Novice 2015
Silvesterski tenis 2015 turnir in silvestrovanje


Ob 19 uri smo pri Škulju prijateljsko pozdravili naše članice in člane, ki so se odločili da na športni način preživimo najbolj živo-praznično noč v letu. Najprej po bogatem prigrizku smo naredili »gasilsko« potem smo prekrižali loparje. Borbe so bile resne, boj je bil hud.
Po dveh urah smo se razgreti usedli za bogato obloženo mizo. Anton je poskrbel za plesno glasbo na katero smo se zavrteli, plesno ozvočenje je pokazalo pričakovane dobre lastnosti. Rajanje je prekinilo pokanje šampanjcev in voščila ob vstopu v novo leto. Srečko je vsem prinesel darila katera so si že dolgo želeli in jih je namenil žreb.

Ponovno smo se razvajali z dobrotami iz domače kuhinje zato posebej zahvala vsem našim srčnim ženskam. Hitro so pošla »tonetova jajca«. Podelili smo diplome in priložnostne flaše. Med deklicami je bila naj naj Metka, med fanti pa Matej (zasluženo presenečenje – ni samo kuhna). V jutranjih urah novega leta smo se poslovili in ob 11h ponovno vrnili na prijateljski tenis. Kakor smo začeli novo leto tako bo šlo naprej - srečno vsem.

 

 

 

aab čajanka in pravljično-glasbeni večer


Zdravje in kultura


AAB društvo je povabilo članice in člane z majhnimi otroki ali vnuki, da pridejo 29. decembra ob 17. uri v dvorano ČS Rudnik, kjer je otrokom brala odlomke iz svojih pravljic in jih očarala Darja Korez-Korenčan, ustvarjalka kulturnih oddaj na TVS, publicistka in pisateljica, sicer pa domačinka z Galjevice. Branje je z glasbenim programom,  čudovitim petjem in kitaro popestrila zgodovinarka  Janja  Sedlaček.
V zimskem času običajno potrebujemo kakšen topli napitek, zato smo se ob tej priložnosti lahko ogreli s čajem industrijske konoplje, ki raste na ljubljanskem barju in ima veliko zdravilnih učinkovin, ob njem pa še prigriznili nekaj sladkega.
Tako pravljice kot čaj in domača mazila smo lahko po akcijskih cenah tudi kupili in za novo leto še koga obdarili.
Ob tej priložnosti sta nas obiskala glasbeni umetnik Janez Korenčan in Suzana Hrovat iz umetnostne galerije FURLAN, ki nam bo v prihodnosti prikazala umetnine vodilnih slovenskih umetnikov.
Še enkrat se posebej zahvaljujemo Darji in Janji za pripravo čudovitega večera.

 

 

 

 

aab Joga - silvesterski pozdrav

prisrčne čestitke vsem ob novoletnih praznikih - vse jogistke in Jogiji

 

 

aab Zaključni tenis turnir 19. dec. 2015


Ob 14 uri smo pri Škulju prekrižali loparje. Borbe so bile do 7 iger boj je bil hud, še Mitja je nekatere pohvalil. Rezultate smo točkovali po standardnem ključu 3 točke za zmago, 1 točka za remi. Koder so nastopile enake vrednosti smo upoštevali večje število dobljenih iger.  Vsi so se na igrali. Po mesecu dni smo se razveselili Avsenakov in pogrešali Makovce. Preizkusili smo plesno ozvočenje, ki je pokazalo pričakovane dobre lastnosti. Marjan S. ni dosegel želenega rezultata zaradi trampolina. Posebej gre zahvala sponzorjem nagrad podjetju Pisarniški stoli Pivk in podjetju Taurus z vrhunsko športno opremo. Naša dekleta so nas ponovno razvajala z dobrotami iz domače kuhinje zato posebej zahvala Špeli, Darinki, Vladki, Eleni. Med deklicami je bila naj naj Metka, med fanti pa Rudi, drugo mesto Bojana in Andrej, tretje mesto Vladka in Roman. Priznanje za fair play vsem ostalim. Foto pa naslednjič  boljši. Podelili smo koledarje aab.

