Novice tekoče leto 2021

Pripravljamo:

AAB Spomladanska akademija na Lošinju, 9. do 16 april. Polpenzion in tenis

AAB jesenska akdemija na Braču, 28. do 25. september ALL inclusive s pijačo in tenisom

AAB silvestrovanje ob tenisu

AAB igrica IQ.

Za Miklavža oz. Božička. Samo danes lahko naročiš IQ igrico za darilo otroku ali odraslemu. Cena 10 EUR. Prevzem jutri ali v soboto

 

 

Člani AAB izvajamo akcijo, da delček davka-dohodnine

vsega zaposlenega sorodstva preusmerijo v AAB društvo. Posredujte podatek Ireni na tel: 031 509 455. Rezultat bo znan oktobra 2022. Ime in priimek, naslov in davčna.

 

AAB decemberski mešani turnir v nedeljo 05. decembra pri Škulju

 

AAB teniška akademija dvojic v torek 14. decembra ob 10h do 12h

Dopolnilni brezplačni tečaj - seminar . Predstavitev taktike v igri dvojic nam bo predstavil trener Roman Veras z ekipo na teniških igriščih Tenis kluba Sport plus v Dravljah Smrtnikova 1 (ob obvoznici).

Kdor bi želel nadgraditi svoje znanje se bo lahko vključil v tečaj. Prijave Ireni na tel: 031 509 455

 

 

AAB sodelovanje na natečaju Evrope "Erazmus+sport"

Na OKS (olimpijskem komiteju slovenije) smo imeli kratek seminar o povečanju denarnih sredstev za rekreacijo in druženje starejših med državami. Dobre rezultate so dosegli v Ajdovščini oz. Brežicah. Prijateljica Alenka iz teniške srenje, ki že deluje v tem programu, se nam ne želi priklučiti.

Ne glede na kompliciran pristop smo zbrali delavno AAB ekipo, ki se bo tega lotila in načrtovala in izpeljala. Ocenjujemo možnost 200.000 EUR realizacije

Trdo delo nam preganja dolgčas, nas dela pametnejše in utrjuje spomin.

Trenutna planirana ekipa: Anton, Polona, Dagmar, Zdravko, Drago, Tatjana, Srečko, Roman P., Štefan,

Planiramo združiti tri države Slo, Hr, It. v dveh turnirjih in 3. akademijah

 

AAB nabava kakijev za ozimnico oz. pojest

prijave do petka 29. 10.

 

AAB smučanje na Kronplatzu v decembru

Bergi je razpisal termin in sprejel prijave. Obisk bo dober.

 

AAB Čarovniški mešani turnir v nedeljo 31.10.2021 pri Škulju

Globoko v jesenski megli smo se zbrali pri Škulju. Maškare na temo čarovnic, čaranja, buč in hokuspokusa so bile presunljivo lepe, katere bi se tudi ustrašil. Bila je tudi nemaskirana čarovnica original, bruhala je ogenj in streljala s pogledi. Pred turnirjem smo izvedli fotografiranje za zanamce. Posvetilo je sonce in ogrelo na ccca 10 st. V teniški igri sta bila tokrat najboljša Slava in Srečo. Za kosilo nam je napekel Kramarjev hram in pripeljal do igrišč. Mica je podelila čarovniške nagrade vsem, ki so uspešno čarali. Malo smo zarajali, pozabili na Corono. Tokrat so nam deklice napekle polno raznoraznih sladic Špela, Zlatka, posebej sta se izkazala Zvone - tiramisu in Stane - gibanica, ki jo je po Romani poslal iz Tržiča. Mica nam je še enkrat predstavila priložnostno slavnostno himno AAB za okrogle obletnice. Vseh smo bili strašno veseli do trde teme, ko so odletele. Zahvala gre vsem, ki so nekaj naredili za naše društvo AAB in drugim pokazali nesebično srce. Tatjana popisuje davčne številke za nakazilo delčka dohodnine za AAB , kar bomo ustrezno pokurili po prejemu.

 

AAB oktobrski mešani turnir pri Škulju 17.10.2021

Lep sončen dan, ob mrzlem jutru in potegnjenem zaključku. Zaigrali smo na vseh igriščih, srečanja so bila napeta kot elastika v gatah. Tokrat sta bila najboljša Zlatka Lovišček in Srečko Ceglar. Prisotnost so dopolnili še Mira in Zdravko. Posebnih zapletov ni bilo. Jurman nam je pripeljal dobro malico v drobtinah in solato. Načrtovali smo kulturni program za Silvestra in se dogovorili za Čarovniški AAB tenis turnir. Ekipa se je poslovila ob 21. uri.

 

Festival za tretje življenjsko obdobje, je potekal od 29.  septembra do 1. oktobra 2021

v Cankarjevem domu. Z našo AAB ekipo smo na prostoru MOL-a predstavili našo delavnico v smislu "RAZGIBAJMO LJUBLJANO"

Zaradi Corone je bil obisk pričakovano slabši.

 

 

AAB teniška akademija na Bolu od 18 do 25. sep.

 

Po dveh letih deponiranega denarja pri Loka turistu smo malce nejeverno odhajali na Brač, ker se je splošna Covid situacija slabšala. Krasno vreme, morje, hrana, pijača in odlična družba so nam pregnali vse pomisleke in smo se naužili sonca, morja in Dalmacije. Zelo dobro smo se ujeli z vsemi ostalimi gosti iz Slovenije, Poljske itd. Teniška akademija je po burnem pričetku rezervacije teniških igrišč bila odlično izvedena. Vsi smo se naigrali, tudi tisti, ki so imeli posebne tegobe. All inclusive nam je omogočil velik prihranek pri pijači, vedrejše dneve in noči. Poškodba Zdenkinega zapestja je po intervenciji Dagmar hitro sanirana in jo poslala domov. Naši dvojčici pa sta med tem delali red v Evropi. V prstometu smo odpravili vse nasprotnike in jih pogostili. Zdravko je aktivno plaval v morju, in se samostojno oskrboval, ter užival v dobri družbi. Povratek domov nam je kljub vsemu ugodju pasal. Z veseljem smo sklenili, da ponovno gremo v naslednjem letu z polno AAB ekipo, ker ne bo več Coronskih omejitev. Prinesli bomo svoj zvočnik in plesne želje.

 

OBVESTILO  O POČITNICAH NA BRAČU
Hotel Bluesun Bonaca 3* all incl.
Zagotovljen tudi avtobusni prevoz
Od 18.09. do 25.09.2021

Spoštovani,
Približujejo se tako težko pričakovane, lani odpadle počitnice na Bolu. Letos je nekoliko drugače zato, ker je že na voljo uspešno cepivo proti Covid 19, ki je sedaj dostopno vsem. Upamo, da ste se cepili, kajti s tem ne boste imeli težav pri prehodu meje in tudi ne v hotelu, kjer boste nastanjeni. Seveda se lahko udeležite počitnic tudi tisti, ki niste cepljeni proti Covid 19 vendar trenutno je tako, da za prestop meje rabite negativni test, ki ni starejši od 48 ur in to potrdilo rabite tudi ob povratku v Slovenijo.
Vsi udeleženci aktivnih počitnic na Bolu, ki imate vrednostnice in ste bili prijavljeni že lani, je za vas cena enaka kot je bila lansko leto. Hotel tudi nima več pogodbe s Francozi tako, da bo nekoliko lažje tudi za nas pri izvajanju raznih zabavnih aktivnosti.
Zagotovljen je tudi avtobusni prevoz z visoko turističnim (novim) avtobusom. Vsi, ki boste na Brač potovali z avtobusom, nam to morate sporočiti do začetka septembra. Cena avtobusnega prevoza je 85 € na osebo.
Avtobus štarta okoli 1.30 h zjutraj (18.9.) iz Radovljice in pobira , Kranj, Škofja Loka, Ljubljana… Predviden prihod v Split okoli 10 h zjutraj, ker je trajekt ob 11 uri.
Za ostale vozni red trajekta:

 • 9.00, 11.00, 12.30, 14.15, 16.30
 • Cena trajekta za osebni avto v eno smer je 154 kun in potniki 33 kun na osebo

Koristni napotki:
Ne pozabite veljavnih potnih dokumentov (osebna izkaznica ali potni list). Cepljeni rabite potrdilo o cepljenju, ostali negativni test (do 48 ur). V hotel lahko vstopite po 12 uri in ne rabite vaučerja samo opozorite receptorja, da ste gostje agencije LOKATURIST.
● Temperature so v tem letnem času v Dalmaciji topleje kot pri nas in bo vsekakor tudi obilo priložnosti  aktivnosti na plaži, vendar priporočamo, da vzamete na pot tudi kak toplejši kos oblačila, pa tudi dežnik ne bo odveč (za sencoJ).
V hotelu Bluesun Bonaca boste imeli bogat ALL INCLUSIVE program tudi z večerno animacijo
- izvajali bomo tudi izlete po otoku, obvestila o izletih in vseh ostalih  aktivnostih bodo na oglasni deski v recepciji hotela kjer boste nastanjeni.

 

                                

ŽELIMO  VAM  OBILO PRIJETNIH DOŽIVETIJ!

LOKA TURIST
Mob: +386 (0)41 781 800; Tel: +386 (0)4 51 55 520

 

AAB jesenski teniški turnir "Razgibajmo Ljubljano" je bil v nedeljo 12.sep. v Tivoliju

Mešani pari, pogostitev, nagrade. Odlična igrišča v Tivoliju so nam prijetno teniško borbo še dodatno priljubila. Na vseh osmih igriščih smo odigrali predtekmovanja po Makijevi kuhni. Lep dan in ambijent Tivolija so zamudili nekateri prehlajeni oz. na oddihu. Tokrat sta bila najboljša Milena Debelak in Bojan Zorko. Pogostitev iz Jurmana nas je okrepila. Odlična verzirana ekipa je turnir speljala elegantno navkljub zapletu ob rezervaciji igrišč.

