Novice 2021AAB Silvestrovanje 2021 pri Škulju

Najboljši novoletni AAB žur. Okoli 18 ure smo pričeli s testiranjem Covida med nami in ugotovili 100% negativnost. Po tem smo skupaj nazdravili, ter odigrali 1,5 urni teniški prijateljski teniški spopad po razporedu Makija. Letošnji program je zajel tudi kulturni del Polone, Mice in drugih ter je bil odlično predstavljen z amaterskimi vložki. Glasbeni nivo je dosegel in presegel najboljše želje ter poskrbel za celovečerni ples vseh. V prijateljskem objemu smo dočakali polnoč in si voščili ob penini. Bojan in Miča sta imela pregled nad lakoto in nam pripravila ne samo več hodov ampak sprehod med dobrotami. Neverjeten razvoj plesa ob drogu je akademsko predstavil Matjaž s sodelavci. Velik nabor sladic je dopolnjevalo energijo za ples. po tretji uri smo zaključili osnovni program in ugotovili maksimum dobre zabave. Srečni smo odšli v novo leto in prvo spanje malo pred 5 uro. Zahvala vsem sodelujočim.

 

 

AAB protest

AAB športno kulturno društvo vlagamo protest in pobudo županu

 

Uvod:

AAB društvo je neprofitna, nevladna organizacija v javnem interesu, ki deluje na  visokih moralnih, demokratskih načelih enakosti, članstvo se ne deli po nobenih kriterijih. Delujemo deveto leto, celoletno izvajamo športno kulturni rekreativni program z visoko pozitivnimi zdravstvenimi učinki za udeležence, predvsem najbolj ranljive 65+ (najstarejše). Povezani smo v vseh društvih, klubih in športnih in kulturnih zvezah Ljubljane in širše.

Opažamo in opozarjamo na pomanjkljivosti pri vodenju Športne zveze Ljubljane, ki so bistvenega pomena za ljubljanski šport.

 

Problem:

Ljubljanskim športnim klubom je odvzeta glasovalna pravica v Športni zvezi Ljubljane.

Diskriminatorni sklep je bil voden in sprejet pod okriljem predsednika ŠZL gospoda Janeza Sodržnika in sekretarja gospoda Remiha

 

V letu 1945 je bila našim ženam dodeljena volilna pravica in s tem enakost v družbi.

V letu 2012 je bila Športnim klubom Ljubljane sramotno, nekrivdno odvzeta,  odtujena volilna pravica, dosežena neenakost in postavljenih 51 "delegatov" za 220 društev.  Brez pravice glasovanja je 169 ljubljanskih klubov že 10 let.

 

Ne hvala!

Razvoj ljubljanskega športa je po tej izločevalni, nedemokratični potezi vodstva v krizi in brez rezultatov ter ustrezne podpore ŠZL.

Zahtevamo, da se vsem ljubljanskim klubom vrne njihova pravica ter, da pravna služba oddelka za šport  MOL to zadevo obravnava in ustrezno posreduje.

Športna zveza Ljubljane (ZTKO) je podpirala vsa športna društva, sedaj pa samo nekatere.

Športno zvezo Ljubljane nujno potrebujemo, ampak ne na tak način, da deluje sama zase v svojem interesu, nas ne prepoznava in vodi svoje poti proč od naših.

Na volilni skupščini ŠZL je bil ta problem predstavljen, obravnavan, vendar spretno nesprejet in po letu dni ni napredka, karavana gre dalje.

Hočemo Šampione Ljubljane, zdravo tekmovalnost, rivalstvo in graditi ponos do našega mesta. Pripadamo ljudem, ki tu živijo. Ne želimo se skrivati v sramoti - po Jelinčiču, da smo ovce. Ne potrebujemo izgubljenih pastirjev delegatov. Ne pustimo se deliti na nobene finte.

Ohranjati želimo: Olimpijo, Slovan, Ilirijo, Krim .. itd.

Hočemo, da tudi naš glas velja enako, kot nekoga v Podčetrtku oz. Grosupljem, ne dovolimo preferenčnih glasov, da glas 10. Ljubljančanov velja enako kot eden iz manjšega kraja.

 

Zaključek:

Predlagamo g. županu, da takoj ustavi financiranje ŠZL, dokler se ne skliče skupščina ŠZL, ki bo vrnila volilno pravico vsem ljubljanskim klubom.

Vodstvo ŠZL naj prevzamejo domači ljudje, ki bodo dosegali boljše rezultate ob našem sodelovanju. Tudi manjši klubi morajo biti deležni ustrezne podpore iz LPŠ.

 

Hvala za razumevanje!

 

 

 

AAB smučanje na Kronplatzu je bilo od 14 do 19. dec

Bergi nam je poorganiziral namestitev preko Kompasa. Šlo nas je 12 AAB-jevcev in 17 drugih. Vse je bilo v najboljši varianti, vreme, sneg, družba, itd.

