Novice 2014 

SILVESTER OPEN (ODPRT) tenis turnir in zabava 2014


Ob 8.30 smo pozdravili nasmejane obraze, stresli rokce in borovničke ter se po »kuhnji«  pomešani pomerili na igrišču. Boj je bil hud. Kvaliteta tenisa je zadovoljila tudi ta najbolj zahtevne – nihče ni pobegnil.
Hrane in pijače je bilo dovolj še za en mali turnir. Disk jockey Igor je muziko pognal skozi ušesa, najprej nam jih je prepihal, potem pa poskrbel za vroče potplate. Šampajnz smo ob nazdravljanju in voščilih popili. Ko se je ura nagnila proti 5 smo vžgali motorje. Skratka če bo celo leto tako fajn smo zadeli Terno (glavni dobitek). Juhu.

 

 

Zaključni teniški turnir 13. dec. 2014

Pošiljamo pozdrave Fani, Nataši, Tomažu, Andreju in drugim našim, ki zaradi zdravja oz. drugih tegob niso prišli na našo aab prednovoletno veselico.
Na turnir so vsi prišli pravočasno , pridobili smo 6 novih članic in članov – še lepših in boljših, kot smo si želeli. Po uvodnem pozdravu in poljubljanju smo jih opremili z AAB majicami in naredili gasilsko.

Predpriprave so pokazale vrhunsko formo naših tenisačic in tenisačev v pohodu do priznanj in bogatih nagrad naših sponzorjev. Tonetu S. je bilo vse skupaj premalo – pa je po prvih borbah pregorel v čakanju in pobegnil.
Moški in ženski del turnirja je odlično uspel – borbe so bile res take, kot smo želeli. Potem smo dočakali Mijin bograč (pijača in hrana ni v naši ceni) in nadaljevali z glavno temo dneva:


1. OBČNI ZBOR aab DRUŠTVA


Predsednik zbora Marjan Pulko je ugotovil maksimalno sklepčnost, tako da smo takoj prešli na poročilo predsednika Antona, ki je ponovno poudaril – NIKOLI NI PREPOZNO, DA ZAČNEMO DELATI PRAV! Ter da se veselimo naših srečanj.
Po prvem letu smo pregledali vse dogodke v društvu in bili nad množico zelo zadovoljni. Po finančnem poročilu : pridobili smo cca 2.000 EUR in jih uspešno porabili – tako, da smo skoraj tam, koder smo hoteli biti – smo soglasno sprejeli poročilo. Članarina za 2015 je 30 EUR. Pod razno je Mica predlagala, da se na naslednjem srečanju fino premešamo v parih (teniških). Zdenka je rekla, da Igorja ne da – pa smo ji ponujali najboljšo možno zamenjavo. Nekateri pa smo za. Upravni odbor smo zaradi konkretne rasti – razširili z Makijem, Špelo in Marjanom P. in se že veselimo novih moči.
Plan za leto 2015 je okvirno zelo podoben 2014, dodali smo jogo, teniško šolo za članstvo in razno – kar bo čas pokazal..
Mica nam je pogumno zapela njeno za nas komponirano: pesem društva aab
S hvaležnostjo smo PODELILI priznanja aab društva za leto 2014
Mici Makovec za kulturo
Mojci Župan Macedoni in Mateji Župan Brezovnik za pridobivanje sponzorjev
Ireni Jakin za prizadevnost
Mateju Makovcu za organizacijo turnirjev
Marjanu Pulku za malo šolo tenisa

Proglasili smo aab teniške šampione leta 2014 z največ osvojenimi igrami (gemi):

  • mesto - Irena Jakin
  • mesto  - Mateja Župan Brezovnik
  • mesto  - Metka Kavec
  • mesto  - Marjan Pulko
  • mesto  - Jožko Avsenak
  • mesto  - Anton Pivk