 

 

AAB udeležba na Jerčijevem memorialu

Odlično smo odigrali in se poveselili. Najboljša je bila Zlatka med vsemi ostalimi uspešnimi. Drugo leto gremo spet.

 

AAB teniška akademija v Dragatušu od 23. do 27. avgusta

 

Odlična družba je botrovala množični udeležbi, skoraj vsa mesta so bila polna. Program je bil: tenis, kolesarjenje, kopanje, druženje, najboljša domača hrana in pijača - kulturni večeri harmonika in domače pesmi ter še kaj...

 

AAB udeležba na ITF mednarodnem teniškem turnirju veteranov 18.08. do 22.08. 2021

 

Udeležili smo se tega turnirja in se predhodno registrirali v ITF skupnosti. Dobre borbe so nam prinesle tudi zmagovalce. Med nami najboljši 65+ Marjan Žižek in Vera Pajenk tako v posamezno in dvojicah. Brane L. je odlično odigral 70+ posamezno in se uvrstil na 3 mesto. Anton in Andrija sta skoraj dobila set proti Kovaču in Vajdi in se uvrstila na 3 mesto v skupini.

Vsekakor se želimo aktivno vključiti v svetovni sceni veteranov in poiskati lepe motive ki jih nudi.

 

 

AAB avgustovski tenis turnir 8. avgust 2021

Ponovno smo turnir odigrali v Tivoliju. Odlično pripravljena igrišča so nam ustrezala za lepe borbe. Maki je izdelal razpored in z določenimi popravki speljal vse igre v skupno zadovoljstvo. Pogrešali smo nekaj najboljših, ki so na počitnikovanju ali potovanju. Najbolj smo se razveselili obiska Zdravkota Pečarja, po mnogih zdravstvenih borbah s Covidom se mu je uspelo vrniti med nas. Njegov zdravstveni napredek kaže kako je z močno voljo možna rehabilitacija in nujno gibanje. Najboljša na tem turnirju sta bila Tatjana Ceglar in Brane Leskovec katera sta prejela zaslužen aplavz in priložnostna priznanja. Vreme nam je bilo naklonjeno do konca tekmovalnega dela in počakalo z nevihto do zaključka.

 

AAB Ninin rojstni dan v TC Murgle v soboto 17. julija 2021

 

Zaradi pomanjkanja priložnosti, da proslavimo in počastimo naše najboljše prijatelje ob pomembnih obletnicah na najboljši možen način, smo ta termin našli kot najbolj primeren in tradicionalno proslavili Ninin r.d. in Antonov okrogli r.d.

Dopoldan smo odigrali v TC Murgle in na Svobodi dve uri tenisa po programu. Potem pa nadaljevali za hišo na pod streho in na zelenici ob dobrotah s žara, solatah, sladicah itd. Dobra glasba nam je dala spodbudo k plesu in smo dobre 4 ure odplesali. Odlična organizacija je doprinesla k totalnemu zadovoljstvu vseh. Bomo ponovili Jeseni še za druge slavljence.

 

AAB Julijski tenis turnir je bil 4. julija 2021

Zbrali smo se v Tivoliju in odigrali vse tekme v prijetni okolici Rožnika. Presuha igrišča na Svobodi in pomankljiva oprema niso ustrezala izvedbi turnirja. Kostja od Sport Ljubljana nam je ponudil Tivoli. Vreme nam je bilo naklonjeno suho, kljub napovedi padavin. Tokrat sta bila najboljša Mirjana Kunavar in Marjan Danev. Maki je spretno sestavil pare in srečanja. Za pogostitev smo se domenili z Jurmanom, ki spet zasluži pohvalo.

AAB teniški petek v Kranjski gori pri Mileni

Zjutraj smo se dobili za Lekom na igriščih med gorami 2. julij. 2021

Odigrali prijateljsko po programu, pojedli sladice in se odpravili k Mileni v Rateče na golaž in kruhove cmoke. Posebna pohvala gre Mileni za njen golaž, ki ga je za nas pripravila z vsem srcem in nam pokazala vse lepote. Gorenjski hriboviti pejsaži so prečudoviti med zelenjem.

 

AAB spust s kanuji po Krki 1. julija

Zbrali smo se v Ljubljani in potem popili kavico pred Brežicami. Bojan in Miča sta nam pripravila vse potrebno za malico, kosilo, večerjo. Čolne in kozolec. Odlična družba je naložila čolne in se spustila veslajoč med labodi, čapljami, po zeleni Krki. Vreme je na koncu poti pokazalo deževni obraz in spet sonce. Prekrasen dan smo vsi srečno zaključili v Čatežu. Zahvala Miči in Bojanu za odličen rafting.

 

AAB akademija jadranja na deski je bila od 6. do 16. junija na Pelješcu v Vignju.

Dva tedna odličnega vremena in presenetljivo praznega Vignja - (posledica Corone) so nam omogočili bogat jadralni in športni dopust v srcu surfaškega Jadrana. Poškodb ni bilo. Prekolesarili smo vse pomembne točke in nabrali žajbelj za zimske prehlade. Vino smo prinesli s seboj in ga je zmanjkalo.

 

 

 

 

AAB pridružitev Ljubljanski teniški zvezi.

Soglasno so nas 19. maja sprejeli medse, ker imamo res zvezde med nami in smo dobrovoljni. Tako da od sedaj tudi mi gradimo teniške Šampione Ljubljane.

 

 

AAB spomladanski teniški turnir Razgibajmo Ljubljan

AAB spomladanski teniški turnir Razgibajmo Ljubljano smo odigrali 15 in 16. maja pri Škulju in na Kodeljevem. Žreb je Maki odlično izpeljal in smo dobili nove zmagovalce prvega pokoronskega turnirja. Tokrat sta bila najboljša Alida Radoman in Zvone Svoljšak. Razdelili smo nove majice, kape in šilte. Fotografirali smo se za koledar AAB. Rekordno število tekmovalcev je pokazalo, da smo najboljši veterani Ljubljane v tenisu. Mesto nas bo podprlo s 500 EUR če ne bo zapletov???!!! Zahvala grer vsem, ki so pomagali pri organizaciji in pripravah na turnir: Ireni, Makiju, Špeli, Antonu, Miči, Bojanu in drugim s sladicami. Izredna sreča nam je naklonila sončen dan med deževnimi dnevi.

 

 

 

 

AAB aktivnosti

Ves čas prepovedi zbiranja in Corone smo izvajali športno vadbo v omejem obsegu.

Imeli smo pohode po Golovcu, Kureščku, Katarini, Veliki planini itd. Smučali na Krvavcu. Kolesarili po Ljubljani in drugje. Vse v manjših zainteresiranih skupinah v skladu z NIJZ.

Sedaj pa spet redno igramo vodeno AAB teniško vadimo, dvakrat na teden, ostalo pa po dogovoru. Ko nam bo zmanjkalo ur pridobljenih od MOL-a bomo spet sami plačevali vadbo. Takoj, ko bo mogoče bomo izpeljali prvi AAB teniški turnir.

Zadnji teden marca bomo naredili organiziran pohod na Orle

 

 

 