Zgodaj smo bili na snegu in potegnili najlepše smučine po vseh hribih in dolinah, dokler nas niso boleče noge pognale pred hribovsko kočo na teraso z bogato postrežbo. Krema za sončenje ali rutica so nas ščitili ped opeklinami - v bifeju človeka najbolj prime sonce. Popoldan se je začel domači program, ki se je nekajkrat v divjih ritmih potegnil proti jutru. Skratka Corona in nesreča nas ni oplazila, razen nekaj tečnežev, ki so hoteli da obrazno masko nosimo pravilno - uklonili smo se njihovim željam v smislu spoštovanja do vseh bolnih in ozdravelih. Ne vem kako in zakaj, ampak v naši družbi se imamo tako fajn, da gremo naslednje leto spet.

 

 

 

Osnutek strategije za tenis v Ljubljani - po Antonu

LJUBLJANSKA TENIŠKA ZVEZA (LTZ)
Ponosni smo na Ljubljano, prebivalce Ljubljane in na vse dobre dosežke Ljubljanskih tekmovalcev ter širše. Sestavljamo in obravnavamo šport v Sloveniji in širše.
Predlog strategije Teniškega športa v mestni občini Ljubljana (MOL) do 2028
Je obravnavala Ljubljanska teniška zveza na svoji seji IO z dne ….2021

Vsebina:
1.Uvod
2. Analiza stanja in dosežki 2021
3. Plan do 2028
4. Plan za 2022
5. Zaključek in komentar na novogradnje športnih objektov v Ljubljani

 • Uvod:

Ljubljanska teniška društva, klubi, akademije dosegajo vidne rezultate vendar so opazne organizacijske pomanjkljivosti, katere moramo obravnavati in doreči. Trenutno stanje je slabše od zaželenega. Mali klubi nimajo moči v dogovarjanju z uradniki, ki razporejajo naš Ljubljanski mestni denar po svoji pameti in presoji brez vsklajevanja z nami. Poudarili bomo svojo pripadnost Ljubljani in se lotili izgradnje ponosa na naše TENIŠKE ŠAMPIONE, naredili bomo močno LTZ ki bo delovala na vseh področjih.  LTZ bo v prihodnje pomagala in sistemsko vključila vsa društva, da se bodo bolj povezala z mestom Ljubljano in LPŠ ter dosegla pomembne zmage oz. cilje, tudi (pokal TS).
Teniški udeleženci so nosilni del naše družbe v katerega se povezujejo športniki iz vseh drugih športov. Gradimo družbeno odgovornost do vseh dobrin in ljudi, imamo visoke moralne, etične in politične usmeritve ne pustimo se deliti. Tendenca rasti je kljub Coroni velika. Ob tem ne bomo pozabili na Slovenijo in bomo ponosni na našo kulturo, glasbo, umetnost, znanost in tehniko. Tujcem bomo pokazali, kdo smo, ne bomo se delali "angleže".
Osnovo LTZ bomo dorekli in naredili ustrezne spremembe v statutu. Vsako društvo bo imelo svoj glas, ki bo pomembnejši če bodo zadaj uspehi. Vsako leto bomo imeli skupščino koder bomo obravnavali - letno poročilo in plan za naprej.
Obravnavali bomo:

  • Sestava vodstva LTZ, računovodstvo
  • Člani LTZ, klubi, sponzorji
  • Sedež LTZ
  • Prihodki LTZ
  • Odhodki LTZ: Investicije, Plačila najema, Plačilo zaposlenih
  • Združevanje v tri skupine Ljubljane:
  • Razpisi in izobraževanje, spletna stran, računalniški razvoj
  • Lige
  • Amatersko tekmovanje - reprezentanca
  • Profesionalno tekmovanje - reprezentanca
  • Razno

 

Ljubljana ima cca 300.000 prebivalcev, Maribor 100.000, Kranj 40.000, Koper 36.000
Za tenis je najbolje poskrbljeno v Mariboru in Kopru, koder imajo dovolj urejenih in pokritih tenis središč in igrišč. Ljubljana v tem pogledu zaostaja. V teniško infrastrukturo v zadnjih letih predvsem vlagajo perspektivna Ljubljanska teniška društva, ki se povezujejo v korist vsem. Ta društva se preko že obstoječih povezuje, predvsem pa je želja, da bi bilo to povezovanje še večje in uspešnejše, ter predvsem v korist vsem. Tako klubom, kot tekmovalcem in posledično mestu Ljubljani. Da bi ta cilj dosegli, Ljubljana (MOL) potrebuje vsaj 3 oz. 4 večje teniške centre z najmanj 5 pokritimi igrišči za izvajanja stalnih tekmovanj in vadb. Pokazala se je potreba za gradnjo ponosa Ljubljane, izgradnjo centra Ljubljanske teniške reprezentance.
Ljubljanski tenis je financiran iz privatnih sredstev,
Na mestu Ljubljana (MOL) oddelek za šport je referentka za tenis ga. Dušanka Kolčan, ki nudi vso pomoč klubom vpisanim v LPŠ (letni program športa)

