Članstvo

Članstvo v društvo narašča, trenutno je okoli 100 članov. Program prilagajamo potrebam. Vsekakor pa je jedro sestavljeno iz teniških navdušencev, ki so svoj čas in nasmeh pripravljeni deliti z drugimi.

Do začetka leta 2021 je pristopne izjave izpolnilo in podpisalo veliko ljudi. Dosegamo precej več od pričakovanj, ker smo res z veseljem aktivni v društvu. Osnova je povezovanje podobno mislečih ljudi, ki žele nekaj prispevati zase, za svoje bližnje in našo družbo. Naš član naj bi naklonil delček svojega znanja in časa drugim ter to nakazal v svoji pristopnici. Vsekakor so tu zajete visoke moralne, kulturne vrednote slovencev in Slovenije in ponos na njih.

Naše geslo je:
NIKOLI NI PREPOZNO, DA ZAČNEMO DELATI PRAV ! (Mandela)

Članarina je nizka, za leto 2023 – je še vedno samo 35 EUR, posamezne aktivnosti se sofinancirajo s strani društva oz. posameznika. Vsak član dobi člansko majico in tridelni koledar, ter še kaj, ker smo neprofitni, vse vračamo v člane.. Vsekakor pa želimo prijazno usmerjati mlade in manj mlade ljudi v »prave« aktivnosti tako, da bodo sebi in nam starejšim v veselje, naša modrost pa uporabna. Redna fizična in psihična vadba je nujno potrebna za zdravje in edina prava stalna življenjska pot, ki odbija vse strese in druge tegobe v človeškem življenju. V tem času podnebnih sprememb spodbujamo ekološko naravnanost in se borimo proti onesnaženju okolja z racionalno rabo naravnih virov in želimo prepustiti čim boljši svet naslednikom.

Vodstveni člani
Jedro vodenja društva je na aktivnih starejših članih (Anton, Mateja, Mojca, Matej, Mica, Špela, Irena, Nina, Bojan, Miča, in vsi člani), ki imajo ogromno znanja, izkušenj in želijo to znanje prenesti na mlajše in jim pustiti odprto, uhojeno pot. Vodja sekcije pa je posameznik ki ima organizacijske sposobnosti in zna animirati članstvo.
Namestnik vodje sekcije pomaga vodji sekcije pri organizaciji.

Državni prvaki:

Marjan Žižek, Ljubljana. V letu 2020, 2021, 2022 je Marjan dosegel prvo mesto na mednarodnem ITF turnir moške dvojice in mešane dvojice z Vero Pajenk

Marjan je naš "najboljši član" društva AAB

Vera Pajenk, Ljubljana. V letu 2020 je zmagala v mešanih dvojicah z Marjanom ŽižkomČastni člani:

Zvonko Prosenik, Albufeira, (Faro) Portugalska

Utemeljitev. Zvonko je prenovil teniški igrišči v Falesii za nas, predstavil nam je vse dosegljive čare prelepe portugalske dežele. Poskrbel je za najboljši, topel sprejem in nastanitev. K njemu se vračamo tudi v prihodnje-Zato ga je upravni odbor v letu 2018 predlagal za častnega člana društva AAB in poimenoval "biser Portugalske".

Daniel (Dane) Petač, Ljubljana
Utemeljitev: Dane že 40 let deluje in spodbuja tenisače k druženju in igri. Pripomogel je izdelati teniška igrišča Kleče, vodil je veliko teniških šol in pripomogel razvedriti množico ljudi. Postavil je tudi paviljon in sanitarije za organizacijo turnirjev in zabavo. Vedno je poskrbel za prijazen in topel sprejem. Zato ga je upravni odbor v letu 2015 predlagal za častnega člana društva AAB.