Volilna skupščina AAB športno kulturnega društva januar 2021
Poročilo predsednika AAB društva za leto 2020
Najprej vas vse skupaj prav lepo pozdravljam in se vam zahvaljujem za vse lepo in smeh v preteklem koronskem letu.
Smo v 8. letu delovanja, izvedli smo športno rekreativni program z visoko pozitivnimi učinki na udeležence. Imeli smo športno družabne medgeneracijske prireditve s pomembnim zdravstvenim učinkom, ki so namenjene pretežno starejšim in tudi mlajšim.
Članstvo se nam povečuje, navkljub epidemiji od cca 50 članarin smo prišli nad cca 60, kar nam ustreza, ker nas lovijo leta in se moramo za ohranjanje mladosti  aktivno vključevati v vsa dogajanja in ustrezno truditi. Življenje je kot ogledalo – če smo nasmejani, v nas gleda nasmejan obraz.
Obenem vse člane opozarjam, da moramo stalno skrbno izvajati ukrepe za samozaščito pred Corono do preklica - prezračevanje prostorov, sestanki zunaj, maske in razkuževanje. Cepljenje bo, ko bo dovolj cepiva - ???? poleti
Poslovanje društva
Pravna oseba naše AAB Društvo posluje izključno s sredstvi svojih članov, kar poberemo na turnirjih in članarini. Ostajamo nizkocenovni in neprofitni. Od  05.05.2020 smo vpisani v register Nevladnih organizacij v javnem interesu na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. S tem se nam odpira možnost ustvarjanja in kreiranja raznih programov, s katerimi lahko kandidiramo v EU in SLO.
Poizkušali smo se priključiti na 7milijonski sklad za ljubljanske športe (zaradi plačila profesionalcev, strokovnih vaditeljev in najemnin), vendar smo ugotovili, da ga zelo dobro črpajo nekateri ljubljanski športni strokovnjaki, ki so si pripravili »ozadje in prijatelje«, nas pa ne pustijo blizu.
V preteklem letu smo iz soigralcev postali prijatelji in se veselili samo na 5 turnirjih, 30% realizacija tekmovalnega leta. Bolje nam je šlo pri vodeni vadbi tenisa, kjer smo od pomladi do silvestra koristili izborjena brezplačna igrišča, tako letna na Svobodi in Kodeljevem, kot zimsko na Žaku-u. Ker smo vsa ljubljanska igrišča zgradili mi, veterani Ljubljane, smo to ugodnost pridobili na podlagi kandidature na letni program športa (LPŠ) brezplačna uporaba igrišč za vodeno vadbo.
Začeli smo z januarskim turnirjem, potem pa Pustni turnir z rajanjem februarja, nato pa epidemija ustavi vse. Konec epidemije smo proslavili z izvedbo majskega turnirja in Razgibajmo Ljubljano. Julija smo preselili teniško akademijo za en teden v Dragatuš in dnevno vadili in vadili.
Na skupščini Športne zveze Ljubljane smo želeli pridobiti glas in se uvrstiti med odlučujoče, vendar so nas z glasovanjem odbili. Sodržnik nam ni prisluhnil. Presenečeni raziskujemo vzroke in motive in pripravljamo podlage.
Naredili smo nekaj poletnih teniških srečanj v manjšem obsegu na Koprskem v skladu z NIJZ. Kolesarski izlet po hribih nad morjem je bil odličen.
Jesenski teniški turnir in Razgibajmo Ljubljano smo uspešno realizirali ter ponovili teniško akademijo v Dragatušu še za en teden. Potem pa spet konec druženja, ostala nam je samo vodena vadba v ponedeljek in sredo z občasnimi prepovedmi dvojic, člani istega gospodinjstva itd.
Ob tem smo se poizkusili združiti z Mestno zvezo upokojencev Ljubljane »MZU«, a  so nas neuradno odbili in poslali nazaj v vaško gostilno. Oni se predstavljajo kot   naši predstavniki, Vodje, vendar z nami nočejo imeti opravka (domnevam denar itd…).
Podobno je z Ljubljansko teniško zvezo, ki jo vodijo v našem imenu za svoj interes.
Ker smo veteransko društvo sestavljeno iz modrecev, se ne pustimo utišati in bomo tudi v naprej poizkušali spraviti na pravo pot vse čudne sisteme športne scene in druge zavožene v organiziranem kriminalu in korupciji.
Za MOL smo se udeležili praznika športa na Kongresnem trgu Ljubljane ob 40tih športnih društvih smo ponosni tudi mi imeli svojo AAB stojnico, na kateri smo predstavljali naše delo v športu. Ker so nam cel dan nabijali angleški rompompom, smo jim podali pobudo za vključitev obvezno najmanj 50% slovenske glasbe na vseh športnih prireditvah v Ljubljani. Smo ponosni na naše slovenske umetnike, našo tradicijo in kulturo, žal pa edini, ki smo to opazili.
Posebej smo ob prazniku ČS Rudnik izvedli predstavitev tenisa za starejše ob prostorih upokojencev na Rakovniku.
Natisnili smo svoje AAB majice in koledarje, vzdrževali našo spletno stran, poslovali
in končali s srečanjem pri grajski anteni na silvestrovo.
Zahvala za delo:
Krasno je prebrati, koliko ljudi je aktivnih v našem društvu, splošno gledano se vsak član našega društva na svoj način trudi, da smo tako FAJN v vseh pogledih, zato dajemo priznanja vsem članom AAB .

Za uspešno vodenje AAB kulture Poloni Avsenak, Mici Makovec in Daniju Loviščku.
Za pomoč predsedniku pri vseh delih Ireni Jakin, Špeli Peskar, Mateju Makovcu
Za zdravje društva Miči Zorko, Nini Dovšak, Zlatki Lovišček, Dagmar Komar, Jožetu Avsenaku. 
Mojca je rekla ITAK SMO CARJI VSIIIIIIIIIII :-)
Finančno poročilo
Kolikor  smo zbrali smo skoraj tudi zapravili, vendar se gibljemo okoli tisočaka EUR.
Obvezni stroški so še: domena, bilanca, ajpes, digitalno potrdilo, banka. Še plavamo.

Plan dela za 2021

 1. Vodena teniška vadba 2x tedensko za več skupin veteranov
 2. AAB turnir vsak mesec
 3. Prvenstvo AAB  veteranskih dvojic – mešani pari
 4. Državno teniško prvenstvo upokojencev Slovenije
 5. Sodelovanje na ITF teniškem turnirju seniorjev in super seniorjev v Tivoliju
 6. AAB Teniška akademija v EU…
 7. AAB Teniško akademija sept. na Bolu
 8. AAB kulturni izlet po Dolenjski
 9. AAB gledališka predstava Zabavna zgodba o doktor Faustu
 10. AAB kolesarsko kopalni izlet po dolini reke Soče in Nadiže
 11. AAB teniško srečanje v Kopru, kopanje ob Parencani , ATP Slovenija open in portoroška noč
 12. Davčno poročilo.
 13. Zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije, obisk razstave Boljke,  ostajamo v Zvezi kulturnih društev Ljubljane in kolesarimo.
 14. Razno

Članarina za leto 2021 znaša 30 EUR, za leto 2022 prvo povišanje na 35 EUR.
V februarju bomo v AAB dobrodelni, nakupili bomo hrano v vrednosti  za cca 500 EUR in jo odpeljali Zvezi prijateljev mladine Moste Polje. V tem znesku je vsebovan tudi denar, ki bi ga namenili Lojzetu za venec. Prostovoljne prispevke za Lojzeta zbiramo,(kolikor komu paše npr.10 eur), pri Špeli ali Predsedniku.
Volitve 2021
Ker bo ekipi AAB, ki vodi potekel mandat, volimo novo predsedstvo društva.
Predlogi:

 1. Predsednik: ----------Anton Pivk
 2. Podpredsednik ------Matej Makovec
 3. Tajnika--------------- Mateja Župan Brezovnik, Mojca Župan Macedoni
 4. Blagajnik, ---------- -Špela Peskar
 5. Izvršni odbor: ----- -Vsi aktivni člani po potrebi in znanju

Predlagatelj:

Datum: 02.02.2021 je AAB skupščina soglasno sprejela novo vodstvo, izrazila pohvalo za delo in brez pripomb potrdila poročilo in plan za v prihodnje. Gremo veselo na delo in šport.

Anton Pivk, predsednik

 

 

 

Splošno AAB

Pa smo prispeli v Novo leto in dosegli prve cilje. Zastavili smo vodeno vadbo in 2x odigrali, ko so zvrha ugotovili, da se imamo fajn in so to ukinili z izgovori, da se okužba nekje širi. Analiza naših upokojenskih teniških srečanj ugotavlja, da na našem tenisu ni prišlo do niti ene okužbe in smo še naprej vsi zdravi "razen odločevalcev športa".

predsednik se je postaral v družinskem krogu

 

 

 

Srečno novo leto 2021 in vse naj boljše v naši AAB družbi spet oz. nič se ne ustavljamo in delamo s polno paro na vseh področjih. Malo smo se prilagodili - življenje gre naprej.

Kandidirali smo na LPŠ za 2021, spodbujali upokojence v Ljubljani, Ljubljansko teniško zvezo, korigirali čudno poslovanje Oddelka za šport itd. Ne pustimo se utišati, hočemo sami sodelovati pri vodenju naše družbe. Sigurno ne gremo med mladino ali JJ, sodimo med veterane penzioniste, ki morajo upoštevati tudi naš glas, nas ki si upamo in vemo kaj je prav. Če bo treba bomo ustanovili svojo ?? Država bo naslednje leto na kolenih s pol denarja, zaprli bodo vse pipe in zmetali delavce iz plačilnih list tudi uradnike, ki jih je res 2x preveč. Zaposlitve v turizmu ne bo več. Vse se bo podražilo. Mi pa bomo dobro pomagali vsem, ki bodo tega potrebni.

 

 

NIJZ in Corona sta nas postavila v aut, koder izolirani zdaj čakamo, da epidemija mine. Hodimo , telovadimo, kolesarimo in nestrpno čakamo da nas odvežejo. Še dobro da je zapadel prvi sneg in nam ponudil "šaflo" v rekreacijo. Razmišljam kako bomo izvedli novoletno srečanje - obeta se ZOOM. Danes smo podelili klubske koledarje na Šancah ob Ljubljanskem gradu. Ostale pa še bomo. Iščemo aktivnosti za ta čas. MOL je izdal novi razpis za LPŠ katerega moramo oddati najkasnej do 11.dec.

 

Dobro misleči o povezovanju upokojencev Ljubljane v športu in zdravem življenju smo napisali AAB pristopno izjavo in jo poslali Mestni zvezi upokojencev Ljubljane (MZU Ljubljana) 20.10.2020 da jim dvignemo članstvo z aktivnimi, koder so se nas ustrašili in kot, da smo dregnili v osje gnezdo nas nemudoma izvrgli iz vodenja tenisa za MZU. Niso pripravljeni sprejemati navadne upokojence pa čeprav organizirane v društvo. Šef g. Sedmak MZU nas je poslal nazaj v vaško gostilno, da popravimo idejo. Presenečeni smo nad aroganco.


Pripravljamo:

Čakamo na konec drugega vala Corone medtem pa igramo tenis in se ukvarjamo s tisoč rečmi.

AAB hudi oktoberski čarovniški tenis turnir 25.10 ob 10.30 na igriščih Svoboda-Vič ali Škulj je odpadel zaradi corone

Igrali bomo res borbene pare, žreb bomo ekipno prekuhali v najhujše bitke. Po turnirju bo dobro kosilo.. Zaželjene bodo maske.

Vpisujemo nove člane, skrbimo za podmladek! Zmagovalci dobijo priznanja in jih vpišemo v anale šampionov Ljubljane.

Preganjamo viruse z zdravim življenjem med prijatelji, razmakom, alkoholom, razkužili, pranjem rok in skrbjo za drug drugega.