 

 • Analiza stanja in dosežki 2021:

V Ljubljani je cca:
250 je število letnih igrišč (pretežno MOL)
55 je število zimskih igrišč (pretežno privatna – MOL ima samo en balon s 3 igrišči)
40.000 teniških rekreativcev M+Ž
3.000 veteranov dnevno igra tenis
Več kot 1.000 otrok se uči tenisa
Letna teniška ura zunaj      dopoldanska cca 5 do 8 EUR od 8 do 14h
Popoldanska cca 8 do 12 EUR od 14h do 22h
Zimska teniška ura v dvorani
dopoldanska cca 12 do 20 EUR od 8 do 14h
Popoldanska cca 20 do 25 EUR od 14h do 22h
Celosezonska ura je cca 15 do 18 EUR
Normalna teniška vežba posameznikov je 60 minut, dvojice cca 90 minut (ura in pol). Obračun je na pol ure. Tu se zapleta ura MOL, ki je 45 minut.
MOL dolguje dokončanje 2 tenis igrišč in stene na Svobodi še od izgradnje gimnastičnega centra.

Dosežki ljubljanskih teniških klubov v sezoni 2021.

 • LESTVICA NAJ SLOVENSKIH KLUBOV
  • 3.mesto ŠD LTA
  • 4.mesto TK CC
  • 10.mesto TK MAJA
  • 12.mesto ŠD Slovan
  • 13.mesto TC Ljubljana
  • 14.mesto TA BRESKVAR
  • 16.mesto TC LJUBLJANA,.

Skupno število klubov na lestvici TZS 69.

 • MEDNARODNI TENIS Ljubljane
  • Profesionalni :

 Kaja Juvan         WTA 98

  • Aljaž Bedene    ATP 109
  • Nika Radišič       WTA 503
  • Veronika Erjavec  WTA 638

Mladinski

  • Matic Križnik
  • Nik Mikovič
  • Klemen Škorjanc
  • Matic Hribar
  • Svit Suljič – evropski podprvak
 • Zaznan je povečan interes za igranje tenisa.
  • Rekreacija – izjemen porast udeležencev igranja, kot posledica organiziranih oblik

AAB vodene vadbe veteranov cca 100 in MZU upokojencev cca 50

   • Tekmovalne Lige – veliko število različnih nivojev lig, ki omogočajo enakovredne tekme cca 900
   • Turnirji – kot posledica povečanega članstva v ligah, je tudi udeležba na turnirjev močno povečana  cca 100 do 500
    • ITF – število igralcev 120 iz 14 držav
    • Šole tenisa za odrasle po klubih cca 100
  • Otroci – velik interes predvsem za rekreativne oblike teniške šole in vadbe cca 1000
 • VISOKA VLAGANJA LJUBLJANSKIH TENIŠKIH KLUBOV V OBJEKTE MOL

 

  • TK MAJA MATEVŽIČ – zamenjava neustrezne in uničene podlage na 3 igriščih, preplastitev asfaltne podlage – 1 hard court igrišče, 4 mini teniška igrišča, ureditev sanitarij ob igriščih, nov balon za 3 igrišča itd.
  • ŠD LTA – izgradnja 2 novih igrišč z umetno travo, nov balon za 2 igrišči, ureditev klubskega objekta, postavitev dodatnih sanitarij, tušev in garderobe za 12 oseb, zamenjava luči v starem balonu, ureditev neprimernega in nedelujočega sistema odvodnjavanja ( voda je ob večjem nalivu zalila notranjost balona, iz parkirišča pa odtekala in mašila odtoke v sosednjih garažah)
  • Tenis klub Zsport–  celovita obnova klubskega objekta in okolice v ŠRC Fužine. Izvedeno tlakovanje zunanje okolice. Investicijo nakup rabljenega teniškega balona s tremi igrišči, zamenjavo vseh dotrajanih reflektorjev z novimi Led reflektorji v obeh balonih, na petih igriščih. Poleg vseh gradbenih del so zamenjana vsa okna, po celotnem objektu na novo napeljana elektrika, ogrevanje, prezračevanje, hlajenje in vodovod meteorna in fekalna kanalizacija.


d.  Tk CC postavitev balona za 3 igrišča

e.   TC Ljubljana zamenjava svetilk v balonu, obnova pomožnega objekta
skupno ocenjujemo okoli 600.000 EUR napredka za Ljubljanski tenis, ob tem smo ugotovili nujnost , da se te investicije pogodbeno podrobneje opredeli in s tem zagotovi varnost investitorjem. Pogodbe naj bi overjala tudi LTZ in s tem podala svoje mnenje.

