Novice 2016
aab Silvestrovanje in zadnji teniški turnir v letu 2016 pri Škulju

Srčno smo se razveselili povratka Avsenakov iz Azije in vseh gostov na aab silvestrovanju. Ob obloženih mizah smo po aperitivu in prigrizku prijateljsko prekrižali loparje. Boj je bil primeren prazniku in je prinesel obilo navdušenja. Po tenisu in pranju glave smo se lotili odlične večerje iz Mijine kuhne. Splaknili grla in zaplesali do četrte ure zjutraj ob odlični glasbi naše mladosti, novih komadov in sambe. Šampanjnz je tekel od pol noči do sarme. Družba je prekipevala od veselja, silvester je bil eden boljših. Ognjemet nam je zatajil, ni vžgal. Bo pa naslednjič. Zahvala Makiju za vodenje turnirja in organizacijo, Jeri za razdelitev daril, Loreni, Ireni, Špeli, Nini za čudovite sladice. Bojanu, Miči in Mici za kuhno. Vsem skupaj smo zaželeli veliko sreče, zdravja in dobrih prijateljev ob športno kulturnih aktivnostih našega društva in širše.

 

 

aab novembrski tenis turnir pri Škulju sobota 26.11.2016

Čarovniški zvarek Nataše ob prihodu je razvedril zaskrbljene obraze. Vsi so pravočasno uspeli priti do uvodnega fotografiranja. Po natančnem razporedu »kuhni« Mateje so se pričele kvalifikacijske borbe 3x 40 minut na petih igriščih. Precizen žrebni sistem ni dopuščal nobenih dvomov, katera s kom in kok časa. Po dveh urah so favoritinji  Mica in Lorena ugotovile, da je pred njima prehud nasprotnik in žrtvovali prijateljici Ireno in Jadranko, da sežeta v nasprotnikovo žrelo. Vladka se ni ustrašila svojega partnerja  in se mu je pogumno pognala »med špice« frčalo je perje,  led je zmanjšal oteklino – eno je fasala in dobila zamenjavo v Miči. Polfinalne borbe so bile 40 minut. Zmagovalci so se poprijeli za prvo in drugo mesto, ostali pa za drugo in tretje. Jadranka gostja iz obale je ponesla Bojana do končne zmage.  Po igri smo pospravili džuveč in solato, ter malce zalili. Zahvala za sladice gre Špeli, Metki in Ireni.  Maki je preračunal uspehe in prišli smo do podelitve priznanj in nagrad. Posebej se zahvaljujemo za darila: Pisarniškim stolom Pivk, podjetjema Milnica in Taurus ter savni Fanči. Zahvala Makiju za elegantno speljan turnir. Predsednik je razdelil koledarje za 2017 in se zahvalil vsem za udeležbo in pošteno igranje.  Poklepetali smo o salsi, yogi, Pulku in silvestru. Ter zaključili ob 18h.

 

aab čarovniški teniški turnir sobota 29. oktober 2016 pri Škulju

 

Nasmejani smo se ponovno zbrali ob naših čarovnicah na letališču Škulj. Priletele so od daleč v lepem vremenu. V nas niso videle sovražnika - verjetno zaradi gub na obrazu in so nas lepo objele. Po pozdravu čarovnice Mice Travarice smo pristopili k žrebu teniške usode in se podali na teniško igrišče. Maki je imel polne roke dela z razporedom. Pri teniških borbah se je pokazala vsa umetnost čaranja in metanja urokov. Borisa so vrgle ob tla - zmagale so. Velika pomoč je bila Makijeve kuhne in Micinih netopirjev. Mednarodni teden mode je navdušil modne kritike in svetovne stiliste ter svetovno modno ikono Apostrofo Bonifaco, ki se pripravlja za odlet na južno poloblo in brusi kremplje. Na defileju je znamka "haute couture" eksluzivna visoka moda prinesla glavno nagrado čarovnici Nini, ki je uspeh presmejala z Hermino. Na koncu slavja so obesile kiborg čarovnico - katere baterije so prenesle krče in izbuljene bliskajoče oči. Plesni nastop se je skrajšal, ker je spet crknilo ozvočenje. Zmagovalna teniška čarovnica Mateja je prinesla Mitjo v višave. Posebna zahvala za oblikovanje, ki govori o slogu pripada Mici, priznanje bo na TV Raj 2 v oddaji "Moda di moda". Zahvala tudi vsem, katere so nam posladkale sončen dan in seveda Maki-ju