 

aab novemberski tenis turnir


Vsi najboljši aktivni aab tenisači in tenisačice smo prekrižali loparje ter se spopadli v mešanem, šampanjskem tenis turnirju. Boj je bil hud, nekatere so bile ustreljene – do modric.
Usoda je Maki-ju olajšala delo s tem, da si je vsak sam izbiral partnerke, partnerje in nasprotnike. Rezultat je bil pričakovan – dobri so še vedno dobri. Igrali smo na petih igriščih in posebej še na dveh. Vsak je dobil svoji dve uri za prikaz znanja. Miji je posebej uspel odličen pasulj s klobaso. Špela nas je pogostila z okusno jabolčno pito. Mojca in Mateja pa sta nam polepšali dan. Zapadel je prvi sneg. Spomnili smo se naših članov, ki se nam niso mogli pridružiti – sorry - zaradi kolcanja.
Skratka - na naslednjem turnirju bo glasba za ples.
Zahvaljujemo se tudi sponzorju »Milnici«(milnica.si) za bidone, pisarniškim stolom Pivk in vsem drugim

 

 

 

aab in dobr žvimo čarovniški tenis turnir pri Škulju

Vsekakor so nas grozne čarovnice ponovno nasmejale. Čarale so k'hudič - vse je pa Maki tako prekuhal, da je bil rezultat dober. Posebej so izstopale variacije na izboljšanju čarovniškega videza in novih tehničnih dosežkov. Pojavila se je črna dolgolaska, prsata poeta, leponoga, d'lux metla z vgrajeno razsvetljavo, telefonom, trobljo, tenis žogami in zaročnim prstanom. Čez vse je čarovniško presmejala Hermina. Mica pa je pomanjšala mnogo čarovnic in jih kot plen podelila med zaslužne tenisače. Nekateri so dobili buče - kaj je notr skrito še nihče ne ve.

posebej lepo so nas razveselile z čaranjem sladic, princesk, torte, pite, kolačev, čokolade in sadja. Čakali smo na kaj bolj erotičnega - še čakamo.

Polona je rekla OJ, OJ, kakšni časi so prišli ...... vsem nam je zastala beseda v grlu - na koncu ni bilo hudega. Je pa lepo recitirala in postala čarovniška MISS.

Tenis bil je hud! V finale sta prišla joška na kvadrat ampak Lojze in Anton nisva popustila. Maki je preštel rezultate in proglasil najboljše.

 

 

aab jesenski Teniški turnir

Torej to soboto 10.10. smo ob 10 uri zaigrali na petih igriščih pri Škulju. Maki je uspešno sestavil pare. Mija je skuhala segedin. Hvala Špeli in Eleni za sladice. Res smo dvignili kvaliteto igranja na višji nivo. Zmagovalca Darinka in Boris sta superiorno proslavila zmago nad Mico in Antonom, ki sta po dolgi borbi popustila - naj uživa mladina.. Borbenost je med igralci povzročila nekaj nevšečnosti: težak padec, bolečine v hrbtu, bolečine v zvitem gležnju kar pa je Elena terapevtsko minimalizirala. Spoznali smo Zdravkota. posebej smo se razveselili Bojane, ki je obdržala moč v igri. Pogrešali smo nekaj naših aab članov, ki so imeli druge aktivnosti. Hvala Špeli za inkaso in poljub zmagovalcem..

 

 

 

aab Joga vsak ponedeljek ob 20 h - vabljeni

V sejni dvorani Četrtne skupnosti Rudnik - vodi Lorena

 

aab Krim - Ljubljana

Mesto Ljubljana nam je odobrilo-podarilo 10 ur na 9. igriščih za pripravo teniškega turnirja na Slovanu v Mostah kar bomo zaradi poznosti koristili naslednjo pomlad. Hvala naši Katarini Juvanc Šinkovec na zvezi ŠD Krim za pomoč.

 

aab kolesarjenje

Kolesarska sezona je v teku. Očistili in namazali smo verige in zobnike. Obiskali smo istrski kolesarski maraton.

Praznik četrtne skupnosti Rudnik

Ker imamo sedež aab društva na Rudniku smo bili vabljeni, da se predstavimo krajanom in medsebojno spoznamo. Prireditev je lepo uspela. Udeležencev vseh starosti je bila cca 500, program je bil sestavljen športno in kulturno. Prireditev je finančno podprla občina - ozvočenje, gasilske mize, klopi, šotori, golaž, klobase, sladice itd. Naše sponzorje (pisarniške stole Pivk) smo predstavili na reklamnem panoju. Zahvala za trud in sodelovanje gre Špeli, Ireni, Makitu, Lojzetu, Antonu

 

aab Poletna otroška šola

Elena je učila prijavljene otroke dva dni osnove tenisa in jih animirala v športnem duhu. Zaključek je bil proslavljen z banketom. V splošno zadovoljstvo vseh nas. Naslednje leto bomo prijave pobirali že mesec dni vnaprej.