AAB teniška akademija ima stalni tečaj uporabe mobilnega telefona v komunikaciji - Viber in facebook masenger - preko njega se obveščamo, usklajujemo za teniško, kulturno in drugo rekreacijo

aab pohod na Triglav leto 2020 v počastitev pregona virusa. Datuma še ni.

Tukaj je link za našo aab oddajo na TVSLO2 https://youtu.be/GhY02tkCGos 

 

AAB vodena teniška vadba vsak ponedeljek in sreda in individualne ure 65+

Vsak termin posebej objavimo in zberemo prijave, "skuhamo" različne pare ob ponedeljkih mešane M+Ž ob sredah ločene.

MOL nam je na podlagi naše kandidature in LPŠ (letnega programa športa) namenil lepo število letnih in nekaj zimskih ur za rekreacijo najbolj zdravstveno ogrožene skupine upokoijencev 65+.

Prav da omenimo: Aktivnosti v športu nam ohranjajo zdravje glave in telesa, motoriko, gibalne sposobnosti v starosti. Bistvena je samostojnost brez zdravil in terapij, razen zaradi manjših poškodb katere hitro saniramo z znanjem in izkušnjami naše družbe. V prijetni družbi najdemo vse rešitve za poti iz težav.

 

 

 

 

AAB septemberski tenis turnir v nedeljo 27.09. 2020 ob 10.30 na igriščih pri Škulju.

Še vedno nas preganja strah pred Corono, vendar se je spretno izogibamo. Tokrat smo igrali prijazne mešane pare, žreb je opravil Maki. Po turnirju je bilo dobro kosilo.. Vreme nas je pregnalo iz Svobode - Vič v dvorano. Zaradi večjega števila igralcev smo borbe raztegnili na dva dneva. Tokrat sta bila najboljša Špela in Zvone Šk. v finalni borbi sta premagala Loreno in Andrijo. Nekaj zapletov v organizaciji smo odlično rešili in dosegli vse zadane cilje. V plan smo dali hudi čarovniški teniški turnir Vpisali smo 5 novih članov. Zahvala gre vsem organizatorjem, posebej pa za štrudelj Mileni P. Darinki H. in Špeli .

 

 

AAB teniška akademija v Dragatušu

Bilo je tako dobro, da smo še enkrat ponovili pred mrzlo jesenjo. V ponedeljek 7. septembra do 11 septembra smo fiksirali in rezervirali kapacitete Zupančičevega hrama. Povno smo v vse splošnem zadovoljstvu preživeli en teden hudih teniških srečanj. Prekolesarili in se okopali v Kolpi. Kulturni program popestrili z ogledom stare domačije in se naučili obdelave lanu za izdelavo blaga in oblačil. Bahor nam je spekel jagenčka in odojka. Janko natočil domačega vina. Dani raztegnil harmoniko in Janez z Jankom sta zaigrala na violino. Polona je oddeklamirala Ota in lepo Vido. Vse se je srečno končalo ob ocvrtih postrveh. Mica je prevzela sestavo gostilniških pevcev in nabora pesmi. Kmalu gremo spet.

 

 

AAB prevzem tekmovalnega loparja Aljaža Bedeneta našega šampiona.

Našemu AAB društvu je Aljaž Bedene za darilo iz svoje tekmovalne torbe potegnil in podaril preizkušen odličen Wilsonov lopar. Katerega bomo priložnostno predali našim najboljšim ...AAB

Aljaž Bedene je trenutno naš najboljši Slovenski tenisač ob Blažu Roli, Blažu Kavčiču, Gregorju Žemlji. Ker smo se odločili, da bomo v AAB društvu spoznali naše najboljše tenisače in tenisačice, aktivneje sledili njihovi športni poti. Med dekleti bomo spoznali Kajo Juvan, Polono Hercog, Tamaro Zidanšek in še koga. Pogledati gremo teniško igrišče na Lukovici koder bodo najboljši vadili. Šli bomo tudi na pomebnejše tekme navijati in spodbujati.

 

 

 

AAB akademija prireja dopolnilno teniško vadbo veteranov pod strokovnim očesom Pavleta

ker smo opazili da posameznicam oz. posameznikom manjka še precej vaje do teniške popolnosti smo se dogovorili, da bomo imeli poleti vsak torek od 8h do 11h vaje z vrhunskim teniškim trenerjem, ki bo vpil na nas med vadbo in nam popravljal ter brusil udarce. Prijave takoj oz. prec

 

AAB jesenski tenis turnir v smislu Razgibajmo Ljubljano 02.08 ob 8.30 na igriščih pri Škulju. Sofinancira MOL

Igrali smo mešane pare, žreb je opravil Maki. Po turnirju je bilo dobro kosilo.. Vreme nas je pregnalo iz Svobode - Vič v dvorano. Zaradi večjega števila igralcev smo borbe raztegnili na dva dneva. Tokrat sta bila najboljša Irena in Jožko, ki sta v finalni borbi premagala Dagmar in Dragota. Covid je še vedno med nami in nam ni dovolil objemov razen med družinskimi člani. Nihče prisoten ni bil huje bolan razen nekaterih manjkajočih, ki smo jih pogrešali npr. Zdravka, Milojke, Mateje, Mice .... Nekaj zapletov v organizaciji smo odlično rešili in dosegli vse zadane cilje. V plan smo dali teniški turnir v Strunjanu v četrtek 3. septembra ob ribah in Aldotu. Ter izbrali močno AAB ekipo za vodenje pogovorov na vseh inštancah. Zahvala vsem organizatorjem, posebej pa za štrudelj Špeli in Metki.

 

AAB kratko letovanje v Dragatušu.

V ponedeljek 6. do petka 10. julija smo si ogledali dobrote in lepote bele krajine ob obilici športa in druženja na distanci cca 2m in razkuževanju rok. Porabili smo del bona iz paketa Janševe vlade. Teniško jutro smo razdelili v dve skupini, da smo se izognili vročini in se vsi naigrali. Irena je kuhala ekipe. Ko smo utegnili smo zajtrkovali pri odličnih gostiteljih Zuapančičevega dvora. Presenetile so nas tradicionalne lokalne dobrote pogača, odojek, jagenček in domača vina. Ekipa 16 AAB se je podala na kopanje v Kolpo, nekateri s kolesi, drugi avto. Janez je nekaj povedal in nam krajšal dan. Špela poskrbela za red in mir. Vse slikce smo delili po Viberju. Skoraj se nam je Marija prikazala, Rina in Marko pa zares. Bela krajina v živo med prijatelji.

 

 

AAB julijski tenis turnir 05.07 ob 8.30 na Kodeljevem

Igrali smo mešane pare, žreb je opravil Maki. Ne preveč vroč poletni dan je bil super za tenis. Tokrat sta bila najboljša Irena in Lan. Po turnirju je bilo kosilo od Jurmana pohane piške in pujsek z zeljnato solato s krompirjem.. V pričakovanju bele krajine smo obdelali detajle.

 

 

AAB kolesarjenje po slovenski obali

Dagmar in Špela sta dali pobudo, da prekolesarimo hribčke in doline nad Koprom. Zjutraj smo za Koprsko Taverno prevzeli el. kolesa in se odpravili v klance. Prava odločitev je pokazala del šibkosti, ker so bila kolesa slabo vzdrževana - pripravljena, zavora in menjalnik sta bila slabši del. Izlet je popestrilo oblačno vreme in napoved padavin, ki pa so kiksnile našo ekipo. Po spustih smo se še okopali in veseli vrnili kolesa. Bomo ponovili. Na našem morju je prelepo in čisto blizu.

 

Volilna skupščina Športne zveze Ljubljane 23.06.2020

Čestitka g. Sodržniku, predsedniku Športne zveze Ljubljana
Hvala, ker smo bili lahko prisotni na volilni skupščini športne zveze 23.07.2020 (upam da nam Ljubljančanom ne bodo tudi tam postavljali ograj).
Slabost volilne skupščine ŠZL sestavljene iz nejasnih samodržnih  51 delegatov je sprejela pobude g. Sodržnika in mu podelila nov mandat. Večina Ljubljanskih društev cca 170 ostaja brez volilne pravice, ne more izraziti svoje interese, delegati pa zastopajo samo sebe, razen nekaj redkih izjem. Delegati bi morali imeti poverilnice Ljubljanskih klubov v panogi, kar pa jih je samo nekaj pridobilo, ostali so nedemokratično zastopali samo sebe. Uzurpirali so volilno pravico klubom. In s tem naredila volitve sporne.
Upokojenci Ljubljane tudi zahtevamo svoje mesto v športu Ljubljane, zato smo se odločili aktivno sodelovati in pridobiti ustrezno število urejenih delegatskih  glasov. Trenutno stanje je bilo in ostaja nič. Hočemo, da Ljubljanski rekreativni šport pridobiti 10% od proračuna za šport veteranov in upokojencev s katerimi bomo vodili športne vadbe. Enako hočemo 10% delegatskih glasov v ŠZL to je 5. Zaradi oviranja možnih lumparij - higijene.
G. Sodržnik ni želel urediti - popraviti napake v delegatskih glasovih. Profesionalno je znal vse umestne pripombe preslišati. Malo prikrojil resnico, da je zahteva upravne enote taka, da moramo delegatsko zmedo vpisati v spremembo statuta ŠZL, da bodo čudni delegati obdržali svojo moč v prihodnje. Na volitve skupščine je dal glasovanje, kdo je delegat za tenis – haloo (panoga bi ga morala izbrati). Nikakor ni hotel pravila en klub en glas, »ker je tako lažje«.
Namestnik Ljubljanskega Župana g. Crnek ni želel dojeti, da smo Ljubljančani cca 170 društev brez glasovalne pravice že več let nezadovoljni, navkljub temu da imamo demokracijo, ni nas podprl. Ni želel razumeti, da smo upokojenci Ljubljane sedaj aktivni in hočemo svoje mesto. Opravičeval pa je prišleke v Ljubljano, posebej poudaril, da smo Ljubljana odprto mesto in da je v redu če nam kreirajo šport fantje od drugod iz Celja oz. Podčetrtka. Nismo se mu ponovno pritožili, da ima Veliki pokal Teniške zveze konstantno v rokah Maribor že 17 leto zapored. ŠZL Ljubljana in podžupan pa nič. Sigurno je tako prav, ker to vodi prijatelj g. Sodržnik. Nismo mu omenili, da razni evropski maratoni navkljub množičnosti niso pomembnejši od športa lokalnih prebivalcev Ljubljane. Nismo omenjali nehigijene če sredstva odobri in prejme ista oseba.
Vsekakor pa smo jasno pokazali, da se nezadovoljni prebivalci v Ljubljani prebujamo  in hočemo aktivno odločati sami o svoji športni usodi. Kako bomo prišli do tja bo pokazal čas.

