Novice 2019AAB decemberski teniški turnir 22.12.2019 pri Škulju

Zaključni aab tenis turnir. Čedalje večji obisk. Zasedli smo vsa igrišča in se po totalni kuhni Makija prijateljsko borili v kvalifikacijah. Najboljši so se srečali še v finalnih bojih. Tokrat sta bila najboljša Mica Makovec in Marjan Žižek. Igre so bile lepe. Pohvalili smo vse, ker skoraj ni bilo ukradenih žog ter preklinjanja. Tekmovalna borbenost je sledila prijaznosti do nasprotnika razen… Računalniška zmeda nas še ni zapustila – Prijave na srečanja so nesigurne zaradi omejitve števila mms in arhiva v telefonu. Sproti se opravičujemo zaradi Škrata in onega nemca ..*##%$$$. Odličen zaključek turnirja je pocukrala Metka s štrudljem. Zmagovalcem smo podelili diplome in priložnostna darila ter novi AAB tridelni koledar. Posebej nam je nagajal zvočnik, ker ni hotel dati glasu od sebe. Kar pa smo že uredili, da bo silvestrska glasba vrhunska.

 

aab smučanje na začetek sezone, Kronplatz 11-14 12.2019.

Bergi je poorganiziral apartmaje in 4. dnevno smuko na odlično pripravljenih smučiščih. Mešana ekipa 32 veteranov in veterank je na večernem srečanju pojedla vse palačinke od Milene in Bernardke in sklenila drugo leto spet.

 

aab planinski izlet na Uskovnico

Lahek izlet do Radotove kleti na Uskovnici je prinesel obilo smeha v sončnem dnevu. Silva je narezala vse zaloge. Do teme smo našli avto.

 

Zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije in spoznavni večer z našimi najboljšimi tenisači, dvorana BTC četrtek 28 novembra ob 17h

Na povabilo Tenis Slovenija smo se veterani tenisači radi odzvali in si podali roke z najboljšimi Slovenskimi tenisačicami in tenisači. Po uvodnem srečanju so ob kulturnem programu najboljši prejeli priznanja iz rok Mira Cerarja st. in predsednika TZ Slovenije. Odlično delo z mladimi prinaša rezultate. Sedemnajsto leto zapored je Maribor prejel veliki pokal TZ Slovenije, zaželeli smo si več tekmovalnosti v Ljubljanskem tenisu, da bo pokal enkrat ostal v Ljubljani.

 

aab novembrski mešani tenis turnir 17.11.2019 pri Škulju

V nedeljo smo se dobili že pred prihodom ostalih in povadili sodobno pesem od »Roze« o Urški. Naključni razpored igralcev in ekip je prinesel zelo lepe borbe. Po kvalifikacijah je Maki preračunal in poslal najboljše v finalni spopad. Tokrat sta bila najboljša Mateja Župan Brezovnik in Marjan Žižek.
Posebej smo uživali ob kmečki pojedini res je bilo vse zelo dobro. Zahvaliti se moramo Janezu, ki je spekel krhke flancate in jih podaril Špeli – pojedli smo jih skupaj. Zahvala vsem, ki so nam posladkale dan z odličnimi sladicami. Hvala Makiju za vodenje.
Odlična družba nam je nasmejala obraze. Pomerili smo novo serijo puloverjev. Zdravko je skrbel za foto. Naredili smo plan za december.

 

aab čarovniški tenis turnir pri Škulju 27.10.2019

Prekrasno toplo vreme nam je ponujalo zunanja tenis igrišča na Kodeljevem, vendar smo vseeno morali prestaviti k Škulju, ker so ovire Ljubljanskega maratona prevladale. Zbrali smo se ob 12.30 v nedeljo in sprejeli jato čarovnic ob borovničkah in wiskiju. Dobro nasmejana družba je odigrala začarani turnir brez kuhne. Mica je podarila čarovnicam sodoben elektro pogon. Miča jih je nekaj cepila proti gripi. Metka je prištrudlala z jabolki. Lenka in špela sta posladkali. Čarovnice so se po defileju razvrstile na čarovnijo an ban pet....... Uspeh čarovniške moči je pripadel Miči. V tenisu sta bila najboljša Irena in Bojan. Zahvala Makiju za sojenje itd., Špeli za finance. Kosilo je pasalo v drobtinah in zelnata solata. Jera je bila na tapeti. Priprave za Martina. Prijetno utrujeni smo se poslovili.