Soglasno smo občni zbor zaključili in pristopili k razrezu torte aab društva za 1. rojstni dan: bila je veeelika čokoladna in sadna, posebej okusne so bile okrasne marcipanove rožice. Nadaljevali smo z razrezi Lorenine torte, Mojčine pehtranke, pomaranč, ter muffini itd.
Nadaljevali smo s podelitvijo priznanj zmagovalcem zaključnega turnirja (glej rezultate.)
In nadaljevali v plesno zabavo – disk yockej Vojko in Elena sta nam igrala do polnoči. Marjan S. nam je pokazal plesno mojstrstvo – zombi. Jera na drogu. Mi vsi pa v skupinskih plesih, po parih in posamezno. Razpuščeni lasje Mateje in Mojce  so ob novoletnih smrečicah dodali poseben čar. Posebno priznanje podeljujemo za glasbo.
Posebej se moramo zahvaliti našim donatorjem – Čuri muri, steklarna Rogaška, Ionex, pisarniškim stolom Pivk, ter našim deklicam Mojci, Mateji, Loreni, Eleni in vsem drugim, ki so nam s sladicami in s svojo prisotnostjo dodatno razveselili dan.

                                      

Poročilo o letu 2014
Ustanovili in Registrirali smo športno kulturno društvo aab
Odprli transakcijski račun
Naredili program aktivnosti za 2014 ter napisali smernice zakaj smo in kaj želimo od društva. Dosedanje aktivnosti so pokazale, da smo na pravi poti in da povezujemo ljudi v prave prijatelje in aktivno sodelovanje. NIKOLI NI PREPOZNO DA ZAČNEMO DELATI PRAV
Dali   smo podatke Ministrstvu za finance za davčni obračun
Sprejeli prve člane
Imeli                                     - 8 teniških tunirjev
-2 planinska pohoda
- enotedensko smučanje v Matreju
-posamezno smučanje na Krvavcu
-Otroško teniško šolo
-Kolesarjenje po obali
-Kolesarjenje ob Kolpi
Dobili                                    – svojo spletno stran
- svojo grafično celostno podobo
- svoje majice
- svojo himno
Naredili dve dobrodelni akciji
Za rdeče noske
Za zvezo prijateljev mladine
Dogovori tečejo o organizaciji redne vadbe
Joge
Organizirali – vabili smo na
Tečaj samoobrambe
Ogled likovne razstave Branke Stuchly
Folklorni nastop – COF – bivši Maroltovci
Gledališko predstavo – Polone Avsenak
Povezali se bomo s tenisači v tujini in naredili nekaj srečanj

Pridobili sponzorje oz. donatorje, katerim se še enkrat hvaležno zahvaljujemo
Pisarniški stoli Pivk
Jure Vergles
Prodarilce
Računalništvo Bits
Kraš
Čuri muri

Steklarna Rogaška

Ionex


Objavili smo svoj program v glasilu MOL – četrtna skupnost Rudnik
Povezali smo se v športno zvezo Krim –
Na naši spletni strani objavljamo: novice, dogodke, rezultate itd. – stran je bila večkrat pohvaljena

Plan za leto 2015
Zima – jan., feb., mar.
2x tenis turnir
Enotedenska smuka
Dnevna smuka
Planinski izlet
Kolesarjenje

Pomlad – apr., maj, junij
2x tenis turnir
Dnevna smuka
Planinski izlet
Kolesarjenje

Poletje . jul., avg., sep.
2x tenis turnir
Planinski izlet
Kolesarjenje
Morski izlet

Jesen okt., nov, dec.
2x tenis turnir
Planinski izlet
Kolesarjenje
Odprtje smučarske sezone

 

22.november planinski pohod na Komno

gor in drugi dan dol

 

 