3. plan do 2028
Finalizacija izgradnje dostopov, parkirišč teniških središč.

 • Trajnostna zagotovitev najema in upravljanja obstoječih mestnih športnih teniških parkov klubom, ki so s svojimi programi, dosežki  in vlaganji v te športne parke, pomembni za nadaljnji razvoj tenisa v MOL.
 • Izgradnja 3 – 4 dodatnih igrišč z hard court podlago in prekrita z balonom (PARK SVOBODA)
 • Močna Ljubljanska teniška zveza in ponosna, urejena, zdrava družba.

4.  Plan za 2022
Tekmovalni tenis – formiranje postavitev reprezentance Ljubljane
Rekreativni tenis – povečanje števila organizirane vadbe in izobraževanja  
Ureditev plačil trenerjev in vaditeljev  - zmanjšanje prekarnega dela oz. zagotovitev ustreznih delovnih razmer
Kandidiranje in vpis vseh klubov v LPŠ
Priprava korektur za spremembe zakona o športu
Teniška zveza Ljubljane soglasno podpira najhitrejše dokončanje teniškega središča MOL - Svoboda z igrišči hard core namenjenih teniški reprezentanci Ljubljane. Ocena stroška  cca 700.000 EUR
Preureditev in prenova TK Slovan
Ureditev najemnih pogodb z varnostjo sovlaganja

4. Zaključek in komentar na novogradnjo športnih objektov v Ljubljani

Podpiramo izvedbo vsakega projekta pomembnega za šport, vendar pa v vseh teh projektih ne vidimo nobene bistvene investicije, razen privatne, na področju tenisa ! Zato nekaterih projektov v nadaljevanje ne podpiramo, saj menimo, da bi morali ta sredstva (v kolikor ne gre za privatna) najprej nameniti tenisu. 
Pripominjamo, da se sredstva občanov Ljubljane za razvoj Ljubljanskega športa omeji oz. ne troši za »kultne dogodke« ki zajemajo celo Slovenijo in se morajo zagotoviti  iz Ministrstva za šport.
V Ljubljani  premalo gojimo ponos na vidnih ljubljanskih športnikih, ki so vzor podmladku, da se z njimi identificirajo in potrebni sponzorjem.

Hvalimo dokončanje lepega centra Stožice, brez nedokončanega trgovskega središča.
Hvalimo prijaznejši pristop v razpisih LPŠ, da klubom ne bo potrebna pomoč izven oddelka za šport.
Ljubljanska teniška zveza (LTZ)
Predlog idejne zasnove teniškega središča Svoboda
Ob podprti ideji na sestanku LTZ, da se izdela teniško središče Svoboda kot sedež in vadbišče Ljubljanske teniške reprezentance in prebivalcev.
Smo pregledali prostorske možnosti in ocenili pomembne elemente komunalnih priključkov, dostopnosti, ter ugotovili visoko ustreznost.
Našim prednikom in županom se moramo zahvaliti za velik, najboljši športni rezervat v Ljubljani. ki dopušča obilo možnosti za razvoj športa in telesne kulture.
Ker so časi Corone nedoločeni, predlagamo oddelku za šport Ljubljana (MOL), da uporabi izkušnje teniških in drugih športnih strokovnjakov ter naredi idejno skico razvoja in gradenj na teh barjanskih slabo nosilnih tleh športnega rezervata.
Naša ideja pokriva osnovne potrebe teniške reprezentance Ljubljane in sicer:
1. faza z malimi stroški in hitro izvedbo del  cca 300.000 EUR
- izdela se idejna skica-načrt končne izkoriščenosti rezervata, pogled v prihodnost.- Umesti se teniški del rezervata s ccca 12 igrišči tenisit in cca 3 igrišča s hard core podlago. Načrtuje se montažni teniški objekt tri etaže - sedež teniške reprezentance, pisarne, sejna soba akademije, županova spominska soba, sanitarni prostori, garderobe, bife itd.
- izdela se še cca 5 peščenih tenis igrišč tenisit, teniška stena
2. faza z večjimi stroški
Pokritje 8 igrišč z balonom ali montažno dvorano (kot Medvode) cca 2.000.000 EUR
In montažni teniški objekt cca 1.000.000 EUR
3. faza ….??!!
Zaključek:
Izgradnja zaključenega športnega središča ima motiv tudi v tem, da športniki morajo in lahko koristijo za treninge kapacitete tenisa, gimnastike, nogometa, plavanja itd. ter s tem pravilno gradijo svoje sposobnosti in telo. Veterani pa gojimo pripadnost Ljubljani in skrbimo za napredek družbe.
Teniška zveza Ljubljane bo vodila uporabo in zasedenost igrišč.

