pomebne goste, oblekli v klubske barve in se fotografiralii za novoletni društveni koledar v novih majicah in vmes sprejeli leteče čarovnice. Po razporedu smo odigrali mešane dvojice na 8. igriščih. Tokrat sta najboljša Mojca in Marjan D. odpravila vse nasprotnike in zaslužila nagrado. Po turnirju smo s segedinom in štrudljem podprli izčrpana telesca in zalili. Čarovnice Nina je bila elektrificirana in navešena z okrasnimi mišmi, Romana je vabila z nasmehom, Mica je bila že čisto vijolčna, Neva pa si je napletla kite, Metka je bila ("opasna"), Vladka ima še vedno ukrivljen nos, Jera pa polna lobanj, Irena pa kremplje uhhh. Špela je zavrtela predsednika. Jožica je bil prav medena. Darinka je osvojila Lojzeta, Miča pa Bojana. Polona in Lorena sta staknili glave. Komaj smo odnesli celo kožo. Po podelitvi diplom in obešenih čarovnic smo premleli oddelek za šport in ŠZL.

 

 

 

 

 

aab teniška rekreacija ponedeljek in sreda športni park Kodeljevo Slovan


Ob 11h do 1h smo imeli teniško rekreacijo na igriščih Slovana Kodeljevo. Odigrali smo mešane pare. Končali smo z prihodom dežja. Naslednje leto spet.

 

aab članice in člani povabljeni na Decatlonov tenis turnir 13.10.2018 pri Škulju

Z veseljem smo se udeležili mešanega promocijskega turnirja na katerega nas je vabil Matej iz Decatlona. Naš Maki je pomagal in sestavljal pare ter preračunal rezultate. Med mladimi smo uživali in se nasmejali. Borbe so bile "ta prave" hrupno navijanje je spodbujalo Ireno in Antona, da sta igrala boljše kot znata, presenačala sta nasprotnike in navijače. Lepo so nas pogostili in obdarili najboljše tekmovalce. Posedeli smo na poznem jesenskem soncu. Dobili smo nove prijatelje.

 

 

Enotedenske mednarodne aab teniške priprave na Bolu (Brač) 22-29 september 2018

Večina se nas je pripeljala z avtobusom. Po mnogih zapletih smo srečno prispeli v hotel, koder so nam pripeli zapestnice all inclusive. Odlično smo se organizirali in vse dni športno tekmovali v mednarodnem tenisu. Naši nasprotniki ob društvu Lob so bili tudi Hrvati in Poljaki. Po tenisu smo ob francoski animaciji na bazenu dosegli posebne tudi pedagoške uspehe. Po večerji smo nekajkrat preizskusili plesno umetnost. Joško je še vedno zvezda v Twistu. Wiski je pregnal bolezen. Res smo se nasmejali. Kopanje v morju smo dopolnili z mednarodno odbojko, bazenom in prstometom. Na našem končnem aab turnirju sta bila nagrajena zmagovalca, najboljša Irena in Marjan Ž. po zahtevni borbi jima je sreča bila bolj naklonjena kot Darinki Č. in Daniju. Nina je imela več jaken z atraktivnimi designi. Dagmar je osvojila nagrado za najprisrčnejši smeh. Dušan je predstavil Ferarija.Srečno smo se vrnili domov.

 

 

Praznik aab in četrtne skupnosti Rudnik 20. september 2018

Ponovno smo nastopili na športno, kulturni prireditvi med mladino, imeli smo svoj štant, pijačo in štrudelj

ob športni dvorani Krim, od 14. do 18. ure. Vabili smo nove člane in usmerili potrebe krajanov.

aab tenis turnir nedelja 16. september športni park Kodeljevo Slovan

Prijeten, sončen jesenski dan.. Odigrali smo mešane pare, igre so bile zelo dobre. Poznala se je gobarska, vinogradniška sezona - nekateri so manjkali. Na štirihj igiščih smo se borili. Tokrat sta bila najboljša Mateja in Lojze, vložila sta veliko truda in prišla do odličnega rezultata. Maki je uspešno šeštel vse točke in poračunal, nekatere so si obliznile prste. Tokrat je imel Brane najlepši nasmeh. Pica za vse.