 

 

 

 

AAB teniške priprave Bol na Braču od 21.09. do 28.09 2019

Pridružili smo se povabilu Loka turista in se odpravili z velikim avtobusom in osebnimi vozili na Brač. Prijetno smo se družili z člani Lob-a, prstometaši, balinarji gorenjske. Vpisali nove AAB članice in člane. Vsak dan popoldne smo namenili družabnemu, spoznavnemu tenisu in odigrali tudi nekaj napornih iger. Zadnji dan pa je bil AAB teniški turnir na katerem sta imela največ uspeha Milena in Anton. Za zabavo smo dodali še 1000 gibov, kopanje, izlete, odbojko, kolesarjenje, ples, bife na bazenu in sklenili da drugo leto spet.

aab septemberski tenis turnir na Kodeljevem 15.09.2019

Sončno nedeljsko jutro z odličnimi pogoji za igro. Odigrali smo dve uri kvalifikacij in potem ob finalu še ljubiteljske boje. Tokrat sta bila najboljša Irena in Srečo ki sta z dobro igro pokazala odlično pripravljenost. Hvala Makiju za vodenje in Metki za štrudelj. Zmagovalcem smo ob priznanjih in priložnostnih darilih posvetili tudi klepet. V tem tednu gremo na Teniške priprave Bol na Braču da bo oktoberski turnir še bolj na pet.

 

 

aab čolnarjenje na reki Krki

Zjutraj smo se podali v krasnem sončnem dnevu. V dveh čolnih smo 4 ure veslali, in se kopali na otoku ljubezni. Potem smo pa obiskali Čatež pri Bojanu in se okopali v termah.

 

 

aab avgustovski jesenski tenis turnir na Kodeljevem

V lepem vremenu smo se zbrali, prevzeli nove majice z znakom društva in naredili kolektivno fotografijo tenisačev, ki bo krasila naš AAB tridelni koledar. Tokrat nas je v kamero SLO 2 ujela novinarka Tina in z nami sestavila oddajo »Migaj« katero smo potem pogledali na TV SLO2. Teniške borbe je prekuhal Maki in so lepo uspele. Tokrat sta bila najboljša Špela Peskar in Marjan Žižek.
Jurman nam je prinesel prigrizek v drobtinah in krompirjevo solato. Lenka nam je prinesla štrudelj in svojo uspelo slikarsko mojstrovino na vpogled in ovekovečenje
V naslednjem tenis turnirju pa bomo dali možnost vzporednih borb tudi za 5,6,7 in 8 mesto zaradi tega, ker so naši aab čedalje boljši. Zahvala Ireni za razdelitev majic, Maki-ju za kuhnjo in priznanja in vsem ostalim za dobro družbo.

 

 

aab teniški izlet v Kranjsko goro

Na igriščih za Lekom smo odigrali dvojice na 3 igriščih in pojedli vse na pikniku, z dobrim občutkom smo obljubili da še pridemo.

 

aab teniški turnir 25.avgust 2019 na igriščih Kodeljevo Slovan

Dobili se bomo ob 8.30 in po razporedu zaigrali dve uri kvalifikacij. Najboljši pa bodo odigrali še tekmo za finale. Tokrat se bomo fotografirali za koledar v novih belih majicah z polo ovratnikom. Prigrizek bomo naročili pri Jurmanu

 

aab ogled ATP Portorož 8-17 avgust 2019

Na povabilo g. Krušiča, ki nam je zagotovil vstopnice smo si ogledali naboljše borbe in finale v katerem je naš Aleš Bedene gladko premagal mladega Viktorja D. V soboto in nedeljo smo odigrali AAB primorsko teniško srečanje na treh igriščih Bonifike in zaplavali v morju. Pogledali smo Portoroško noč in Jana Plestenjaka ter v odlični družbi prijetno ponočevali.

 

aab teniški turnir 14. julij 2019 na igriščih Kodeljevo Slovan

Zbrali smo se ob 8.30 po Makijevem razporedu prekrižali loparje in se poveselili na Kodeljevem. Vreme nam ni grozilo. Turnir smo odigrali na sedmih igriščih. Prijetno topel dan je bil pravi za tenis. Tokrat sta najboljša Špela Peskar in Janez Albreht. Po odličnih Jurmanovih picah smo pohiteli na Wimbledon preveriti balkansko zmago. Hvala Makiju in Metki za štrudelj.

 

 

 

aab jadranje na deski 07. do 28 Junij Viganj na Pelješcu

Dober veter je gnal naše surfe vse dni. Pet članska slovenska ekipa je na odprtem prvenstvu Hrvaške dosegla lep uspeh. Quicksilver je imel tedensko šolo surfanja za otroke. Tine Slabe je hidrofoil za surf dal Juti, katera ga nam je pritrjenega na njeno desko posojala po potrebi.