Ljubljanski tenis
Za Ljubljansko teniško zvezo (LTZ) podatke zbral in zapisal:
Anton Pivk, predsednik AAB

 

 

Člani AAB izvajamo akcijo, da delček davka-dohodnine

vsega zaposlenega sorodstva preusmerijo v AAB društvo. Posredujte podatek Ireni na tel: 031 509 455. Rezultat bo znan oktobra 2022. Ime in priimek, naslov in davčna. Ta sredstva se bodo vrnila članstvu v uporabni obliki, predvidoma oktobra 2022

 

AAB decemberski mešani turnir v nedeljo 05. decembra pri Škulju

Turnir smo odigrali na dveh lokacijah, ker smo rabili 9 igrišč. Slaba vremenska napoved je rekla sneg, ki ga je bilo samo za vzorec. Razen Joškotu, ga je namedlo več od pol metra. Tekmovalci 38 so se spoprijeli v treh skupinah, najboljši pa so potem odigrali še polfinale oz. finale. Tokrat sta bila najboljša Dagmar in Boris ki sta premagala Polono in Zvoneta Sv.. Borba se je lepo odvijala pred našimi očmi na igrišču št.2.

Ker se bližajo prazniki, smo razdelili koledarje 2022 AAB društva na katerih smo res fajn. Začeli smo pobirati članarino in takoj izdali članske izkaznice. Članske izkaznice bodo potrebne pri koriščenju posebnih ugodnosti - bonitete. Za avtomobile smo razdelili nalepke AAB s katerimi gremo v Evropo po levi. Turnir se je začel ob 10h in končal ob 20 uri.

 

 

AAB disciplinska komisija, je zasedala, obravnavala člana AAB in mu naštela nepravilnosti, ter mu izrekla mirovanje za 12 mesecev. Ima možnost pritožbe.

 

AAB sodelovanje na natečaju Evrope "Erazmus+sport"

Na OKS (olimpijskem komiteju slovenije) smo imeli kratek seminar o povečanju denarnih sredstev za rekreacijo in druženje starejših med državami. Dobre rezultate so dosegli v Ajdovščini oz. Brežicah. Prijateljica Alenka iz teniške srenje, ki že deluje v tem programu, se nam ne želi priklučiti.

Ne glede na kompliciran pristop smo zbrali delavno AAB ekipo, ki se bo tega lotila in načrtovala in izpeljala. Ocenjujemo možnost 200.000 EUR realizacije

Trdo delo nam preganja dolgčas, nas dela pametnejše in utrjuje spomin.

Trenutna planirana ekipa: Anton, Polona, Dagmar, Zdravko, Drago, Tatjana, Srečko, Roman P., Štefan,

Planiramo združiti tri države Slo, Hr, It. v dveh turnirjih in 3. akademijah

Bili smo na ponovnem sestanku na OKS, Štefan, Bojan M. in jaz ter ugotovili - razjasnili osnove za sestavo programa - ki bo šel skozi sita, da nas ne zavržejo.

 

AAB nabava kakijev za ozimnico oz. pojest

prijave do petka 29. 10.

 

AAB smučanje na Kronplatzu v decembru

Bergi je razpisal termin in sprejel prijave. Obisk bo dober.

 

AAB Čarovniški mešani turnir v nedeljo 31.10.2021 pri Škulju

Globoko v jesenski megli smo se zbrali pri Škulju. Maškare na temo čarovnic, čaranja, buč in hokuspokusa so bile presunljivo lepe, katere bi se tudi ustrašil. Bila je tudi nemaskirana čarovnica original, bruhala je ogenj in streljala s pogledi. Pred turnirjem smo izvedli fotografiranje za zanamce. Posvetilo je sonce in ogrelo na ccca 10 st. V teniški igri sta bila tokrat najboljša Slava in Srečo. Za kosilo nam je napekel Kramarjev hram in pripeljal do igrišč. Mica je podelila čarovniške nagrade vsem, ki so uspešno čarali. Malo smo zarajali, pozabili na Corono. Tokrat so nam deklice napekle polno raznoraznih sladic Špela, Zlatka, posebej sta se izkazala Zvone - tiramisu in Stane - gibanica, ki jo je po Romani poslal iz Tržiča. Mica nam je še enkrat predstavila priložnostno slavnostno himno AAB za okrogle obletnice. Vseh smo bili strašno veseli do trde teme, ko so odletele. Zahvala gre vsem, ki so nekaj naredili za naše društvo AAB in drugim pokazali nesebično srce. Tatjana popisuje davčne številke za nakazilo delčka dohodnine za AAB , kar bomo ustrezno pokurili po prejemu.