 

 

aab tenis turnir sobota 25. avgust športni park Kodeljevo Slovan

Smo prestavili v dvorano pri Škulju in se izognili dežju. Odigrali smo mešane pare, igre so bile zelo dobre. Po končanem turnirju smo posedeli in se nasmejali ob Romanovem RD-ju. Na turnirju sta tokrat po hudi borbi zmagala Špela in Roman Puš. Kulturno smo mu zapeli rojstnodnevno. Jera je pokazala oteklino - natrgane mišice. Špela pa točko na nogi kamor jo je zadela žogica Irene. Pogrešali smo štrudelj od Metke. Naredili smo plane....

 

 

 

 

 

aab teniško srečanje v Kopru, kopanje ob Parencani , ATP Slovenija open in portoroška noč 11.08.2018


Na dveh igriščih smo klasično odigrali mešane pare in se med seboj borili za zmago. Močna Lidija in Anton sta požela slast zmage.
Morje nas je privlačilo in preživeli smo lep kopalni dan.
Za večerni finale ATP Turnirja Slovenija open nam je polepšala Anja in predsedniku aab podarila vstopnice za vso ekipo.  Zmagovalcem smo ploskali in srečali šefa od Mateje in Mojce, ki je prišel podariti pokale.
Magnifiko je bil peder in čifur na glavni plaži portoroža . Odlična glasba je dvigovala množico. Polnočni ognjemet je zaključil odličen dan.

 

Aab kolesarsko kopalni izlet po dolini reke Soče in reke Nadiže 7-9 avgust 2018


Tabor smo postavili v kampu Gabrje v Tolminu ob Soči tako, da smo imeli po potrebi hladno kopel v teh vročih dneh. Dnevna vročina pod drevesi je bila višja, kot smo je vajeni ob morju. Noči pa hladnejše z jutranjo meglico. Odkolesarili smo mimo Kobarida 20km do Nadiže in nazaj. V ribogojnici smo kupili kapitalne postrvi za večerjo.
Naslednji dan smo odkolesarili do Tolminskih korit in potem gor v hribe nad Tolminom. Noge , srce in električna kolesa so pokazali svojo moč. Živela tehnika.

 

aab teniški turnir 22. julij 2018 v Ribnem pri Bledu ob 11.30

Tokrat nismo odigrali mešane pare. Imeli smo prave ločene aab ženske teniške spopade in moški nastop. Samo v finalu smo združili mešane pare.

Grožnja napovedi slabega vremena nas ni odvrnila. »Gremo v vsakem vremenu saj je naša prisotnost in druženje bistvo športno kulturnih srečanj. » Čvrst, neomahljiv in vztrajen aab športni duh je bil nagrajen z krasnim suhim in ne prevročim vremenom. V tekmi smo imeli tudi goste iz drugih društev, ki so s svojo kvaliteto dodatno otežili pot do zmage. Tokrat najboljša Irena in Jožko nista imela slabih nasprotnikov. V hotelu pripravljen bograč je bil odličen. Zapeli smo tisto: "ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet....". Metka in druge deklice so poskrbele za sladko življenje. Matej je vse preračunal in zamešal pare. Prijetno utrujeni smo se pred večerom prijateljsko razšli.

 

 

 

aab teniški turnir 8 julij pri Škulju

Na 6. igriščih smo odigrali teniško vrhunsko mešane pare, dve uri kvalifikacij in dve uri finala. Matej je izdelal preverjen razpored in ga še dodatno predelal. Jera je z Tomažem premlela in analizirala detajle igre. Mateja je nastreljala Mojco. Elena je z Marto predsedniku in Darinki ž. zvezala kravato. Borbe so bile lepe in fer. Vsi smo po napornih borbah veseli poklepetali ob pici in naredili nove plane.Najboljša Darinka Štingel in Marjan Žiža. Presenetila nas je Metka z teniškim štrudlom.

 

 

 

aab gledališka predstava zabavni muzikal KRONAN NOREC 08.07.2018

Prijazno vabljeni na ogled predstave Milana Jesiha  KRONAN NOREC v izvedbi gledališke skupine GIMNAZIJSKI TEATER (dijaki) in TEATER.PROF.(profesorji) z Jesenic, ki bo 8. junija 2018 ob 19.30 v SKEDNJU na PIJAVI GORICI.
Nekaj misli iz ocene predstave (Gašper Jarni):
…Kronan norec je v osnovi radijska igra za otroke, ki je bila le redko uprizarjana na slovenskih gledaliških oziroma lutkovnih odrih; v njej poleg človeških nastopajo tudi številni živalski, rastlinski in snovno pojmovni liki (kače, lev, štorklji, solata, kamen, odmev, alkohol ipd.), kar gotovo predstavlja velik izziv za uprizoritev….
….Predstava se prične z odlično izvedeno zvočno nevihto in s simpatičnim uvodnim prizorom, v katerem opazujemo rojstvo novega norca…. Tekom predstave se skupaj z norcem podamo na njegovo pot odraščanja, na kateri srečuje različne posameznike, ki pa so vsi bolj ali manj v funkciji družbe ali pa so vsaj 'normalni' oziroma družbeno sprejemljivi posamezniki. Prizori imajo izrazito lahkoten in igriv predznak; pri tem velja izpostaviti skupino igralk in igralcev, ki so navdušili z resnično uigrano ansambelsko igro…