Zapisal: Anton Pivk, predsednik                                      Ljubljana 26.06.2020
Športno kulturno društvo aab
drustvoaab@gmail.com

 

AAB redna teniška rekreacija športni park Kodeljevo oz. Svoboda

se od 20. aprila nadaljuje na zunanjih igriščih vsak ponedeljek in sredo dopoldan. Po telefonu dobite sporočilo z vabilom. Kdor pride naj mi pošlje "OK" in ga uvrstimo v igro. Dobimo se 10 minut prej zaradi vsklajevanja ekip. Previdnostni higijenski ukrepi še veljajo.

 

AAB majski tenis turnir in Razgibajmo Ljubljano

V nedeljo 31.maja ob 10.30 na igriščih športnega parka Kodeljevo smo se na vseh igriščih srečali v mešanih dvojicah. Lep sončen dan in odlična družba. Tokrat sta bila najboljša Dagmar in Zdravko. Razdelili smo AAB puloverje. Za kosilo pa nam je Jurman pripeljal v dobtinah in zeljnato solato. Slikali smo se za koledar.

 

 

AAB začetek teniške sezone na zunanjih igriščih in ukrepi

Veselili smo se konca epidemije, virus se je ustavil v domovih upokojencev oz. ga nam prinese le še kdo ki se vrača iz tujine. Kupljena in dobavljena je zaščitna oprema, izobraženi zdravstveni delavci, da bodo rešili naslednji primer, ko se prikaže. Vsi smo se naučili ostrih higijenskih ukrepov katere so nam predpisali tisti, ki se tega ne držijo. Ljubljančane so zaprli v geto - strašijo nas z nevarnostmi ponovne epidemije, požara, poplave, bankrota itd. Oprostite mi se ne ustrašimo. Mogoče stisnemo rit. Potem pa v miru razmislimo in ugotovimo, da so strahovi "na zalogo" brez veze, da nismo otroci. Hočemo sprostitev vseh ukrepov razen osnovnih higijenskih, da onemogočimo eventuelni virus.

 

 

AAB aprilski tenis turnir bo ali pa ne bo?

ni bil zaradi izolacije

 

AAB marčevski teniški turnir 15.03.2020 pri Škulju. Smo odpovedali in se izolirali.

Zaradi nevarnosti pandemije smo ustavili vse telesne stike s prijateljicami in prijatelji, pozabili na francoza, sex od zadaj je priporočil Jelinčič, hvala bogu smo nekateri že iz ta hudga, stike smo spustili na najožji družinski minimum. Komuniciramo med seboj samo še po mobitelu oz. če se srečamo kje. Razdalja med ljudmi mora biti 1,5 m ali več. Nihče več ne upa kašljati izven doma. V trgovino ne hodim po nujne reči, ki mi manjkajo, ampak samo enkrat na teden pa še to expres, da sem v 10 minutah zunaj. Irena pa skrbi za mešano prehrano.

Dobil sem rimo: Eni smo v karanteni eni pa kreteni. Sonja mi pošilja po viberju koncerte Mefa z njegovimi monologi, ki jih vsak dan na sveže ustvari in obravnava splošne probleme. Včeraj sem se strinjal z njegovo idejo - naj strela udari v tistega ki si je izmislil dvig poslanskih plač.

Zjutraj sem poslal dopolnilo vloge javnega razpisa letnega programa športa na kar so me pozvali z MOL, če ne bi dobili isto kot lani - figo. Upanje umre zadnje

Irena me je pognala na Golovec, koder sva se izogibala mimoidočim in se nadihala gozdne miline v krasnem sončnem dnevu. Borovnice še niso čisto začele z rastjo - da jih ne preseneti mraz, ki prihaja.

Zvečer sva za hišo še vrgla prstomet, ko bo konec izolacije bo spet borba s Stuchlyjem in nas bo vse nabil.

Darinke so zelo aktivne, ena skrbi za naše v domu izolirana in se bori proti nevarnostim, druga pa sledi Žiži.

Veseli me, da so vsi OK

 

 

AAB pustni februarski teniški turnir 23.02.2020 pri Škulju.

Pustne maske smo se zbrale in se poveselile ob zaključku zime. Preoblečeni smo zaigrali pustni tenis turnir. Tokrat sta bila najboljša v finalu Mateja in Drago, ki sta odpihnila Mileno in Tomaža G.. Po Mijinem Bograču so lepo sedli krofi in Zlatkina sladica. Vera nam je ob spremljavi Janeza zapela nekaj lepih. Skoraj ubrano z našimi glasovi smo njima pomagali do harmonije. Potem smo še odplesali na nov USB nekaj dobrih ritmov. Iz klubske blagajne smo podprli akcijo za rdeče nosove in modre žile. V smislu zdravega življenja smo se vrnili domov ob pozni uri.

 

AAB januarski teniški turnir 26.01.2020 pri Škulju.

Zbrali smo se pri Škulju in Benču ter odigrali prvi letošnji turnir na 9. igriščih. Kuhno je naredil Maki. Tokrat sta bila najboljša Mojca in Marjan Ž. Borbe so bile dobre za gledalce iz bifeja. Angina in virusi so sodelovali, da so nekateri ostali doma. Mija nam je postregla odličen segedin. AAB band pa zaigral nekaj najlepših za dušo. Našteli smo vse manjkajoče, ki so v remontu. Bilo je res fajn, da se nam ni mudilo domov.

 

aab redna letna skupščina 26.01.2020 pri Škulju

ZAPISNIK AAB

 

 1. Poročilo predsednika aab društva za leto 2019

Najprej vas vse skupaj prav lepo pozdravljam in se vam zahvaljujem za vse lepo in smeh v preteklem letu.
Smo v sedmem letu. Članstvo se nam zmerno hitro povečuje, od 50 članov smo prišli nad 90, kar nam ustreza, ker nas lovijo leta in se moramo za ohranjanje mladosti ustrezno truditi okoli podmladka.

Izvedli smo celoletni športno rekreativni program z visoko pozitivnimi učinki na udeležence. Imeli smo športno družabne medgeneracijske prireditve z pomembnim zdravstvenim učinkom, ki so namenjeni pretežno starejšim in mlajšim.

 

a). Poslovanje društva:

Pravna oseba, naše aab Društvo, posluje izključno s sredstvi svojih članov, kar poberemo na turnirjih in članarini. Ostajamo nizkocenovni in neprofitni.

Poizkušali smo se priključiti na 7 milijonski sklad za Ljubljanske športe, vendar smo ugotovili, da ga zelo dobro črpajo nekateri Ljubljanski športni strokovnjaki. Rekli so, naj se javljamo na razpise in kandidiramo s programi. Naj se preselimo v Šenčur, da ni treba, da smo člani Športne zveze Ljubljane. Skratka tako dobro so zapletli dostop do denarja, tudi z zakonom o športu, da brez stricev ne pridemo blizu. Ampak mi se ne damo in bomo poiskali strice. V tem letu bomo brskali dalje.

V preteklem letu smo iz soigralcev postali prijatelji, veselili smo se na 15 turnirjih,
ogledali smo si gledališko predstavo – komedijo Vedež,
posneli smo odličen AAB zgodovinski video v katerem smo na kratko predstavili uspehe našega športnega druženja,
naredili največjo člansko fotografijo v belem za koledar in ga natisnili,
organizirali AAB teniško maškarado, AAB nastop čarovnic

imeli smo AAB eno tedensko akademijo in vadili na Portugalskem (Algarve), kolesarili okoli Ljubljane in po slovenski obali, smučali na Krvavcu, Cerknem in Kronplatzu.

Za MZU Ljubljanske teniške upokojence smo organizirali 1. prvenstvo upokojencev Ljubljane v tenisu.

Šli smo na aab kulturni izlet po Dolenjski in čolnarjenje do Čateža,
izvedli aab teniško srečanje v Kopru, kopanje ob Parencani , ATP Slovenija open in portoroška noč,

imeli smo aab akademijo, enotedenske - teniške priprave na Hrvaškem Bolu na Braču.

AAB teniška rekreacija se izvaja ob ponedeljkih in sredah v športnem parku Kodeljevo Slovan oz pri Škulju, neodvisno od praznikov in drugih motenj.
AAB čarovniški tenis turnir, z defilejem čarovnic in  umetelno ročno izdelanimi čarovnicami Mice za krasne nagrade najbolj čarovniškim.
Bili smo vabljeni in obiskali zaključno prireditev Teniške zveze Slovenije v Siti teatru, med našimi mladimi vrhunskimi teniškimi šampioni smo preživeli prijeten večer in se podrobneje seznanili z njihovimi uspehi.
Obravnavali smo vse zdravstvene tegobe članov in jim ustrezno svetovali preventivne ukrepe na podlagi zbranih izkušenj. Izvedli splošno cepljenje proti gripi. Pokazali interes in prijateljski stik z vsemi poškodovanimi do njihove vrnitve v igro.