 

AAB oktobrski mešani turnir pri Škulju 17.10.2021

Lep sončen dan, ob mrzlem jutru in potegnjenem zaključku. Zaigrali smo na vseh igriščih, srečanja so bila napeta kot elastika v gatah. Tokrat sta bila najboljša Zlatka Lovišček in Srečko Ceglar. Prisotnost so dopolnili še Mira in Zdravko. Posebnih zapletov ni bilo. Jurman nam je pripeljal dobro malico v drobtinah in solato. Načrtovali smo kulturni program za Silvestra in se dogovorili za Čarovniški AAB tenis turnir. Ekipa se je poslovila ob 21. uri.

 

Festival za tretje življenjsko obdobje, je potekal od 29.  septembra do 1. oktobra 2021

v Cankarjevem domu. Z našo AAB ekipo smo na prostoru MOL-a predstavili našo delavnico v smislu "RAZGIBAJMO LJUBLJANO"

Zaradi Corone je bil obisk pričakovano slabši.

 

 

AAB teniška akademija na Bolu od 18 do 25. sep.

 

Po dveh letih deponiranega denarja pri Loka turistu smo malce nejeverno odhajali na Brač, ker se je splošna Covid situacija slabšala. Krasno vreme, morje, hrana, pijača in odlična družba so nam pregnali vse pomisleke in smo se naužili sonca, morja in Dalmacije. Zelo dobro smo se ujeli z vsemi ostalimi gosti iz Slovenije, Poljske itd. Teniška akademija je po burnem pričetku rezervacije teniških igrišč bila odlično izvedena. Vsi smo se naigrali, tudi tisti, ki so imeli posebne tegobe. All inclusive nam je omogočil velik prihranek pri pijači, vedrejše dneve in noči. Poškodba Zdenkinega zapestja je po intervenciji Dagmar hitro sanirana in jo poslala domov. Naši dvojčici pa sta med tem delali red v Evropi. V prstometu smo odpravili vse nasprotnike in jih pogostili. Zdravko je aktivno plaval v morju, in se samostojno oskrboval, ter užival v dobri družbi. Povratek domov nam je kljub vsemu ugodju pasal. Z veseljem smo sklenili, da ponovno gremo v naslednjem letu z polno AAB ekipo, ker ne bo več Coronskih omejitev. Prinesli bomo svoj zvočnik in plesne želje.

 

OBVESTILO  O POČITNICAH NA BRAČU
Hotel Bluesun Bonaca 3* all incl.
Zagotovljen tudi avtobusni prevoz
Od 18.09. do 25.09.2021

Spoštovani,
Približujejo se tako težko pričakovane, lani odpadle počitnice na Bolu. Letos je nekoliko drugače zato, ker je že na voljo uspešno cepivo proti Covid 19, ki je sedaj dostopno vsem. Upamo, da ste se cepili, kajti s tem ne boste imeli težav pri prehodu meje in tudi ne v hotelu, kjer boste nastanjeni. Seveda se lahko udeležite počitnic tudi tisti, ki niste cepljeni proti Covid 19 vendar trenutno je tako, da za prestop meje rabite negativni test, ki ni starejši od 48 ur in to potrdilo rabite tudi ob povratku v Slovenijo.
Vsi udeleženci aktivnih počitnic na Bolu, ki imate vrednostnice in ste bili prijavljeni že lani, je za vas cena enaka kot je bila lansko leto. Hotel tudi nima več pogodbe s Francozi tako, da bo nekoliko lažje tudi za nas pri izvajanju raznih zabavnih aktivnosti.
Zagotovljen je tudi avtobusni prevoz z visoko turističnim (novim) avtobusom. Vsi, ki boste na Brač potovali z avtobusom, nam to morate sporočiti do začetka septembra. Cena avtobusnega prevoza je 85 € na osebo.
Avtobus štarta okoli 1.30 h zjutraj (18.9.) iz Radovljice in pobira , Kranj, Škofja Loka, Ljubljana… Predviden prihod v Split okoli 10 h zjutraj, ker je trajekt ob 11 uri.
Za ostale vozni red trajekta:

 • 9.00, 11.00, 12.30, 14.15, 16.30
 • Cena trajekta za osebni avto v eno smer je 154 kun in potniki 33 kun na osebo

Koristni napotki:
Ne pozabite veljavnih potnih dokumentov (osebna izkaznica ali potni list). Cepljeni rabite potrdilo o cepljenju, ostali negativni test (do 48 ur). V hotel lahko vstopite po 12 uri in ne rabite vaučerja samo opozorite receptorja, da ste gostje agencije LOKATURIST.
● Temperature so v tem letnem času v Dalmaciji topleje kot pri nas in bo vsekakor tudi obilo priložnosti  aktivnosti na plaži, vendar priporočamo, da vzamete na pot tudi kak toplejši kos oblačila, pa tudi dežnik ne bo odveč (za sencoJ).
V hotelu Bluesun Bonaca boste imeli bogat ALL INCLUSIVE program tudi z večerno animacijo
- izvajali bomo tudi izlete po otoku, obvestila o izletih in vseh ostalih  aktivnostih bodo na oglasni deski v recepciji hotela kjer boste nastanjeni.