img_2835    img_2907
img_2874   img_2849
Z veseljem smo si ogledali in se še prijateljsko družili po predstavi.
Za igralsko skupino  in organizatorja AAB društvo in KUD Pijava Gorica    Polona Avsenak Predstava traja cca. 45 minut, je poučna, zabavna in malo muzikal-na, ravno prav razpoloženjska za petkov zgodnji večer. Kozarček po predstavi je bil samo še dodana vrednost!!!

 

aab kulturni izlet po dolenjski 30. maj 2018


Ob 8uri smo se dobili pri Rutarju, šli za Polono z avtomobili, ekonomično smo se posedli.
Ogledali smo zgodovinsko zgradbo grad Struge, koder nam je grajska gospa s hlapcem pojasnila in odigrala zapleteno življenje na gradovih srednjega veka. Skovali smo svoj denar in ga simbolično vrgli v Krko za srečo. Pogledali smo grad Otočec, golf Otočec. Na Krki smo sedli v kanuje in odveslali po toku 2 uri od Jamnikovega kozolca proti Novemu mestu. Nekatere so se kopale. Nadaljevali smo pri Miči v Čatežu, Bojan nam je napekel kosilo in nalival šampanjec. Po kosilu kopanje v termah. Prstomet, prenočitev, Drugi dan tenis mešani pari v Krškem. Bilo je superrrrrrrr.

 

 

 

aab majski teniški turnir na Kodeljevem 20.maj 2018

Zaradi slabe vremenske napovedi smo ga prestavili v dvorano Škulj in potem je bilo lepo vreme. Mešani pari so bili dodatno premešani zaradi sprememb in dopolnitev. Veseli smo bili ponovnega snidenja in nasmejanih obrazov. Borbe so bile na nivoju. Vendar se je vse dobro izšlo. Tokrat sta bila najboljša Mojca in Jožko. Odlična je bila pogostitev Miče in Bojana z Gašperjem. Sladice je pripravila Zlatka in   …
Posebej smo se razveselili Belgijske refundacije aab portugalski ekipi – polovico že imamo za naslednje teniške priprave 2019.

 

 

 

aab TEČAJ TENIŠKE MOTORIKE - nekaj, kar še nismo zavestno opazili. Torek 10.04. ob 18h Teniška akademija Škulj - avla

Teorija - poglobljen, raziskovalni psihološki pristop k motoriki tenisa. Roman Puš, odličen tenisač, trener in predavatelj, naš aab član nam je pripravil tečaj Imagitivno metodo učenja tenisa - ravnotežje v medkoraku in drsnost stopal. Spodbujanje globine postavitve v tenisu - preža telesne drže. Katere mišice izvajajo udarec in katere ga zavirajo. Metode sprostitve v igri. Teorijo smo imeli v predavalnici, vaje v živo pa na igrišču.

Roman Puš, BA. pth. (1.akademska stopnja)

aab Tečaj priprave telesa na tenis in po njem.

Slavko Brezovnik terapevt, maser (rokometne reprezentance), nam je pojasnil skrivnosti mišic v telesu in kako se izognemo poškodbam in bolečini mišic. Kako poskrbimo za ustrezno pripravo na športno aktivnost in po njej.

 

aab pomladni teniški turnir v nedeljo 8. APRIL pri Škulju,

V prekrasnem dnevu Cankarjevega leta, smo se zbrali in na sedmih igriščih odigrali teniške kvalifikacije 3x40 minut. Maki je premešal mešane pare tako, da so pokazali vse, kar so največ zmogli. Poznale so se temeljite priprave igralk in igralcev iz Albufeire.  Finalni spopad je pokazal trenutno najboljša teniška igralca Mojco in Romana P. Po podelitvi nagrad smo se nasmejali, zaradi težav letalskega motorja in prvoaprilske odškodnine. Po končanem uradnem delu smo sestavili načrte za v prihodnje. Zahvala organizatorju turnirja in vodji tekmovanja. Miči, Bojanu z Gašperjem za odlično kosilo, Metki za sladico, vsem za fair play in nasmeh.