02.11.2014 Čarovniški tenis turnir

Čarovniški teniški AAB turnir je bil sestavljen iz treh poglavij – prileta čarovnic in kongresa,  teniških borb, dobrodelnosti ter odleta čarovnic.
Hude borbe so prinesle zaslužene zmagovalke Metka, Mica, Irena, in zmagovalce Dušan, Jožko, Bojan.  
Dve uri borb – fantki z Darinko in posebej deklice. Zasedli smo vsa razpoložljiva igrišča. Članstvo ponovno ni kazalo potrebnega spoštljivega odnosa do predsednika in so me spet nabutali – kar sem vseeno dobronamerno sprejel.
Polona je najbolj načarala in pridobila naslov velike čarovnice z izklesano podobo, prefinjenim nastopom v hudi konkurenci njenih spremljevalk Vladke, Nataše, Nine, Jere, Mice. Vladka je začarala moški del publike s tresenjem do koroške.  Nataša je pognala korenine na metli – svež les. Nina je pripravila poseben huronski ples na metli. Jera je tresla zvezde. Mica pa je zagrabila otroke.
3- članska moška komisija za izbor velike čarovnice je podlegla zapletenim vudu litanijam Polone.
Dobrodelna akcija – bo v prihodnje najmanj 100 x ..no  povrnila darovalcem, ki so si odtrgali del svojega bogastva za pomoč otrokom v krizi. Zbrana sredstva smo dopolnili z donacijo AAB društva in  nakupili hrano za otroke na najugodnejši način.  Andrej in Bojana sta prispevala dve veliki škatli  novih igrač. Takoj v ponedeljek sva z Ireno vse odpeljala zvezi prijateljev mladine Moste Polje. Posebej sva se v imenu vseh članov AAB društva zahvalila gospe Ogulinovi za nesebično razdajanje sebe v pomoč mladim v krizi. V zvezi so se nam prisrčno zahvalili za našo pobudo, pomoč  in izvedbo. Dokler pa naša država ne bo sistemsko uredila pomoči je prav, da rešujemo naše bližnje pred lakoto in bedo. Na našem AAB društvu bomo vsa dobrodelna nakazila posebej vodili in 100% prenesli pomoči potrebnim.
Posebej se zahvaljujemo našim srčnim, prijaznim članicam, ki so nam dopolnile bograč s sladkarijami, Ireni, Vladki, Metki, Špeli, Mojci, Mateji, Nataši – za naslednjič imamo obljubljen jabolčni  štrudelj. In zahvala Pisarniškim stolom Pivk za prevoz. Darila tekmovalcem pa so prispevali: Dnevnik, Intersport in skupina Atlantic Grup - Droga Kolinska. Posebej pa je Mica izvarila načarala prenosni čarovniški komplet za prve 3. ta strupene čarovnice.

 

 

 

JESENSKI LJUBLJANSKI TENIŠKI TURNIR 12.10.2014

 

 

Zbrala se je prijetna AAB družba zagrizenih in manj zagrizenih teniških ljubiteljev.  Maki je imel obilo dela z žrebom, ker smo mu dopolnili ekipo na 24 igralk in igralcev in zmanjšali število igrišč – posebej ga moram pohvaliti za strpnost in umirjenost pri reševanju zmešnjave.  Skratka ponovno smo naredili odličen turnir, kosilo in žurko.  Kulturni program je edini reševal Dominik – s čebelarjem. Plesni nastop je bil malo krajši zaradi nastopa nogometne reprezentance SLO. Posebej nas je obiskala voditeljica Joge – Lorena in se borila z nami – jaz pa že pripravljamo idejo za novo sekcijo. Fotograf je zamočil, ker je prišel brez fotoaparata. Fotografije so bolj tako – iz mobija. Ujela nas je trda tema – nekaj pa je vseeno uporabnih.
Posebej gre zahvala vsem delavnim AAB  prostovoljcem: Irena, Anton, Vojko, Mojca, Mateja, Maki, Špela, Fani, Metka in drugi

 

 

Pohod na Orle

je bil kljub manjšem številu prijeten, nabirali smo gobe in predebatirali o lepotah Golovca.

Kolesarski izlet - maraton v Sežani je bil zaradi pričakovanja dežja odpovedan in smo šli v Benetke.

 

11.09.2014

Kolesarjenje po Krasu

V soboto 13.septembra gremo na kolesarski maraton v Sežano. Ob 9.30 se dobimo na kolesih pred stadionom.