 

                                

ŽELIMO  VAM  OBILO PRIJETNIH DOŽIVETIJ!

LOKA TURIST
Mob: +386 (0)41 781 800; Tel: +386 (0)4 51 55 520

 

AAB jesenski teniški turnir "Razgibajmo Ljubljano" je bil v nedeljo 12.sep. v Tivoliju

Mešani pari, pogostitev, nagrade. Odlična igrišča v Tivoliju so nam prijetno teniško borbo še dodatno priljubila. Na vseh osmih igriščih smo odigrali predtekmovanja po Makijevi kuhni. Lep dan in ambijent Tivolija so zamudili nekateri prehlajeni oz. na oddihu. Tokrat sta bila najboljša Milena Debelak in Bojan Zorko. Pogostitev iz Jurmana nas je okrepila. Odlična verzirana ekipa je turnir speljala elegantno navkljub zapletu ob rezervaciji igrišč.

 

 

AAB udeležba na Jerčijevem memorialu

Odlično smo odigrali in se poveselili. Najboljša je bila Zlatka med vsemi ostalimi uspešnimi. Drugo leto gremo spet.

 

AAB teniška akademija v Dragatušu od 23. do 27. avgusta

 

Odlična družba je botrovala množični udeležbi, skoraj vsa mesta so bila polna. Program je bil: tenis, kolesarjenje, kopanje, druženje, najboljša domača hrana in pijača - kulturni večeri harmonika in domače pesmi ter še kaj...

 

AAB udeležba na ITF mednarodnem teniškem turnirju veteranov 18.08. do 22.08. 2021

 

Udeležili smo se tega turnirja in se predhodno registrirali v ITF skupnosti. Dobre borbe so nam prinesle tudi zmagovalce. Med nami najboljši 65+ Marjan Žižek in Vera Pajenk tako v posamezno in dvojicah. Brane L. je odlično odigral 70+ posamezno in se uvrstil na 3 mesto. Anton in Andrija sta skoraj dobila set proti Kovaču in Vajdi in se uvrstila na 3 mesto v skupini.

Vsekakor se želimo aktivno vključiti v svetovni sceni veteranov in poiskati lepe motive ki jih nudi.

 

 

AAB avgustovski tenis turnir 8. avgust 2021

Ponovno smo turnir odigrali v Tivoliju. Odlično pripravljena igrišča so nam ustrezala za lepe borbe. Maki je izdelal razpored in z določenimi popravki speljal vse igre v skupno zadovoljstvo. Pogrešali smo nekaj najboljših, ki so na počitnikovanju ali potovanju. Najbolj smo se razveselili obiska Zdravkota Pečarja, po mnogih zdravstvenih borbah s Covidom se mu je uspelo vrniti med nas. Njegov zdravstveni napredek kaže kako je z močno voljo možna rehabilitacija in nujno gibanje. Najboljša na tem turnirju sta bila Tatjana Ceglar in Brane Leskovec katera sta prejela zaslužen aplavz in priložnostna priznanja. Vreme nam je bilo naklonjeno do konca tekmovalnega dela in počakalo z nevihto do zaključka.

 

AAB Ninin rojstni dan v TC Murgle v soboto 17. julija 2021

 

Zaradi pomanjkanja priložnosti, da proslavimo in počastimo naše najboljše prijatelje ob pomembnih obletnicah na najboljši možen način, smo ta termin našli kot najbolj primeren in tradicionalno proslavili Ninin r.d. in Antonov okrogli r.d.

Dopoldan smo odigrali v TC Murgle in na Svobodi dve uri tenisa po programu. Potem pa nadaljevali za hišo na pod streho in na zelenici ob dobrotah s žara, solatah, sladicah itd. Dobra glasba nam je dala spodbudo k plesu in smo dobre 4 ure odplesali. Odlična organizacija je doprinesla k totalnemu zadovoljstvu vseh. Bomo ponovili Jeseni še za druge slavljence.

 

AAB Julijski tenis turnir je bil 4. julija 2021

Zbrali smo se v Tivoliju in odigrali vse tekme v prijetni okolici Rožnika. Presuha igrišča na Svobodi in pomankljiva oprema niso ustrezala izvedbi turnirja. Kostja od Sport Ljubljana nam je ponudil Tivoli. Vreme nam je bilo naklonjeno suho, kljub napovedi padavin. Tokrat sta bila najboljša Mirjana Kunavar in Marjan Danev. Maki je spretno sestavil pare in srečanja. Za pogostitev smo se domenili z Jurmanom, ki spet zasluži pohvalo.