Obnavljali in vzdrževali smo našo spletno stran, poslovali skladno z zakoni, oddali davčno poročilo
in končali s teniškim srečanjem na silvestrovo. Med prijatelji smo preživeli zadnjo noč v letu z odličnim kulturnim glasbenim nastopom naših Vere, Danija in Janeza ter skupinskim recitalom Polonine Roze in povodnega moža z Urško, motorist Jožko in Miča-Urška.

 

b). Finančno poročilo

Kolikor smo zbrali, smo skoraj tudi zapravili, vendar se gibljemo v stalnem plusu . Še plavamo.

Podrobneje prihodki: Članarine 1.500 EUR in MOL 250 EUR

Odhodki: majice, fotoaparat in koledarji cca 1500 EUR in strošek države cca 250 EUR (Obvezni stroški so še: domena, bilanca, ajpes, digitalno potrdilo, banka)

Ocena privatnih vložkov ekipe prostovoljcev AAB: 28.000 EUR zajema vsakodnevno vodenje in rezervacije igrišč, stroški dela in materiala. Planiranje, analizo in pripravo športnih aktivnosti. Pregled, analiza, nadzor in pripombe v športno sfero Ljubljane.

Najemnine igrišč ter rekviziti se sprotno obračunavajo udeležencem, eventuelni ostanek pa se da v blagajno društva iz katere se sofinancirajo posamezniki oz. aktivnosti..

Ponovno kandidiramo na vseh možnih mestih in se združujemo v Ljubljansko športno sfero, da bo naš vpliv vsem prinesel boljše športne rezultate, na katere bomo ponosni.

 

Zahvala za delo:

Krasno je prebrati koliko ljudi je aktivnih v našem društvu, na splošno gledano se vsak član našega društva na svoj način trudi, da smo tako FAJN v vseh pogledih, zato ponovno dajemo priznanja vsem članom aab.

Posebej gre naša zahvala:
za vodenje aab kulture in Portugalske Poloni Avsenak,
za vodenje in delo z organi mesta Ljubljana Nini Dovšak in Mateju Makovcu in Antonu,
za čarovnice, štrikanje in prigodne pesmi Mici,
za aab design - oblikovanje Juretu Verglesu,
za aab spletno stran, računalniške in mobitel probleme mojemu zetu Matjažu,
za aab zdravje, prehrano in pijačo Miči in Bojanu ter vsem deklicam s sladicami,
za torto Dagmar, šampanjec Žiži,
za priznanja sponzorjev Mojci in Mateji,
za 600 upokojenskih teniških ur na igriščih Stanetu Tomšiču MZU Ljubljana,
za pokale teniške žoge in vabila na ATP Gregorju Krušiču Tenis Slovenija.
za AAB teniški band Veri, Daniju in Janezu.
Mojca je že pred časom rekla ITAK SMO CARJI VSIIIIIIIIIII :-)

 

2. Plan za leto 2020

Članarina 30 EUR
Imeli bomo podobne aktivnosti in izvedli  cca12-15 tenis turnirjev,
teniška rekreacija aab teniška vadba, trikrat na teden – ponedeljek, torek in sredo na zunanjih in notranjih igriščih,
Imeli bomo dve teniški enotedenski akademiji v tujini Portugalska in Hrvaška
sodelovali bomo z Ljubljansko Mestno zvezo upokojencev na športnih področjih,
izvedli bomo teniški turnir dvojic upokojencev Ljubljanske pokrajine,
državno prvenstvo upokojencev Slovenije,
pomladni in jesenski tenis turnir razgibajmo Ljubljano,
pripravili članice in člane za septemberski pohod na Triglav,
bomo pa tudi dobrodelni in bomo nabavili hrano za 250 EUR in jo odpeljali društvu prijateljev mladine MP, in še kaj.

Poročilo in plan so člani soglasno podprli, pripomba je bila za dopolnitev finančnega poročila, ki je že dopolnjeno.

3. Sklepčnost: nadzorni odbor je preštel 38 prisotnih članov in potrdil sklepčnost skupščine


AAB teniške zmagovalke sezone 2019
1. mesto Irena Jakin 2.mesto Mojca Župan Macedoni, 3. mesto Mateja Župan Brezovnik, 4. mesto Špela Peskar 
AAB teniški zmagovalci sezone 2019
1. mesto Marjan Žižek , 2. mesto Bojan Zorko, 3. mesto Jožko Avsenak 4. mesto Lan Mestek

AAB medaljo in priznanje za umetnost recitala in kulturo aab je prejela Polona Avsenak
Zahvala članom, čestitke vsem slavljenkam in slavljencem.
Predsednik: Anton Pivk

 

AAB silvestrovanje s tenisom, hladno večerjo in gala zabavo pri Škulju


Ob 19h smo bili vsi zbrani in po uvodnem pozdravu sestavili tekmovalne ekipe za teniško slovo od preteklega leta. Ob 21 uri smo se posvetili večerji in nato kulturnemu silvesterskemu programu do 04. ure, ko smo pospravili. Tokrat je bil najboljši Silvester, tudi z nami, saj je bila njegova Mirjana doma z angino. Zahvala za kulturni program gre Poloni, Daniju, Janezu, Veri in vsem nam, ki smo sodelovali in se učili kitice iz povodnega moža. Bilo je res zabavno in odlično.
Zahvala za pripravo hladne večerje Bojanu, Miči, Špeli in tudi vsem deklicam, ki so nam posladkale vhod v novo leto in pomile posodo. Pohvala Dagmar za torto, Mitju za plesni angažma in Antonu za lampione. Vpisali smo nove članice – podmladek. Predsednik je prejel prekrasno športno ogrinjalo za dve osebi, katerega je ob novih umetelnih stihih zložila Mica in se z njim zahvalila za odličen napredek društva in podžgala poti v nove cilje. Dedek mraz (Stane) se je prekucnil in natrl rebra, zato se je opravičil in pride čim bo zmogel.


 

 

Ob 13.uri prvega januarja smo se vrnili na prvo teniško rekreacijo, se ponovno spoprijeli in pospravili ostanke večerje.

 

AAB decemberski teniški turnir 22.12.2019 pri Škulju

Zaključni aab tenis turnir. Čedalje večji obisk. Zasedli smo vsa igrišča in se po totalni kuhni Makija prijateljsko borili v kvalifikacijah. Najboljši so se srečali še v finalnih bojih. Tokrat sta bila najboljša Mica Makovec in Marjan Žižek. Igre so bile lepe. Pohvalili smo vse, ker skoraj ni bilo ukradenih žog ter preklinjanja. Tekmovalna borbenost je sledila prijaznosti do nasprotnika razen… Računalniška zmeda nas še ni zapustila – Prijave na srečanja so nesigurne zaradi omejitve števila mms in arhiva v telefonu. Sproti se opravičujemo zaradi Škrata in onega nemca ..*##%$$$. Odličen zaključek turnirja je pocukrala Metka s štrudljem. Zmagovalcem smo podelili diplome in priložnostna darila ter novi AAB tridelni koledar. Posebej nam je nagajal zvočnik, ker ni hotel dati glasu od sebe. Kar pa smo že uredili, da bo silvestrska glasba vrhunska.

 

aab smučanje na začetek sezone, Kronplatz 11-14 12.2019.

Bergi je poorganiziral apartmaje in 4. dnevno smuko na odlično pripravljenih smučiščih. Mešana ekipa 32 veteranov in veterank je na večernem srečanju pojedla vse palačinke od Milene in Bernardke in sklenila drugo leto spet.

 

aab planinski izlet na Uskovnico

Lahek izlet do Radotove kleti na Uskovnici je prinesel obilo smeha v sončnem dnevu. Silva je narezala vse zaloge. Do teme smo našli avto.

 

Zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije in spoznavni večer z našimi najboljšimi tenisači, dvorana BTC četrtek 28 novembra ob 17h

Na povabilo Tenis Slovenija smo se veterani tenisači radi odzvali in si podali roke z najboljšimi Slovenskimi tenisačicami in tenisači. Po uvodnem srečanju so ob kulturnem programu najboljši prejeli priznanja iz rok Mira Cerarja st. in predsednika TZ Slovenije. Odlično delo z mladimi prinaša rezultate. Sedemnajsto leto zapored je Maribor prejel veliki pokal TZ Slovenije, zaželeli smo si več tekmovalnosti v Ljubljanskem tenisu, da bo pokal enkrat ostal v Ljubljani.

 

aab novembrski mešani tenis turnir 17.11.2019 pri Škulju

V nedeljo smo se dobili že pred prihodom ostalih in povadili sodobno pesem od »Roze« o Urški. Naključni razpored igralcev in ekip je prinesel zelo lepe borbe. Po kvalifikacijah je Maki preračunal in poslal najboljše v finalni spopad. Tokrat sta bila najboljša Mateja Župan Brezovnik in Marjan Žižek.
Posebej smo uživali ob kmečki pojedini res je bilo vse zelo dobro. Zahvaliti se moramo Janezu, ki je spekel krhke flancate in jih podaril Špeli – pojedli smo jih skupaj. Zahvala vsem, ki so nam posladkale dan z odličnimi sladicami. Hvala Makiju za vodenje.
Odlična družba nam je nasmejala obraze. Pomerili smo novo serijo puloverjev. Zdravko je skrbel za foto. Naredili smo plan za december.