 

aab Vadba oz. učenje tenisa

V aab društvu imamo celo leto ne samo v poletni sezoni posebej ugodno možnost najema SPARING PARTNERJA ali TENIŠKEGA VADITELJA, kdor želi doseči nekaj več ima priložnost...naj me pokliče.

 

Prvi poletni teniški turnir Šobec 4. Julij 2015


V soboto smo se dobili ob 9.30 h na tenis igriščih v Šobcu. Že prej je Maki razkuhal pare. Po borbi je bila pogostitev in podelitev nagrad ter diplom. Po dveh urah izbirnih borb smo odigrali še finale. Najboljša Branka in Jožko nista skrivala zadovoljstva. Posebej se je izkazala Darinka Š. z preciznimi udarci in Metka z fairplayem. Dan je bil vroč. Pečenje smo obložili s solatami in sladicami, katere so naše dobrosrčne prijateljice odlično pripravile. Fotografiranje in kopanje v bajerju. Po kopanju pa prstomet koder sta Irena in Anton pomedla z vso konkurenco. Obiskala nas je mladina - Spoznali smo Brankine otroke, vnučke in vnuke ki so nam popestrili dan. Skratka bilo je fajn. Bomo ponovili.

 

Priznanje


GZS ZOR je podelila srebrno priznanje podjetju IONEX in naši Loreni Leonardos za inovacijo vgrajeni patentirani oddajnik negativnih ionov iz ogljikove ščetke v prevoznih sredstvih. Doslej nima še nobeno vozilo vgrajene ionizacije, kar pa bo odslej pogosteje (več na ionex.si). Bravo Lorena!

 

Gledališče

19.6. 2015 smo bili  člani AAB društva vabljeni na ogled gledališke predstave Lov na rep dramske skupine jeseiških gimnazijskih profesorjev Teater.prof., v kateri sodeluje naša članica Polona. Prestava je bila uvrščena na 18. regijsko srečanje  Gorenjskih komedijantov v Dobu pri Domžalah, v njej so igralci - amaterji neizmerno uživali, aabjevcem (Mica, Maki, Jera, Špela, Jože)  pa hvala za obisk in močno  ploskovno podporo.
Lp Polona

 

 

Energetska ekskurzija – Polona


Polona nas je povabila in popeljala v jedrsko elektrarno Krško, koder so nam podrobneje predstavili princip delovanja, sestavo, nevarnosti, varnostne ukrepe in ekonomsko upravičenost. Njihov predavatelj zaposlen na inštitutu Jožef Štefan nam je posvetil poltretjo uro. Bilo je zelo zanimivo vendar nas je čakalo kosilo, sicer bi tam še kakšno uro brodili po detajlih iz jedrske tehnike in nezgod.
Odpeljali smo se mimo Jožkotove domače hiše v idilično jezersko okolje, kjer nas je pozdravil njegov brat in svakinja.
Po odličnem kosilu smo se odpravili v grad Rajhenburg znan potem, da je bil vmesna postaja-zapor med vojno ob preganjanju - izseljevanju Slovencev v tujino. Iz gradu je prekrasen pogled na širno okolico in reko Savo. Vodič nam je prikazal trpljenje in življenje ljudi v ječah. Grad so lepo prenovili in ponosno predstavlja Sevniško pokrajino.
Obiskali smo tudi Bizeljsko repnico – v grič iz kremenčevega peska so izkopali luknjo, ki je prvotno služila za hrambo repe in poljskih pridelkov. Posodobili so jo in zelo povečali v vinsko klet, koder nas je zelo nasmejana, vedra Jožica zabavala ob narezku in pijači. Nakupili – dopolnili smo vinske zaloge.
Mimogrede smo se ustavili še pri gostoljubnem Lojzetovemu prijatelju v Bizelskem in ga osrečili z žejo in dobrim apetitom. 
V večernih urah smo se nasmejani vrnili v Ljubljano.  Hvala Poloni!

 

Dopolnilni teniški tečaj – Elena


Elena nam je prikazala principe Beckerjeve teniške tehnike – (on je trener Džokoviča oz. eden od največjih teniških šampionov.)
Volej , Forehend, servis, backhend, smash, v pon. tor., sredo, četrtek v petek pa ura vadbe in dve uri borbe, potem pa ocvrte postrvi, solate, štrudelj in naprej.