 

 

 

aab veslanje s kanuji po Krki petek 7. avgust,

športni dan ob vodi, Bojanovo kosilo. prijave prec.

 

POKRAJINSKE TENIŠKE IGRE UPOKOJENCEV LJUBLJANSKE REGIJE IN TENIS TURNIR razgibajmo Ljubljano 23. maj 2019, na igriščih Športnega parka Slovan

Vremenska napoved je našla sonce med deževnimi dnevi za naš 1. upokojenski teniški turnir. Zbrali smo se na Kodeljevem 8 moških ekip in 4 ženske ekipe. Dobre borbe so pokazale najboljše med ženskami Irena Jakin in Metka Kavec, med možmi pa Marjan Žižek in Igor Rakun. Zahvalili smo se pokroviteljem Tenis Slovenija, Gostilna Jurman, TD Kodeljevo, Mestni zvezi upokojencev Ljubljane in AAB športno kulturnemu društvu. Rezultate bo objavila MZU v biltenu.

V akciji razgibajmo Ljubljano smo odigrali zaradi dežja prestavljene tekme po razporedu Mateja.

 

 

aab elektro kolesarjenje po naši obali, petek 7. maj

Dagmar in Špela sta dali pobudo, da smo naredili test električnih koles. Po Koprskem zaledju smo prekljukali vse hribčke in doline in se spustili v Maliji proti Portorožu. Kalamari in Malvazija sta pomagala vračanju čez Strunjan in Belveder. Popoldan smo namenili tenisu pri Aldotu v Strunjanu. Kolesa so odlično opravila svojo dolžnost.

 

aabTeater, Pijava Gorica, četrtek 16. maja

Polona in njeni kulturniki so nam predstavili komedijo Vedež, ob spremljavi benda Suhe hruške smo pogledali v vaško življenje in nato isto temo v sodobnem času. Nasmejani smo se zahvalilil vsem nastopajočim in z njimi ob pogostitvi razčlenili detajle.

 

Aab majski tenis turnir in akcija razgibajmo Ljubljano


V zadnjem trenutku smo se izognili dežju in turnir prestavili pod streho pri Škulju. Za akcijo razgibajmo Ljubljano bomo turnir ponovili v lepem vremenu.
Prijazno in veselo smo se ponovno srečali ter pripravili borbe po Makijevem razporedu. Borbe so bile zagrizene za vsako točko. Dame so zahtevale prijazne podaje, nekatere smo tudi izvedli. Tokrat je v finalu zlata točka podaljšane igre pripadla Mojci in Lanu kljub odlični igri Zlatke in Antona.
Miča je vse ovekovečila na fotoaparatu. Odlični sladici Zlatke in Špeli smo po bograču z veseljem pospravili. Delna zmeda nam ni namenila dovolj igrišč tako, da smo nekatere najboljše pustili doma.
Zahvala gre vsem aab-jevcem, ki so se potrudili, da nam naredijo prekrasen dan.

 

 

AAB športna akademija na Portugalskem
Albufeira od 5. do 13 aprila 2019

Veteranske športne priprave  na Portugalskem so se pričele z odhodom v Benetke na letališče in drugi dan na teniška igrišča Falesija hotela.
Program se je pričel vsako jutro ob 7.30 z plavanjem in nadaljeval z tenisom ob 8.30. do 13h. Proste ure so se obogatile še z kopanjem in savno. Zunanji bazen se je ogrel samo za posameznike. Gostitelj Zvonko nam je v največji meri ustregel tudi z kulturno umetniškimi večeri in odlično kuhinjo. Nekaj izletov v okolico je odkrilo cvetočo pomlad pomaranč, akacij itd.
AAB športna akademije se je končala z zaključnim  tenis turnirjem na katerem so vsi pokazali svoje kapacitete. Zmaga je bila tokrat naklonjena Miči in Bojanu. Zgodaj zjutraj smo odleteli proti domu in se srečno razšli z prelepimi vtisi.

 

AAB marčevski tenis turnir 24.03. 2019 pri Škulju


Pred pričetkom smo na lep sončen dan naredili nekaj slik za spomin. Razpored kuhna igranja se je posebej zabelila z manjšo zmedo prijavljenih igralk. Darinka je številčno stanje prijazno uredila in šla navijat za Marjana v finale lige, koder se je boril za zmago. Tokrat sta na našem turnirju blestela Mojca in Tomaž Gržinič. Posebej se je pokazala Miča in dosegla drugo mesto. Vse igre so bile lepe in žreb je bil dober. Maki je spet v elementu. Jera bo v prihodnje zbirala turnirske prijave, da bo predsednik lahko mislil kaj drugega. V našem okolju (bifeju) smo zaznali tečneža in mu dali uvod v terapijo. Grdo se je obnašal do osebja. Pravilno je, da smo aktivni v našem okolju tudi izven tenisa, ker smo sivi. Posebej smo dolžni pohvalo za sladice našim prijateljicam. Bograč je bil mmmmmm. Prijateljstvo med nami je čudovito.