 

aab čarovniški tenis turnir pri Škulju 27.10.2019

Prekrasno toplo vreme nam je ponujalo zunanja tenis igrišča na Kodeljevem, vendar smo vseeno morali prestaviti k Škulju, ker so ovire Ljubljanskega maratona prevladale. Zbrali smo se ob 12.30 v nedeljo in sprejeli jato čarovnic ob borovničkah in wiskiju. Dobro nasmejana družba je odigrala začarani turnir brez kuhne. Mica je podarila čarovnicam sodoben elektro pogon. Miča jih je nekaj cepila proti gripi. Metka je prištrudlala z jabolki. Lenka in špela sta posladkali. Čarovnice so se po defileju razvrstile na čarovnijo an ban pet....... Uspeh čarovniške moči je pripadel Miči. V tenisu sta bila najboljša Irena in Bojan. Zahvala Makiju za sojenje itd., Špeli za finance. Kosilo je pasalo v drobtinah in zelnata solata. Jera je bila na tapeti. Priprave za Martina. Prijetno utrujeni smo se poslovili.

 

 

 

 

AAB teniške priprave Bol na Braču od 21.09. do 28.09 2019

Pridružili smo se povabilu Loka turista in se odpravili z velikim avtobusom in osebnimi vozili na Brač. Prijetno smo se družili z člani Lob-a, prstometaši, balinarji gorenjske. Vpisali nove AAB članice in člane. Vsak dan popoldne smo namenili družabnemu, spoznavnemu tenisu in odigrali tudi nekaj napornih iger. Zadnji dan pa je bil AAB teniški turnir na katerem sta imela največ uspeha Milena in Anton. Za zabavo smo dodali še 1000 gibov, kopanje, izlete, odbojko, kolesarjenje, ples, bife na bazenu in sklenili da drugo leto spet.

aab septemberski tenis turnir na Kodeljevem 15.09.2019

Sončno nedeljsko jutro z odličnimi pogoji za igro. Odigrali smo dve uri kvalifikacij in potem ob finalu še ljubiteljske boje. Tokrat sta bila najboljša Irena in Srečo ki sta z dobro igro pokazala odlično pripravljenost. Hvala Makiju za vodenje in Metki za štrudelj. Zmagovalcem smo ob priznanjih in priložnostnih darilih posvetili tudi klepet. V tem tednu gremo na Teniške priprave Bol na Braču da bo oktoberski turnir še bolj na pet.

 

 

aab čolnarjenje na reki Krki

Zjutraj smo se podali v krasnem sončnem dnevu. V dveh čolnih smo 4 ure veslali, in se kopali na otoku ljubezni. Potem smo pa obiskali Čatež pri Bojanu in se okopali v termah.

 

 

aab avgustovski jesenski tenis turnir na Kodeljevem

V lepem vremenu smo se zbrali, prevzeli nove majice z znakom društva in naredili kolektivno fotografijo tenisačev, ki bo krasila naš AAB tridelni koledar. Tokrat nas je v kamero SLO 2 ujela novinarka Tina in z nami sestavila oddajo »Migaj« katero smo potem pogledali na TV SLO2. Teniške borbe je prekuhal Maki in so lepo uspele. Tokrat sta bila najboljša Špela Peskar in Marjan Žižek.
Jurman nam je prinesel prigrizek v drobtinah in krompirjevo solato. Lenka nam je prinesla štrudelj in svojo uspelo slikarsko mojstrovino na vpogled in ovekovečenje
V naslednjem tenis turnirju pa bomo dali možnost vzporednih borb tudi za 5,6,7 in 8 mesto zaradi tega, ker so naši aab čedalje boljši. Zahvala Ireni za razdelitev majic, Maki-ju za kuhnjo in priznanja in vsem ostalim za dobro družbo.

 

 

aab teniški izlet v Kranjsko goro

Na igriščih za Lekom smo odigrali dvojice na 3 igriščih in pojedli vse na pikniku, z dobrim občutkom smo obljubili da še pridemo.

 

aab teniški turnir 25.avgust 2019 na igriščih Kodeljevo Slovan

Dobili se bomo ob 8.30 in po razporedu zaigrali dve uri kvalifikacij. Najboljši pa bodo odigrali še tekmo za finale. Tokrat se bomo fotografirali za koledar v novih belih majicah z polo ovratnikom. Prigrizek bomo naročili pri Jurmanu

 

aab ogled ATP Portorož 8-17 avgust 2019

Na povabilo g. Krušiča, ki nam je zagotovil vstopnice smo si ogledali naboljše borbe in finale v katerem je naš Aleš Bedene gladko premagal mladega Viktorja D. V soboto in nedeljo smo odigrali AAB primorsko teniško srečanje na treh igriščih Bonifike in zaplavali v morju. Pogledali smo Portoroško noč in Jana Plestenjaka ter v odlični družbi prijetno ponočevali.

 

aab teniški turnir 14. julij 2019 na igriščih Kodeljevo Slovan

Zbrali smo se ob 8.30 po Makijevem razporedu prekrižali loparje in se poveselili na Kodeljevem. Vreme nam ni grozilo. Turnir smo odigrali na sedmih igriščih. Prijetno topel dan je bil pravi za tenis. Tokrat sta najboljša Špela Peskar in Janez Albreht. Po odličnih Jurmanovih picah smo pohiteli na Wimbledon preveriti balkansko zmago. Hvala Makiju in Metki za štrudelj.

 

 

 

aab jadranje na deski 07. do 28 Junij Viganj na Pelješcu

Dober veter je gnal naše surfe vse dni. Pet članska slovenska ekipa je na odprtem prvenstvu Hrvaške dosegla lep uspeh. Quicksilver je imel tedensko šolo surfanja za otroke. Tine Slabe je hidrofoil za surf dal Juti, katera ga nam je pritrjenega na njeno desko posojala po potrebi.

 

 

 

aab veslanje s kanuji po Krki petek 7. avgust,

športni dan ob vodi, Bojanovo kosilo. prijave prec.

 

POKRAJINSKE TENIŠKE IGRE UPOKOJENCEV LJUBLJANSKE REGIJE IN TENIS TURNIR razgibajmo Ljubljano 23. maj 2019, na igriščih Športnega parka Slovan

Vremenska napoved je našla sonce med deževnimi dnevi za naš 1. upokojenski teniški turnir. Zbrali smo se na Kodeljevem 8 moških ekip in 4 ženske ekipe. Dobre borbe so pokazale najboljše med ženskami Irena Jakin in Metka Kavec, med možmi pa Marjan Žižek in Igor Rakun. Zahvalili smo se pokroviteljem Tenis Slovenija, Gostilna Jurman, TD Kodeljevo, Mestni zvezi upokojencev Ljubljane in AAB športno kulturnemu društvu. Rezultate bo objavila MZU v biltenu.

V akciji razgibajmo Ljubljano smo odigrali zaradi dežja prestavljene tekme po razporedu Mateja.

 

 

aab elektro kolesarjenje po naši obali, petek 7. maj

Dagmar in Špela sta dali pobudo, da smo naredili test električnih koles. Po Koprskem zaledju smo prekljukali vse hribčke in doline in se spustili v Maliji proti Portorožu. Kalamari in Malvazija sta pomagala vračanju čez Strunjan in Belveder. Popoldan smo namenili tenisu pri Aldotu v Strunjanu. Kolesa so odlično opravila svojo dolžnost.

 

aabTeater, Pijava Gorica, četrtek 16. maja

Polona in njeni kulturniki so nam predstavili komedijo Vedež, ob spremljavi benda Suhe hruške smo pogledali v vaško življenje in nato isto temo v sodobnem času. Nasmejani smo se zahvalilil vsem nastopajočim in z njimi ob pogostitvi razčlenili detajle.

 

Aab majski tenis turnir in akcija razgibajmo Ljubljano


V zadnjem trenutku smo se izognili dežju in turnir prestavili pod streho pri Škulju. Za akcijo razgibajmo Ljubljano bomo turnir ponovili v lepem vremenu.
Prijazno in veselo smo se ponovno srečali ter pripravili borbe po Makijevem razporedu. Borbe so bile zagrizene za vsako točko. Dame so zahtevale prijazne podaje, nekatere smo tudi izvedli. Tokrat je v finalu zlata točka podaljšane igre pripadla Mojci in Lanu kljub odlični igri Zlatke in Antona.
Miča je vse ovekovečila na fotoaparatu. Odlični sladici Zlatke in Špeli smo po bograču z veseljem pospravili. Delna zmeda nam ni namenila dovolj igrišč tako, da smo nekatere najboljše pustili doma.
Zahvala gre vsem aab-jevcem, ki so se potrudili, da nam naredijo prekrasen dan.

 

 

AAB športna akademija na Portugalskem
Albufeira od 5. do 13 aprila 2019

Veteranske športne priprave  na Portugalskem so se pričele z odhodom v Benetke na letališče in drugi dan na teniška igrišča Falesija hotela.
Program se je pričel vsako jutro ob 7.30 z plavanjem in nadaljeval z tenisom ob 8.30. do 13h. Proste ure so se obogatile še z kopanjem in savno. Zunanji bazen se je ogrel samo za posameznike. Gostitelj Zvonko nam je v največji meri ustregel tudi z kulturno umetniškimi večeri in odlično kuhinjo. Nekaj izletov v okolico je odkrilo cvetočo pomlad pomaranč, akacij itd.
AAB športna akademije se je končala z zaključnim  tenis turnirjem na katerem so vsi pokazali svoje kapacitete. Zmaga je bila tokrat naklonjena Miči in Bojanu. Zgodaj zjutraj smo odleteli proti domu in se srečno razšli z prelepimi vtisi.