 

 

03.09.2014

Člani upravnega odbora Športno kulturnega društva AAB Slovenija preživeli nepozabni vikend na Kolpi

Predstavniki Športno kulturnega društva AAB Slovenija so na povabilo Planinskega društva društva Gornik od 22. do 24. avgusta 2014 preživeli športno aktivni vikend na Kolpi. Prvi dan, petek, 22. 8. smo prispeli v majhno vasico Sodevci v Beli Krajini. Bil je  prisrčen sprejem domačinov-gostiteljev Andreja in Vesne Rade z znamenito tamkajšnjo potico takoimenovano »povitico«, po kateri so se vsem cedile sline.  Sledila je namestitev v sobe in priprava na začetek kolesarskega 60 km podviga.
Naslednje jutro, tokrat na naše veselje s soncem obsijano, smo se odpravili proti Zelenemu viru čez mejo na Hrvaško. Čakal nas je 3 urni pohod po poti Zelenega vira. Preko Vražjega prehoda smo se člani upravnega odbora Športno kulturnega društva AAB skupaj s člani Planinskega društva Gornik odpravili proti pohodniškim podvigom. Povzpeli smo se do Moževe jame. Na koncu nas je pri Izletniškem domu Zeleni vir čakal divjačinski. golaž s polento. Za njim pa so se slastno prilegle posebne palačinke, ki ji ne vidiš na Kranjskem!

Seveda smo vsi udeleženci - Vikend na Kolpi - z velikim veseljem ugotovili, da smo glede na vremenske razmere ta vikend maksimalno izkoristili tako za šport kot tudi za kulturo in se bomo z veseljem ponovno odzvali na povabilo Gornika v naslednjem letu - Vikend na Kolpi  2015.  (Slike: 106, 77, 88, 91, 99, 111,114).
Ob zaključku se je upravni odbor Športno kulturnega društva AAB Slovenija zahvalil Planinskemu društvu Gornik za povabilo. Ob tej priložnosti pa smo gorskemu vodniku Dušanu Bariču, ki vsako leto poskrbi za realizacijo - Vikend na Kolpi in predsednici PD Gornik Brigiti Vivod izrekli pohvalo za odlično organizacijo in seveda s prošnjo, da naše društvo tudi v bodoče povabijo za planinske in kolesarske izlete.
Spoznali smo, da je to pravi kraj za uživanje v lepotah narave, sprostitev ob svežem zraku, kjer pozabiš na stresno vsakdanje življenje in mestni vrvež. Vse to pa tudi toplo priporočamo vsem našim članom.
To je bil za nas res izjemni vikend na Kolpi.

Vojko, Mojca in Mateja

 

 

Novice 18.08. 2014

V nedeljo 17. avgusta smo prekrižali loparje na AAB gorenjskem teniškem turnirju na igriščih v Šobčevem bajarju - Lesce, Bled. Obisk je bil dober 26. tekmovalcev in tekmovalk se je borilo na 7. igriščih za diplome in nagrade (čuri muri). Kosilo je spekel Tone ob pomoči Irene. Za sladice, prigrizke in solate gre zahvala Vladki, Jeri, Mici, Metki, Branki, Poloni, Nataši in Špeli. Vreme nam je naklonilo najboljši videz in pogoje. Maki je ustrezno razporejal in obračunaval poene. Himno AAB pa nismo utegnili prepevati - bomo za kakšen r.d. Končno je uspel preboj na sam vrh Darinki - ki nam je uspeh potrdila s širokim smehljajem. Dušan pa je ponovno potrdil dobro pripravljenost. Videli smo tudi specialno obarvane krempeljčke. Vladka pa se je stegnila v "špago"

V prstometu sta Tone in Sonja pometla vso konkurenco v prvem delu in nazadnje popustila pritiskom ekipe Stuchly. Preučili smo tudi vse nove športne ideje, ter zadovoljni in prijetno utrujeni ušli pred temo in mrazom.

 

<

 

 

 

 

Novice 16.07.2014

 

Otroška teniška šola je uspešno začela in nadaljevala učenje. Prijazni učitelj Marjan in njegov pomočnik Tone sta v Klečah izvedla osnovne vaje: najprej ogrevanje, spoznavanje, motivacija ter pripravo na osnovne udarce. Šolo so ob društvu AAB podprli tudi Marjan, Tone in Dane. Nadaljevanje sledi ..