 

 

 

aab pustni teniški turnir, nedelja 03.03.2019 pri Škulju ob 12.30h

Odličen odziv članic in članov z maškarado ob turnirju nas je pustno nasmejal. Tema Kekec in prijatelji je pripeljala izpod gora in vrhov  Pehto in Bedanca, Loreno pa za srno. Med je nosila Anka. Mica je bila največja kura, Gašperja je zagrabila s Police. Dagmar je še zmeraj mačka. Zdravko pa potrebuje frizerja. Na teniškem turnirju je kraljevala Darinka Štingel in tesno zmagala z malo pomoči Marjana Žižka. Zmagovalcem smo napisali priznanja. Miča in Bojan sta pregnala našo lakoto. Marmelada je bila v krofih.. Zlatka se nam je posvetila s štrudljem.  Prijetna družba in ples nas sta nas držala do večera. Pogrešali smo Makita, Avsenake in še nekatere. Bilo je super.

 

 

 

aab februarski teniški turnir nedelja 17.02.2019 pri Škulju ob 12.30h

 

Maki je razporedil ekipe za aab teniški turnir na 7. igriščih. Borbe so bile odlične, brez pritožb. Tokrat sta bila najboljša Lorena Leonardos in Jožko Avsenak. Poseben dan je bil, ker smo imeli drugo ponovitev Joškovega Abrahama z nastopom prekrasne trebušne plesalke. Nekatere smo pogrešali ker so v remontu. Zahvala za kosilo gre Miči in Bojanu.

 

 

 

aab januarski tenis turnir v soboto 26.01.2019 pri Škulju

Krasen zimski dan smo posvetili tenisu in prijateljem.

Turnir smo odigrali na 7 igriščih. Veseli smo bili daril in peciva ki so ga napekle naše prijateljice. Tokrat sta bila najboljša Romana in Marjan Ž. Posebej smo proslavili, Dominik nam je na harmoniko zaigral nekaj naših najlepših slovenskih.

 

 

aab redna letna skupščina 26.01.2019 pri Škulju

Poročilo predsednika aab društva za leto 2018
Najprej vas vse skupaj prav lepo pozdravljam in se vam zahvaljujem za vse lepo in smeh v preteklem letu.
Članstvo se nam povečuje, od 30 članov smo prišli nad 50, kar nam ustreza, ker nas lovijo leta in se moramo za ohranjanje mladosti  ustrezno truditi.
Poslovanje društva:
pravna oseba naše aab Društvo posluje izključno s sredstvi svojih članov, kar poberemo na turnirjih in članarini. Ostajamo nizkocenovni in neprofitni.
Poizkušali smo se priključiti na 7 milijonski sklad za Ljubljanske športe, vendar smo ugotovili, da ga zelo dobro črpajo nekateri Ljubljanski športni strokovnjaki.  Rekli so naj se javljamo na razpise in kandidiramo s programi. Naj se preselimo v Šenčur, da ni treba da smo člani Športne zveze Ljubljane. Skratka tako dobro so zapletli dostop do denarja, tudi z zakonom o športu, da brez stricev ne pridemo blizu. Ampak mi se ne damo in bomo poiskali strice. V tem letu bomo brskali dalje.

V preteklem letu smo iz soigralcev postali prijatelj,: veselili smo se na 15 turnirjih,
ogledali smo si gledališko predstavo – komedijo obiski,
organizirali teniško maškarado, vadili na Portugalskem, kolesarili okoli Ljubljane,
Aab akademija nam je pripravila predavanje Romana Puša o psihični pripravi na tenis:
Imagitivno metodo učenja tenisa - ravnotežje v medkoraku in drsnost stopal. Spodbujanje globine postavitve v tenisu - preža telesne drže. Katere mišice izvajajo udarec in katere ga zavirajo.
in Slavka Brezovnika, ki nam je pojasnil skrivnosti mišic v telesu in kako se izognemo poškodbam in bolečini mišic ter kako poskrbimo za ustrezno pripravo na športno aktivnost in po njej.