 

 

aab teniški turnir nedelja 16. oktober 2016 pri Škulju

Po hruškovi dobrodošlici in uvodnemu sprejemu, smo predstavili Makijev razpored. Na petih notranjih igriščih smo se prijetno borili dve uri, potem so se najboljši pomerili še v borbi za prva tri mesta. Kot ponavadi sta Mateja in Marjan presegla pričakovanja nasprotnikov in zmagala. Maki je ustrezno dobro peljal turnir do končnih borb. Mija nam je naredila prigrizek. Metka in Irena pecivo. Elena pa poseben frape. Najboljšim smo podelili diplome. Osvežili smo Porugalsko, Butalce in Zagreb. Bojan je prinesel kapitalnega amurja za torkov aab večerni žur. Zahvala vsem prizadevnim pri organizaciji Špeli, Vladki, Ireni, Eleni, Metki, Makiju in Antonu

 

aab tenis turnir 28. Avgust 2016 park Kodeljevo – Slovan


Na štirih igriščih smo imeli tri ure preizkusa borbene teniške igre v mešanih dvojicah. Vroč dan je bil ob triatlonu popestritev Kodeljevega. Zbrana družba je bila vesela snidenja prijetnih obrazov. Posladkali smo se z grozdjem in figami, deležni smo bili dobrot pogostitve teniškega kluba Slovan. Naredili smo nekaj dobrih fotografij za koledar. Zmagovalca turnirja Ireno in Bojana smo bučno  pozdravili in podelili diplome. Posebej pa smo se razveselili okrogle Makitove 52 obletnice polnoletnosti ter ugotovili, da so sedaj mladi že blizu 70. Nagrade za dekleta je prispeval  Marjan Danev. Pizza da te kap – je odpadla zaradi nedelje. Mojca je naročila drugje in so bile odlične. Polona je predstavila detajle vikenda na portugalskem za 13. Marec 2017. Pred prijave smo zabeležili – obročno bomo pobrali denar. Zahvala Antonu in Makiju ( tudi za vso pijačo ob RD) pomoč Špeli, Mojci in drugim

 

 

 

 

 

aab Yoga

vsak ponedeljek z Loreno, zaključili smo zimski del in bomo nadaljevali septembra.

 

aab Junijski tenis turnir park Kodeljevo - Slovan 10. Julij 2016

Ob 10 uri smo se podali v triurne kvalifikacije v topli poletni nedelji. Matej je izdelal razpored na katerega začudo ni bilo posebnih pripomb. Najbolj uspešne posameznice so dobile najbolj uspešne posameznike za polfinalno tekmo, ki je odločila finalna dva para za končno uvrstitev. Zmagovalca Špela in Jožko sta izkoristila danosti in premagala Matejo in Antona in prejela zasluženo nagrado. Za tretje mesto pa sta Polona in Boris premagala Ireno in Mitja. Vroč dan je pokazal prednosti visokega drevja in senčnih igrišč. Posebej smo bili veseli obiskov Darinke, Lojzeta, Branke in Marjana.  Iz gradu smo dobili še kos pice, tako da smo lepo zaključili srečanje in si obljubili da se kmalu spet vidimo.