 

 

 

Novice 08.07.2014

5. Poletni teniški turnir pri Danetu v Klečah je v splošno zadovoljstvo pričel ob 10. uri. Tekmovalni dvourni del na 5. igriščih je bil zelo borben in zagrizen. Dan je bil poletno vroč, kar pa ni predstavljalo ovire - nekateri so se močili, polivali z vodo. Po tekmovalnem delu je Maki preračunaval rezultate in izkuhal še finalne borbe. Vmesna pavza je bila namenjena kosilu solata Fani, žar Tone in sladica Metka. Mica nam je spesnila odlično klubsko himno, katero smo preizkusili in ugotovili, da bi bilo potrebno žrtvovati še kakšno uro za ubranost glasov. Iščemo umetniškega vodjo. Nadaljevanje turnirja nam je prineslo zmagovalce - (glej rezultati). Podelili smo diplome, nagrade in naredili gasilsko sliko. V končnici je Marjan izvedel še turnir v "Prstometu" v katerem sta podlegla glavna favorita Branka in Marjan natančnim metom Irene in Antona. Igor in Metka pa se nista hotela preveč vpletati v boj. Obiskali so nas tudi otroci in Janez, ter nam tako polepšali turnir.

Novice 24.05.2014

4. teniški turnir AAB društva smo imenovali "turnir usode", ker so bili pari izžrebani naključno. Tako smo ustregli članom, ki so želeli brez "kuhne" v boj. Izgleda da imamo srečne člane - vreme nam je bilo naklonjeno bolj kot napoved. Vse borbe so bile napete - tekmovalne. Pripravili pa smo tudi naš praznik "Družinski dan" na katerem smo spoznali naše najmlajše (Oskarja) in starejše (Janeza), ki so nam pričarali praznični dan. Dominik nam je čudovito zaigral Čebelarja na "fraitonerci" ter nadaljeval naše domače. Fani pa nam je spesnila ODO O SOLATI. Pojedli smo pečenega odojka, jagneta in piščanca. Obilo solate in sladic. Posamezne zadolžitve so bile z odobravanjem sprejete in pokazale vrhunsko kvaliteto, ki jo skupaj dosežemo. Pohvala in zahvala vsem donatorjem in organizatorjem AAB: Mojca, Mateja, Tone, Irena, Jera, Fani, Metka, Matjaž, Nataša, Špela in drugi. Potem je Marjan Š. izvedel turnir v prstometu in krepko premagal vse ostale. Naslednji turnir bo v juliju, predvidoma v nedeljo 6. julij. 2014.

Novice 29.04.2014

Jajčkov teniški turnir in piknik 19.04.2014 na igriščih v Klečah je uspel v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev. Borbe so bile napete. Makijeva »kuhna« je prebavljena. Vreme nam je priskrbelo prijetno toploto do 21h, ko smo pospravili. Posebna pohvala vsem donatorjem – štrudlja, cvička, diplom, daril, aperitivov, kolačev in drugega peciva ter uspešnim organizatorjem AAB: Mojca, Mateja,Irena, Zdenka, Metka, Tone, Jure, Maki, Kraš, Prodarilce itd. Prve klubske majice so krasne – zaradi ekonomije je upravni odbor določil ceno 8 EUR, kar smo tudi radi plačali. Kdor želi več kosov (za družinske člane, prijatelje itd. – naj mi sporoči) Tenis klubske žoge Wilson US OPEN imamo na zalogi. Bele kvalitetnejše majice z več barvnim tiskom so v pripravi – po 10 EUR Naslednji turnir je 24.maj – in družinski piknik.

Predvidoma bomo imeli družinski koncert ter pokazali nekaj starih iger "Koza-klamf" itd.

Novice 03.03.2014

Še nekaj dni manjka do drugega meseca obstoja registracije našega AAB društva – nekaj najbolj delavnih članov je že izvedlo prvi del osnovnega programa za leto 2014. Večina aktivnosti pa se intenzivno načrtuje, kolikor čas in slab program na TV dopušča.

Smučarska sekcija (Zdenka Vadnjal)
ima v planu še nekaj enodnevnih izletov na Krvavec. Eno tedenska smuka je bila od sobote 8. Feb do petka 15. Feb v Matrei-ju ost Tiroll cca 300 km iz Ljubljane. Bilo je odlično – sneg pršič.