Povzetek naj bolj pogostih napak:
Pri vseh udarcih nismo uporabljali dovolj energije nog – udarjali smo na stegnjenih nogah brez prejšnjega počepa
Pri voleju – nismo samo nastavljali loparja ampak smo še dodajali.
Pri servisu – nismo metali žoge visoko in na pravo mesto
Pri forehendu – nismo dovolj zasukali telesa
Pri backhendu – nismo ustrezno držali loparja in izvedli izmah
Pri smashu – nismo poentirali
Skratka osvojene napotke aab Elene, bomo sedaj vadili na naših prijateljih, društvenih dvobojih in »nabrisali« svoje nasprotnike. Turšici in nam v veselje

 

AAB majski teniški turnir

Prestavljena lokacija v dvorano k Škulju se nam je obrestovala. Slaba vremenska napoved je zmanjšala število udeležencev. Na treh igriščih smo dve uri odigrali dober tenis.  Makijeva »kuhna« je pridobila višjo kvaliteto. Borbe so bile zelo izenačene vendar so vseeno prinesle veselje vsem. Namesto hrustljavo pečenega odojka smo se najedli kuhanih klobas.  Tople roke in srce Vladke in Metke pa so nam dan še posladkale. Vpisali smo dva nova člana. Po končanem turnirju se je tudi vreme obrnilo na bolje.

 

Poletna aab teniška vadba pri Iztoku v Murglah


Ker smo za aab društvo dobili ugodno dopoldansko uporabo igrišč, imamo več srečevanja članov od ponedeljka do srede. Tako da lažje analiziramo in planiramo aktivnosti društva.

 

Planinski izlet na Slavnik 1028m n.m.

(najlepši primorski hrib z največ obiskovalci). V soboto 25.04. ob 10 uri se dobimo v Podgorju (iz Ljubljane 40minut na primorsko skozi prvi tunel avtoceste in ven na lokalno cesto). Parkiramo na urejenem parkingu v Podgorju - Zložna pot gre skozi vas v gozd do zgornje planjave in planinske koče ob vrhu cca 1,15 ure . Med planinsko opremo vzemite tudi pijačo. Gremo v vsakem vremenu razen v močnem dežju. Če ne bo za gor bomo naredili lažji izlet ob obali. Prijave pri meni.

 

 

Teniška rekreacija

Vse dni v tednu dopoldan do 14 ure imamo na voljo 3 igrišča v Murglah pri Iztoku. AAB Društvo je z njim sklenilo pogodbo o sodelovanju in pridobilo ugodnejšo ceno. Ob tem pa se tam družimo med 10 in 14 uro dokler ne bo vroče, potem pa od 8 do 12h. Prijave!

 

 

Jajčkov aab tenis turnir je bil v nedeljo 29. marca ob 13 uri

upravni odbor aab je zaradi praznika sklenil izpeljati teniški turnir teden dni pred vsemi svetimiin dve uri kasneje (zaj...).

Borbe so bile samo prijateljske - nič za rezultat. Metkina jačka, potico in šunko smo z veseljem pojedli. Pravtako Špelin štrudelj. Mija nam je skuhala zelo dober bograč. Vso teniško borbenost pa bomo izkoristili na 1. srečanju na zunanjih igriščih. Do takrat pa vadite... Zahvaliti se moramo sponzorjem Čuri Muri, pisarniškim stolom Pivk in vsekakor dobrim deklicam s sladicami. Pogrešali smo vse poškodovance in rekonvalescente ... priporočamo našo aab pesem - žrem tablete, aspirine, sirupe in vitamine.....

 

Udeležba na Škuljevem turnirju v soboto 14.03.

zaradi firbca, kako izgleda klasičen celodnevni turnir z tujo organizacijo smo se ga udeležili in dobre organizacijske rešitve prenesli na naš aab. Na štirih igriščih smo se borili od 11 do 17 ure. Štirje naši aab člani smo pustili lep vtis.

 

Smučanje na Kopah

Bojan je pridobil sponzorja, ki nam je namenil dva apartmaja za dva dni. Presenečeni smo po mnogih letih ponovno obiskali to Koroško smučišče cca 2 uri iz Ljubljane. Smučišče ima dve novi 4.sedežnici in zmeren, prijazen urejen teren. Rdeča proga je dolga cca 1,5 km. Dnevne karte za seniorje se po smučanju vrnejo - obračuna in vrne se preostanek od 24 EUR. Največje presenečenje je nočna smuka, karta za 7 EUR, zajema tudi pico v restavraciji. Skratka priporočam.