 

aab majski tenis turnir na igriščih parka Kodeljevo-Slovan 22.maj


V parku Kodeljevo Slovan smo se zbrali in prekrižali loparje na 6. Igriščih. Borbe mešanih parov v predtekmovanju so pokazale najboljše, ki so se potem pomerili v polfinalu, za 3. Mesto in finalu za zmago. Tokrat sta bila najmočnejša Irena in Jožko. Igrišča so bila odlična, vsi so dobro prenesli uvrstitev. Vsekakor je prevladala družabnost pred borbenostjo. Ker pa imamo dovolj ur  še na razpolago bo naslednji turnir 3 ure predtekmovanj (tu bo zajetih 15 minut za ogrevanje in še 15 minut za razporejanje igralcev) in eno uro za polfinale in finale.  Zmagovalcem smo podelili diplome in priložnostna darila. Portugalska vabi k pripravi načrtovanj za marec. Zahvala sponzorju Pisarniškim stolom Pivk in Čuri Muriju.


aab pohod med narcise na Golico v nedeljo, 15. maja 2016

Zbor pohodnikov pri AVSENAK, (dobrodošlica) in skupen odhod (z avtomobili) v Planino pod Golico, kjer smo pustili avte in se peš odpravili do koče na Španov vrh. Pot ni bila naporna, uro in pol zmerne hoje, proti vrhu je malo bolj strma, ampak ni sile. Po vrnitvi smo se še zavrteli pod šotorom postavljenim za veselico ob prazniku "ključavnic" prigriznili in splaknili grlo.

 

aab Windsurfing teden na Sardiniji

priključili smo se prijateljem Žiga-Nina in drugim ter preživeli naporen teden v mrzlem mediteranskem morju in se vrnili navdušeni.

 

<

 

 

aab tenis v Murglah pri Iztoku

ponovno smo sklenili sporazum, da imajo naši člani ugoden najem igrišč. Igrišča so vrhunsko pripravljena.

aab aprilski tenis turnir na igriščih parka Kodeljevo-Slovan

Ob pol 10h 17. aprila smo se zbrali na našem novem teniškem terenu. Na podlagi zduženja v zvezo Športnih društev Krim - Ljubljana smo kandidirali in pridobili uporabo teniških igrišč od mesta Ljubljane. Hvala predsednici ZŠD Krim Katarini Juvanc Šinkovec in našemu Antonu za uspeh in trud.

Pregledali smo kapacitete parka, kolikor nam je ob dobri izvedbi teniškega turnirja dovoljeval žreb in smo z vsem zadovoljni. Teniški turnir smo raztegnili še na polfinale in finale, ki so pokazali kdo ima največ uspeha in sreče. Tokrat sta bila najboljša Mateja in Marjan Danev. Z njima smo se poveselili in sprejeli nekaj novosti.

 

 

 

 

 

aab potopisni večer Indonezija

potopisni večer je bil v sredo 23.03.2016 ob 19 uri v prostoru ČS Rudnik. Pot k ribniku 20, Ljubljana.
Potovanje po najjužnejših otokih Indonezije je predstavil pustolovec Milan J. z projekcijo v HD tehniki in ustrezno zvočno podporo. Posebej nam je bil predstavljen tudi nam tuj, čudovit podvodni svet.

 

aab pomladanski teniški turnir sobota 19. marec

Veseli ponovnega snidenja in lepega vremena smo po prvi seriji skokov po Makijevi kuhni  potegnili loparje na plan in se ponovno pomerili pri Škulju. Borbe so bile na nivoju. Vsi so izkoristili svoj nabor vseh možnih teniških fint za zmago. Vladka je usekala paralelo, Mica dolge na zadnjo linijo, Špela je tolkla smeše itd. Nikogar nismo poškodovali, nekateri pa so dobili »surlo (dolg nos)« in v sebi preklinjali neverjetne  poti žogice. Po Mijinem čili-kon-karne-ju smo pojedli še sladico, ki jo je Špela dobila pr Pečjaku. Med deklicami Darinka vztraja na prvem mestu in se ne da presenetiti. Roman pa je presenetil med moškimi. Boris nam je prinesel smeh. Po podelitvi priznanj in nagrad smo na toplem spomladanskem soncu pozdravili Lojzeta in Metko ter premleli vse aktualne dogodke – potopisni večer, Zdenko in Igorja, kolesarski izlet in ob prijetni glasbi med prijatelji pričakali sončni odhod.