 

 

 

 

 

aab pomladno kolesarjenje v soboto 07. APRIL okoli Ljubljane

Spoštovani aab članice in člani

V soboto smo naredili kolesarski krog po najbolj obljudeni športni  Poti spominov in tovarištva v desno smer. Dolžina je cca 35km, dobri dve uri prijaznega kolesarjenja. Bomo ponovili.

aab teniški turnir v tujini, Portugalska

V torek 13. marca smo se odpravili in se vrnili 20. marca

Zgodaj zjutraj smo v Benetkah sedli na avion, ki ni hotel leteti in se nas je po kakšni uri čakanja otresel. Dobili smo drugega in malo krožili po Evropi dokler nismo našli Faro na Portugalskem. Nasmejan nas je pričakal Polonin sošolec Zvonko z ekipo in nas odpeljal v Falesio hotel. Vsi smo ga veseli ponovno objeli.
Ob zajtrku smo sklenili terminski načrt in plan teniških borb. Mateja je organizirala razpored in sestavila najboljše ekipe. Teniške borbe smo ponavljali vse dni zapored, razen ob najhujšem dežju. Polona nas je peljala po kulturnih znamenitostih in nam pojasnila čare.
Končni portugalski turnir je pokazal najboljša, najsrečnejša aab tenisača Mojco in Antona. Na zunanjem bazenu smo proslavili rd. Dagmar in mladoporočenca Žižek ter sangrijo. Mojca je pobožala srečneže. V svoje aab vrste smo sprejeli častnega člana Zvonka - biser portugalske.
Nasmejani smo po tednu dni odpravili domov in sklenili – drugo leto 10 dni.

 

 

 

 

aab teniški turnir v nedeljo 11. MAREC pri Škulju

 

aab športno kulturno društvo je pokazalo ogromen uspeh pravega dela vodstva društva v športu in premišljene vrhunske organizacije, ki širi ugled v Ljubljani in Sloveniji.  Na marčevskem teniškem aab turnirju smo zasedli vseh 8 igrišč pri Škulju z 32. tekmovalkami in tekmovalci.  Dve uri kvalifikacijskih borb v treh izmenjavah je pokazalo najboljše za finalni spopad » finaliste«. Tokrat najboljša v finalu  Mica Makovec in naš olimpijec Zdravko Pečar. Podelili smo diplome za prva tri mesta. Odlične borbe so pokazale, da »zlata leta športa « nekaterim vztrajajo in da so med nami najboljši.
Zahvala za organizacijo bojev Mateju in zdravo prehrano Miči in Bojanu.  Odhiteli smo pakirati opremo za priprave na Portugalskem.


 

 

 

Aab pustni teniški turnir in maškarada pri Škulju 11.02.2018

Nasmejali smo se miši, vlačugi, gusarjema, škotu, arabki, kardinalu in drugim maškaram. Pregnali smo zimo od 12h do 20h tako, da je bilo takoj vroče.  
Veseli smo se športno spoprijeli na mešanem teniškem turnirju na sedmih igriščih. Po dveh urah borb smo dobili najboljše – najsrečnejše finaliste za uvrstitev v finalno borbo. Tokrat sta bila najboljša Mateja in Dani, ki sta uspela proti Mici in Žiži.
Najboljše deklice smo nagradili z igračami Čuri-muri Andreja. Za pogostitev je Miča z Bojanom angažirala Čota in naredila solate. Za intermezzo smo pojedli sladice Elene. Za ples je igral klubski zvočnik najlepše komade. Vladka je nrdila špago. Gorazd se je najlepše nasmehnil. Kardinal ma vas rat.