 

AAB marčevski tenis turnir 24.03. 2019 pri Škulju


Pred pričetkom smo na lep sončen dan naredili nekaj slik za spomin. Razpored kuhna igranja se je posebej zabelila z manjšo zmedo prijavljenih igralk. Darinka je številčno stanje prijazno uredila in šla navijat za Marjana v finale lige, koder se je boril za zmago. Tokrat sta na našem turnirju blestela Mojca in Tomaž Gržinič. Posebej se je pokazala Miča in dosegla drugo mesto. Vse igre so bile lepe in žreb je bil dober. Maki je spet v elementu. Jera bo v prihodnje zbirala turnirske prijave, da bo predsednik lahko mislil kaj drugega. V našem okolju (bifeju) smo zaznali tečneža in mu dali uvod v terapijo. Grdo se je obnašal do osebja. Pravilno je, da smo aktivni v našem okolju tudi izven tenisa, ker smo sivi. Posebej smo dolžni pohvalo za sladice našim prijateljicam. Bograč je bil mmmmmm. Prijateljstvo med nami je čudovito.

 

 

 

aab pustni teniški turnir, nedelja 03.03.2019 pri Škulju ob 12.30h

Odličen odziv članic in članov z maškarado ob turnirju nas je pustno nasmejal. Tema Kekec in prijatelji je pripeljala izpod gora in vrhov  Pehto in Bedanca, Loreno pa za srno. Med je nosila Anka. Mica je bila največja kura, Gašperja je zagrabila s Police. Dagmar je še zmeraj mačka. Zdravko pa potrebuje frizerja. Na teniškem turnirju je kraljevala Darinka Štingel in tesno zmagala z malo pomoči Marjana Žižka. Zmagovalcem smo napisali priznanja. Miča in Bojan sta pregnala našo lakoto. Marmelada je bila v krofih.. Zlatka se nam je posvetila s štrudljem.  Prijetna družba in ples nas sta nas držala do večera. Pogrešali smo Makita, Avsenake in še nekatere. Bilo je super.

 

 

 

aab februarski teniški turnir nedelja 17.02.2019 pri Škulju ob 12.30h

 

Maki je razporedil ekipe za aab teniški turnir na 7. igriščih. Borbe so bile odlične, brez pritožb. Tokrat sta bila najboljša Lorena Leonardos in Jožko Avsenak. Poseben dan je bil, ker smo imeli drugo ponovitev Joškovega Abrahama z nastopom prekrasne trebušne plesalke. Nekatere smo pogrešali ker so v remontu. Zahvala za kosilo gre Miči in Bojanu.

 

 

 

aab januarski tenis turnir v soboto 26.01.2019 pri Škulju

Krasen zimski dan smo posvetili tenisu in prijateljem.

Turnir smo odigrali na 7 igriščih. Veseli smo bili daril in peciva ki so ga napekle naše prijateljice. Tokrat sta bila najboljša Romana in Marjan Ž. Posebej smo proslavili, Dominik nam je na harmoniko zaigral nekaj naših najlepših slovenskih.

 

 

aab redna letna skupščina 26.01.2019 pri Škulju

Poročilo predsednika aab društva za leto 2018
Najprej vas vse skupaj prav lepo pozdravljam in se vam zahvaljujem za vse lepo in smeh v preteklem letu.
Članstvo se nam povečuje, od 30 članov smo prišli nad 50, kar nam ustreza, ker nas lovijo leta in se moramo za ohranjanje mladosti  ustrezno truditi.
Poslovanje društva:
pravna oseba naše aab Društvo posluje izključno s sredstvi svojih članov, kar poberemo na turnirjih in članarini. Ostajamo nizkocenovni in neprofitni.
Poizkušali smo se priključiti na 7 milijonski sklad za Ljubljanske športe, vendar smo ugotovili, da ga zelo dobro črpajo nekateri Ljubljanski športni strokovnjaki.  Rekli so naj se javljamo na razpise in kandidiramo s programi. Naj se preselimo v Šenčur, da ni treba da smo člani Športne zveze Ljubljane. Skratka tako dobro so zapletli dostop do denarja, tudi z zakonom o športu, da brez stricev ne pridemo blizu. Ampak mi se ne damo in bomo poiskali strice. V tem letu bomo brskali dalje.

V preteklem letu smo iz soigralcev postali prijatelj,: veselili smo se na 15 turnirjih,
ogledali smo si gledališko predstavo – komedijo obiski,
organizirali teniško maškarado, vadili na Portugalskem, kolesarili okoli Ljubljane,
Aab akademija nam je pripravila predavanje Romana Puša o psihični pripravi na tenis:
Imagitivno metodo učenja tenisa - ravnotežje v medkoraku in drsnost stopal. Spodbujanje globine postavitve v tenisu - preža telesne drže. Katere mišice izvajajo udarec in katere ga zavirajo.
in Slavka Brezovnika, ki nam je pojasnil skrivnosti mišic v telesu in kako se izognemo poškodbam in bolečini mišic ter kako poskrbimo za ustrezno pripravo na športno aktivnost in po njej.

Šli smo na aab kulturni izlet po dolenjski (30. maj) in čolnarjenje do Čateža,
aab gledališka predstava zabavni muzikal KRONAN NOREC,
aab 3 dnevni kolesarsko kopalni izlet po dolini reke Soče in reke Nadiže,
aab teniško srečanje v Kopru, kopanje ob Parencani , ATP Slovenija open in portoroška noč,
udeležba na prazniku četrtne skupnosti Rudnik,
enotedenske mednarodne aab teniške priprave na Bolu,
aab članice in člani povabljeni na Decatlonov tenis turnir,
aab teniška rekreacija ponedeljek in sreda športni park Kodeljevo Slovan,
aab čarovniški tenis turnir,
zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije v Siti teatru,
obiskali smo razstavo Janeza Boljke na temo Cankarja na Vrhniki,
na našo vlogo so nas sprejeli v Zvezo kulturnih društev Ljubljane,

Odlično sodelujemo in se bomo včlanili v MZU (mestno zvezo upokojencev) Ljubljana.
natisnili smo svoje aab majice in koledarje, vzdrževali našo spletno stran, poslovali skladno z zakoni, oddali davčno poročilo.

in končali s teniškim turnirjem na silvestrovo

Finančno poročilo
Kolikor  smo zbrali smo skoraj tudi zapravili, vendar se gibljemo v plusu
Obvezni stroški so še: domena, bilanca, ajpes, digitalno potrdilo, banka. Še plavamo.

Zahvala za delo:
Krasno je prebrati koliko ljudi je aktivnih v našem društvu, na splošno gledano se vsak član našega društva na svoj način trudi, da smo tako FAJN v vseh pogledih, zato dajemo priznanja vsem članom aab.

Posebej gre zahvala:

za predavanje v aab teniški akademiji Romanu Pušu in Slavku Brezovniku
za vodenje aab kulture in Portugalske Poloni Avsenak
za delo z organi mesta Ljubljana Nini Dovšak
za aab design - oblikovanje Juretu Verglesu
za preteklo leto pa menim, da ne smemo pozabiti na 2 osebi, ki redno skrbita za več nalog, da je vsem nam še bolj prijetno. To sta Bojan in Miča, zahvala za njuno izjemno skrb in dobrobit za vse člane aab.
Mojca je rekla ITAK SMO CARJI VSIIIIIIIIIII :-)

Plan za leto 2019
Članarina 30 EUR
Imeli bomo podobne aktivnosti in dodali:
teniška rekreacija aab teniška vadba, dvakrat na teden – ponedeljek in sredo na zunanjih in notranjih igriščih
sodelovanje z Ljubljansko Mestno zvezo upokojencev na športnih področjih
Izvedli  bomo teniški turnir dvojic upokojencev Ljubljanske pokrajine.
Pripravili članice in člane za septemberski  pohod na Triglav
V januarju pa bomo tudi dobrodelni  in bomo nabavili hrano za 250 EUR in jo odpeljali društvu prijateljev mladine MP
In še kaj

Poročilo in plan so člani soglasno podprli

 

AAB teniške zmagovalke sezone 2018

1. mesto Mojca Župan Macedoni, 2. mesto Mateja Župan Brezovnik, 3. mesto Mica Makovec

 

AAB teniški zmagovalci sezone 2018

1. mesto Roman Puš, 2. mesto Zdravko Pečar, 3. mesto Jožko Avsenak

 

AAB medaljo in priznanje za umetnost recitala in kulturo aab je prejela Polona Avsenak

čestitke vsem slavljenkam in slavljencem

 

 

aab silvestrovanje 31.12.2018 pri Škulju

 

Na silvestrski večer smo se zbrali pri Škulju in po Makijevem razporedu odigrali eksibistični aab tenis turnir. Ker je bila praznična noč, smo rezultate pustili v pozabo in prijateljsko odigrali z nasmehi na obrazih. Po športnem uvodu smo na bogato obloženih mizah našli najboljše za večerjo. AAB zvočnik nam je prepeval zelene viže naše mladosti, nakar smo zaplesali in pričakali polnoč s šampanjcem v roki. Prijateljsko smo si izmenjali najboljše želje za novo leto. Po polnoči je program prevzela Polona in na simpatičen način prikazala drobne detajle posameznikov. Na našp željo nam je spet odlično odrecitirala Rozmanovega povodnega moža in Urško. Nato smo se zbrali zunaj in gledali, kako je Jožko poslal zračno plovilo proti Marsu. Nadaljevali smo s plesom na naše lepe domače. Pogledali smo nekaj atraktivnih fotk iz zgodovine 2018 in proti jutru počasi zaključili s silvestrovanjem. Posebna zahvala gre Bojanu in Miči pa tudi ostalim deklicam, ki so nam pripravile najboljše jedi in sladice v letu. Imeli smo se fajn.