Šli smo na aab kulturni izlet po dolenjski (30. maj) in čolnarjenje do Čateža,
aab gledališka predstava zabavni muzikal KRONAN NOREC,
aab 3 dnevni kolesarsko kopalni izlet po dolini reke Soče in reke Nadiže,
aab teniško srečanje v Kopru, kopanje ob Parencani , ATP Slovenija open in portoroška noč,
udeležba na prazniku četrtne skupnosti Rudnik,
enotedenske mednarodne aab teniške priprave na Bolu,
aab članice in člani povabljeni na Decatlonov tenis turnir,
aab teniška rekreacija ponedeljek in sreda športni park Kodeljevo Slovan,
aab čarovniški tenis turnir,
zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije v Siti teatru,
obiskali smo razstavo Janeza Boljke na temo Cankarja na Vrhniki,
na našo vlogo so nas sprejeli v Zvezo kulturnih društev Ljubljane,

Odlično sodelujemo in se bomo včlanili v MZU (mestno zvezo upokojencev) Ljubljana.
natisnili smo svoje aab majice in koledarje, vzdrževali našo spletno stran, poslovali skladno z zakoni, oddali davčno poročilo.

in končali s teniškim turnirjem na silvestrovo

Finančno poročilo
Kolikor  smo zbrali smo skoraj tudi zapravili, vendar se gibljemo v plusu
Obvezni stroški so še: domena, bilanca, ajpes, digitalno potrdilo, banka. Še plavamo.

Zahvala za delo:
Krasno je prebrati koliko ljudi je aktivnih v našem društvu, na splošno gledano se vsak član našega društva na svoj način trudi, da smo tako FAJN v vseh pogledih, zato dajemo priznanja vsem članom aab.

Posebej gre zahvala:

za predavanje v aab teniški akademiji Romanu Pušu in Slavku Brezovniku
za vodenje aab kulture in Portugalske Poloni Avsenak
za delo z organi mesta Ljubljana Nini Dovšak
za aab design - oblikovanje Juretu Verglesu
za preteklo leto pa menim, da ne smemo pozabiti na 2 osebi, ki redno skrbita za več nalog, da je vsem nam še bolj prijetno. To sta Bojan in Miča, zahvala za njuno izjemno skrb in dobrobit za vse člane aab.
Mojca je rekla ITAK SMO CARJI VSIIIIIIIIIII :-)

Plan za leto 2019
Članarina 30 EUR
Imeli bomo podobne aktivnosti in dodali:
teniška rekreacija aab teniška vadba, dvakrat na teden – ponedeljek in sredo na zunanjih in notranjih igriščih
sodelovanje z Ljubljansko Mestno zvezo upokojencev na športnih področjih
Izvedli  bomo teniški turnir dvojic upokojencev Ljubljanske pokrajine.
Pripravili članice in člane za septemberski  pohod na Triglav
V januarju pa bomo tudi dobrodelni  in bomo nabavili hrano za 250 EUR in jo odpeljali društvu prijateljev mladine MP
In še kaj

Poročilo in plan so člani soglasno podprli

 

AAB teniške zmagovalke sezone 2018

1. mesto Mojca Župan Macedoni, 2. mesto Mateja Župan Brezovnik, 3. mesto Mica Makovec

 

AAB teniški zmagovalci sezone 2018

1. mesto Roman Puš, 2. mesto Zdravko Pečar, 3. mesto Jožko Avsenak

 

AAB medaljo in priznanje za umetnost recitala in kulturo aab je prejela Polona Avsenak

čestitke vsem slavljenkam in slavljencem

 

 

aab silvestrovanje 31.12.2018 pri Škulju

 

Na silvestrski večer smo se zbrali pri Škulju in po Makijevem razporedu odigrali eksibistični aab tenis turnir. Ker je bila praznična noč, smo rezultate pustili v pozabo in prijateljsko odigrali z nasmehi na obrazih. Po športnem uvodu smo na bogato obloženih mizah našli najboljše za večerjo. AAB zvočnik nam je prepeval zelene viže naše mladosti, nakar smo zaplesali in pričakali polnoč s šampanjcem v roki. Prijateljsko smo si izmenjali najboljše želje za novo leto. Po polnoči je program prevzela Polona in na simpatičen način prikazala drobne detajle posameznikov. Na našp željo nam je spet odlično odrecitirala Rozmanovega povodnega moža in Urško. Nato smo se zbrali zunaj in gledali, kako je Jožko poslal zračno plovilo proti Marsu. Nadaljevali smo s plesom na naše lepe domače. Pogledali smo nekaj atraktivnih fotk iz zgodovine 2018 in proti jutru počasi zaključili s silvestrovanjem. Posebna zahvala gre Bojanu in Miči pa tudi ostalim deklicam, ki so nam pripravile najboljše jedi in sladice v letu. Imeli smo se fajn.