aab smučarski izlet na Krvavec

četrtek 17. 03 nam je krasen sneg omogočil enkratne vožnje po širinah Krvavca

petek 18. 03 pa je sonce pokazalo svoj pomladni obraz. Bilo je super - še bomo šli.


aab pustni teniški turnir 6. Feb. 2016

Zbrali smo se pri Škulju. Maškare so bile čudovite in so nas nasmejale. Po aperitivu dobrodošlice smo se po Makijevem razporedu spoprijeli na igriščih. Po dveh urah borbe so se pokazale najboljše Mateja, Irena in Miča ter najboljši Zdravko, Bojan in Marjan D. V zabavnem programu so pomagali  krofi z marelično marmelado in Mijin segedin. Posebej smo bili veseli obiska Špele in Lojzeta in pomislili na vse druge manjkajoče ter jim zaželeli hitro ozdravitev in čvrsto zdravje. Nina in Jožica sta žgali po moških hormonih. Ena osa je pičla-usekala enga turka, ki brez nje še domov ni mogel.. Naglasnejša je bila Dagmar ter aab ozvočenje na katerega smo se večkrat zavrteli ob tem smo proslavili tudi dva Rd-ja in slavljencema krepko nazdravili. Izbrali smo najboljše pustne  maske Dvojčici Nina in dvojčka Lojze, Miča in Bojan, Jožici od Polone. Skratka pust vam prinaša pomlad.

 

 

aab Januarski tenis turnir v soboto 16. Januar ob 14.30 in skupščina društva - občni zbor - pri Škulju

Veseli smo bili prvega letošnjega teniškega turnirja in snidenja s prijateljicami in prijatelji. Maki je sestavil dobre ekipe igralk in igralcev, ki so uživali v igri. V žaru borbe so nekateri pokazali tudi svojo temno plat in #$##$#$er ter se ponovno ohladili. Prijetna družba je prevzela pobudo. Vpisali smo tudi prve letošnje nove člane. Sponzorji: Pisarniški stoli Pivk, steklarna Rogaška kristal, Prodarilce, Degre, Bojan in deklice, ki so nam napekle sladic,so se ponovno izkazali. Kot najboljša sta se ponovno pokazala Metka in Dušan z lepo igro.

Poročilo o dogodkih in finančno za 2015 je podal predsednik aab Anton.

Predsednik občnega zbora Matej je po ugotovljeni sklepčnosti s celo ekipo razrešil stari upravni odbor in postavil novi še boljši in močnejši. Višino članarine smo obdržal na 30 EUR. Podelil je zahvale-priznanja zaslužnim za 2015: Eleni, Loreni, Mojci, Mateji, Mateju, Juretu in Antonu. Po planu za leto 2016 in točki razno je uspešno zaključil občni zbor.

 

 

aab planinski pohod na staro Ljubelsko kočo petek 8. januar


Nataša je že pred novim letom izbrala lahko sprehajalno planinsko pot na stari Ljubeljski mejni prehod med SLO in AV. Po zasneženi cesti namenjeni sankačem se je naša ekipa podala v hrib. Čez tričetrt ure smo bili na vrhu prevala med državama. Iz Ljubljane nas je spremljalo slabo vreme do Tržiča. Pred Ljubeljem je na nas posijalo sonce in nam polepšalo dan. Na vrhu v stari planinski koči nas je pogostil Tone. Po prijetnem pogovoru se je naša družba podala v dolino. Z lepimi vtisi smo pomislili na vse naše in začrtali planinske smernice za letos.