 

Varčevanje doma: prihranki članov aab pri rednih stroških

Elektriko in plin smo prenesli na GEN-i cca 20% prihranek iz 50 na 40 EUR (na mesec)

Mobitel smo prenesli na BOB paket (simobil) cca 50% prihranek iz 22 na 11 EUR (na mesec)

Internet, televizijo in stacionarni telefon smo prenesli na Telemach. cca 20% prihranek (na mesec)

Banko smo prenesli na Delavsko hranilnico cca 15% prihranek (na mesec)

Torej, dve leti smo doma budni, aktivni in ne podpiramo pretiranih cen nekaterih podjetij.

npr.:iz prihranjenih sredstev si lahko privoščimo 1teden toplic -poln penzion (na leto.)

 

Na zimski smuki

 

smo bili 1 x na Krvavcu 3 urna in 1x na Višarjih 3 urna. Obe sta bili prima. Razlika je samo v krajših progah Krvavca in tudi večji gužvi. Smuka pa je bila bp. - bomo še šli.

 

Joga ob ponedeljkih ob 20 uri - četrtna skupnost Rudnik - vodi Lorena.

Krasno se je med udeleženci prijela vadba. Razmigamo vse mišice in sklepe - za katere smo mislili, da jih nimamo. Prostor je primeren. Lorena pa odlična.

 

 

Pustno kolesarjenje iz Kopra do Lucije in nazaj

Priključili smo se OPD Koper - obalnemu planinskemu društvu in po snidenju pred Bonifiko lagodno v pustnih maskah odkolesarili čez Izolo, skozi tunel, po Parencani mimo Strunjanskih solin, po robu fliša tik nad morjem do Pirana. Tam smo ob kozarčku zapeli slavljencu in pojedli krofe. Skozi Bernardin, Portoroško plažo do Lucije, koder smo prehiteli pustno povorko. Nato smo se vrnili in poslovili ter se dogovorili za ponovno avanturo. Izlet je prinesel cca 60 km lagodne vožnje.

 

 

AAB open teniški pustni turnir

Na pustno soboto 14.februarja smo pri Škulju od 15-23h pustovali. Pred tekmo smo naredili nekaj posnetkov. MAŠKARE so bile ZELO ZAŽELJENE in so nam pričarale zabavo in pregnale zimo.
Teniški turnir je skuhal Maki – pravo borbo – smo imeli dve uri in pol.

Po končanem turnirju je bila velika zabava – segedin in krofi so sedli na pravo mesto. Maske so bile: čarovnice, strašilo, padli angel, klovni, Serena Viljams, border, hudič, indijanka, havajka, železničar, duhci in brez.
Podelitev priznanj in nagrad najboljšim in najslabšim
Zabava je bi bila pozno v noč.

 

 

Januar aab open 2015


Prvi letošnji aab mešani teniški turnir pri Škulju je uspel v najboljšem smislu. Nekaj tehničnih težav smo neopazno prešli. Dve uri dobrih teniških borb je prineslo širok smehljaj vsem. Nihče ni bil kisel oz. potrt zaradi slabšega uspeha na igrišču. Maki je v velikem slogu, verzirano prekuhal borbe in izbral dobre pare. Naši novi člani so prinesli svoj čar v teniški spopad. Po končanem turnirju nam je Mija naredila zelo dober segedin, katerega smo lahko tudi repetirali. Špela nas je obdarila z odlično pomarančno čokoladno kombinirano sladico. Našo najboljšo gasilsko prednovoletno fotografijo so obesili na zid pri Škulj-u.
Debata je omenjala ponedeljkovo jogo, numerologijo, zdravo življenje, Janezov kolk, planinski pohod na Orle, romantične pare, kolesarske padce, poplave, sex in še mnogo drugih tem. Nasmejani smo pogrešali vse naše manjkajoče člane. Med nami se delajo močne prijateljske vezi – aab  društvo raste in je na pravi poti. Dokaz je tudi plačana članarina – nihče nas še ni zapustil.
Posebej smo sklenili, da bo prihajajoči PUSTNI turnir največji z ogromnim številom mask – obeta se velika prireditev. Plesno glasbo in plesišče bo pripravil Aleš. Vpisovali bomo nove člane. Torej pripravite maske – do pusta so samo štirje tedni.