 

 

 

 

aab ogled gledališke predstave - komedije OBISKI

Vinka Moderndorferja v centru Zalog, povabil nas je Brane, sošolec našega predsednika. Odlično igrana komedija nas je nasmejala in razvedrila. Ponovitev je 24.02. ob isti uri

 

aab skupščina, volitve in tenis turnir v nedeljo 14.januarja 2018 pri Škulju

Na sedmih igriščih smo odigrali kvalifikacijske tekme iz katerih je Maki izračunal najboljše za finalni spopad. Dagmar in Anton sta tokrat prevladala v prvem letošnjem finalu in se zelo razveselila uspeha. Pojedli smo odlično kmečko pojedino, katero nam  je pripravila Miča z Bojanom – obliznili smo si tudi prste. Sladice so nam napekle Špela in Mateja z Gašperjem.
Podelili smo priznanja zmagovalcem sezone 2017 – med deklicami je zlato blestela Mateja, tik ob njej je bila srebrna Mojca in bronasta Irena. Med fanti je bil zlati Roman Puš, srebrni  Bojan in bronasti Roman Drole.

zahvalili smo se za dobro delo v letu 2017
Za vodenje aab tenisa in delo v upravnem odboru društva Matej Makovec
Za vodenje aab šole tenisa Roman Puš
Za vodenje aab Portugalske Polona Avsenak
Za pridobivanje sponzorjev in tajnik društva aab Mojca Župan Macedoni
Za pridobivanje sponzorjev in blagajnik aab Mateja Župan Brezovnik
Za delo v upravnem odboru društva Špela Peskar
Za aab design - oblikovanje Jure Vergles
Za vodenje aab društva predsednik Anton Pivk


Prekrasne kristalne vaze za zmagovalce nam je podarila steklarna Rogaška, kateri se prav lepo zahvaljujemo. Zmagovalke in zmagovalci sezone so prejeli zelo lepe pokale z vgraviranim napisom. Hvala Mateji, Mojci in Makiju za priznanja.


Aab Občni zbor društva
Izvolili smo predsednika zbora – Mateja Makovca in tajnika Mojco Župan Macedoni. Prisotnost 28 članov in ugotovili sklepčnost. Predsednik zbora je predal predsedniku društva besedo za poročilo o preteklem letu.

 

Poročilo:
Društvo je v petem  letu  delovanja pokazalo pravo usmeritev in zdravo posluje z minimalnimi stroški. Vse naloge na področju športa in kulture so bile odlično opravljene. Upravni odbor je deloval tiho in efektivno, v društvu so delovali tudi ostali člani po svojih sposobnostih v skupno dobro. Vsem skupaj se prav lepo zahvaljujem. Imeli smo vsakomesečne teniške turnirje, večkrat smo bili na planinskih pohodih. Udeležili smo se kolesarjenja, smučanja, jadranja na deski, jadranja z jadrnico. Članstvo se nam povečuje, kakor tudi ugled društva v naši družbi.  Združili smo se v Zvezo športnih društev Krim in v Športno zvezo Ljubljane. Opravili smo tečaj prve pomoči ponesrečencem. Na področju kulture smo se udeležili ogledov po naši domovini, novoletnega simfoničnega koncerta v Domžalah, amaterski gledališki igralci z Jesenic so za nas pripravili gledališki nastop v Pijavi gorici. Imeli smo teniške priprave na sezono na Portugalskem. Ne želim biti preobširen,  delali smo in imeli smo se fajn.  Nikoli ni prepozno, da začnemo delati prav!
Finančno poročilo:  Uspeli smo zbrati cca 1.000 EUR in jih uspešno zapravili za sprotne potrebe (brezrokavniki , koledar in ozvočenje.) Obvezni stroški so še: domena, bilanca, ajpes, digitalno potrdilo, banka. Še plavamo.
Po poročilu je predsednik zbora dal poročilo na glasovanje in je bilo soglasno sprejeto.
Ker je potekel mandat predsedniku društva in upravnemu odboru, se je zahvalil vsem za delo in podelil zahvale in priznanja ter jih razpustil obvez.
Za volitve novega vodstva so bili podani predlogi za upravni odbor: blagajnik Mateja Župan Brezovnik, tajnik Mojca Župan Macedoni, člana Špela Peskar in Matej Makovec. Za predsednika Anton Pivk. Vsi predlagani kandidati so bili soglasno sprejeti.
Predsednik zbora je zbor zaključil ob 17.10. in predal besedo novemu predsedniku društva.
Potrdili smo članarino za leto 2018 v znesku 30 EUR.
Potrdili smo grobi plan aktivnosti in se vneto lotili dela.
Predsednik Aaab športno kulturnega društva:
Anton Pivk , Ljubljana 14.01.2018

 

 

 

 

 

 

Fado in Tango koncert pri Slamiču v izvedbi kvarteta Mascara je bil krasen ob nabito polni dvorani

aab tridelni koledar je lep in ga dobite pri predsedniku