Teniška sekcija – (Matej Makovec –Maki)
je odlično izpeljal teniški pustni turnir. Mateja in Mojca sta pridobili podporo sponzorjev – bogate nagrade udeležencem turnirja. Pustni krofi, ričet s klobaso in aperitiv so pripomogli k boljšemu vzdušju. Diplome so prejeli: Deklice 1. Mesto Irenka, 2. Mesto Mojca, 3.mesto Metka. Moški 1. Mesto Joško, 2.mesto Lojze, 3.mesto Anton. Vojko je perfektno pripravil glasbeni del za pustno rajanje.

Strogo oko pustne komisije pod vodstvom Bojana je izbralo najlepšo Maškaro s čudovitimi nogicami.Eno tedenska teniška plovba z barkačo po Jadranu, (kopanje in teniške borbe) je določena na 17.-24. maj 2014, prijavite se dovolj zgodaj, ker je barka samo za 24 oseb.

Vadba tenisa – za zimsko sezono bomo imeli košaro za tenis in 50 žogic na izposojo pri Škulju, (Bojan Zorko in Marjan Pulko) bosta našim članicam in članom posvetila teniški tečaj. Detajli sledijo. Prijave!!!

Navezali smo stike s tenisači iz Novega Mesta, Kranja, Otočec-ca,

Planinska sekcija – (Irena Jakin)
bo vodila izlet na Orle nad Ljubljano, (Miča Zorko) bo vodila izlet na Rašico. V planu so najlepše poti in zaključek - prigrizek v prijaznem gostišču.

Kolesarska sekcija: (Anton Pivk)
Prvo kolesarjenje bo po PST-ju poti spominov in tovarištva v nedeljo 16. marca. Detajli še bodo.

Odbojka:(Mateja Župan Brezovnik)
četrtek zvečer v Novih Jaršah, sprejema prijave.

Prva pomoč: (Miča Zorko) zdravstveni nasveti in pomoč

Etno plesni večeri (Mija Koderman)
Poleg skupinskih plesov bo obilo prilike za evropske tradicionalne plese v paru ob neo-tradicionalnih glasbenih izvedbah valčka, skotiša, mazurke, polke, polske …

Vabljeni plesalke in plesalci, posamezno ali v paru, z več ali manj plesne kilometrine, tisti neutrudni in taki, ki si radi tudi oddahnete in uživate ob gledanju plesov in navdihujoči glasbi.

Judo: (Vojko Rogelj)
pripravlja tečaj samoobrambe za starejše, prijave!!

Prstomet: (Marjan Stuchly)
organizira nabavo gumijastih balinčkov za posameznike, prijave!!

Golf: (Janez Potočnik)
nam je krasno zapel odlomek iz arije.

Treking pohodništvo: (Andrej Stermenszky)
pripravlja reportažo iz Vietnama.! Njegova pa ne.

Likovna sekcija: (Branka Stuchly)
pripravlja razstavo svojih del, Tomaž Grzinič bo razstavljal akvarele. Verjetno pri Škulju.

Primerjalna književnost: (Marjan Pulko)
primerja in pripravlja večer za debato.

Snežna sekcija: (Jožko Avsenak)
je parkiral snežno frezo. Polona je šla med power flower.

Glasbena sekcija: (Matjaž Jakin – Čedahuči)
snema svoj novi CD in vadi »vsi so venci vejli« (Dominik Macedoni) vadi na frajtonerci za koncert na družinskem pikniku

Kostumografija: (Mica Makovec)
je pusta proslavila z zborovskim napevom »prepelica se v detelji suče«

Recital: (Fani Potočnik)
ni zahtevala mir – pričakujemo jo naslednjič.

Zakonodaja, vlada in kriza: (Alenka)
nas ma tudi rada. Še raje pa GURS.

Pomoč: (Miča Zorko)
bo imela pregled nad donatorsko zbirateljsko akcijo denarja za rdeče noske s katero smo pričeli na pustno soboto. Pri donacijah na naš TRR navedite rdeče noske.

Spoštovani!
Tukaj sem navedel samo nekaj naših najljubših: aktivnosti, članov in dogodkov, ki so se in se še bodo razvili … v tem letu ne pričakujem, da bomo ponovno prejeli Oskarja, vsekakor pa se bomo močno potrudili za čim boljši uspeh in uporabili poraze za nabiranje izkušenj.. Predsednik AAB društva: Anton Pivk

Ustanovitev društva december 2013.