AAB teniški petek v Kranjski gori pri Mileni

Zjutraj smo se dobili za Lekom na igriščih med gorami 2. julij. 2021

Odigrali prijateljsko po programu, pojedli sladice in se odpravili k Mileni v Rateče na golaž in kruhove cmoke. Posebna pohvala gre Mileni za njen golaž, ki ga je za nas pripravila z vsem srcem in nam pokazala vse lepote. Gorenjski hriboviti pejsaži so prečudoviti med zelenjem.

 

AAB spust s kanuji po Krki 1. julija

Zbrali smo se v Ljubljani in potem popili kavico pred Brežicami. Bojan in Miča sta nam pripravila vse potrebno za malico, kosilo, večerjo. Čolne in kozolec. Odlična družba je naložila čolne in se spustila veslajoč med labodi, čapljami, po zeleni Krki. Vreme je na koncu poti pokazalo deževni obraz in spet sonce. Prekrasen dan smo vsi srečno zaključili v Čatežu. Zahvala Miči in Bojanu za odličen rafting.

 

AAB akademija jadranja na deski je bila od 6. do 16. junija na Pelješcu v Vignju.

Dva tedna odličnega vremena in presenetljivo praznega Vignja - (posledica Corone) so nam omogočili bogat jadralni in športni dopust v srcu surfaškega Jadrana. Poškodb ni bilo. Prekolesarili smo vse pomembne točke in nabrali žajbelj za zimske prehlade. Vino smo prinesli s seboj in ga je zmanjkalo.

 

 

 

 

AAB pridružitev Ljubljanski teniški zvezi.

Soglasno so nas 19. maja sprejeli medse, ker imamo res zvezde med nami in smo dobrovoljni. Tako da od sedaj tudi mi gradimo teniške Šampione Ljubljane.

 

 

AAB spomladanski teniški turnir Razgibajmo Ljubljan

AAB spomladanski teniški turnir Razgibajmo Ljubljano smo odigrali 15 in 16. maja pri Škulju in na Kodeljevem. Žreb je Maki odlično izpeljal in smo dobili nove zmagovalce prvega pokoronskega turnirja. Tokrat sta bila najboljša Alida Radoman in Zvone Svoljšak. Razdelili smo nove majice, kape in šilte. Fotografirali smo se za koledar AAB. Rekordno število tekmovalcev je pokazalo, da smo najboljši veterani Ljubljane v tenisu. Mesto nas bo podprlo s 500 EUR če ne bo zapletov???!!! Zahvala grer vsem, ki so pomagali pri organizaciji in pripravah na turnir: Ireni, Makiju, Špeli, Antonu, Miči, Bojanu in drugim s sladicami. Izredna sreča nam je naklonila sončen dan med deževnimi dnevi.

 

 

 

 

AAB aktivnosti

Ves čas prepovedi zbiranja in Corone smo izvajali športno vadbo v omejem obsegu.

Imeli smo pohode po Golovcu, Kureščku, Katarini, Veliki planini itd. Smučali na Krvavcu. Kolesarili po Ljubljani in drugje. Vse v manjših zainteresiranih skupinah v skladu z NIJZ.

Sedaj pa spet redno igramo vodeno AAB teniško vadimo, dvakrat na teden, ostalo pa po dogovoru. Ko nam bo zmanjkalo ur pridobljenih od MOL-a bomo spet sami plačevali vadbo. Takoj, ko bo mogoče bomo izpeljali prvi AAB teniški turnir.

Zadnji teden marca bomo naredili organiziran pohod na Orle

 

 

 

Volilna skupščina AAB športno kulturnega društva januar 2021
Poročilo predsednika AAB društva za leto 2020
Najprej vas vse skupaj prav lepo pozdravljam in se vam zahvaljujem za vse lepo in smeh v preteklem koronskem letu.
Smo v 8. letu delovanja, izvedli smo športno rekreativni program z visoko pozitivnimi učinki na udeležence. Imeli smo športno družabne medgeneracijske prireditve s pomembnim zdravstvenim učinkom, ki so namenjene pretežno starejšim in tudi mlajšim.
Članstvo se nam povečuje, navkljub epidemiji od cca 50 članarin smo prišli nad cca 60, kar nam ustreza, ker nas lovijo leta in se moramo za ohranjanje mladosti  aktivno vključevati v vsa dogajanja in ustrezno truditi. Življenje je kot ogledalo – če smo nasmejani, v nas gleda nasmejan obraz.
Obenem vse člane opozarjam, da moramo stalno skrbno izvajati ukrepe za samozaščito pred Corono do preklica - prezračevanje prostorov, sestanki zunaj, maske in razkuževanje. Cepljenje bo, ko bo dovolj cepiva - ???? poleti
Poslovanje društva
Pravna oseba naše AAB Društvo posluje izključno s sredstvi svojih članov, kar poberemo na turnirjih in članarini. Ostajamo nizkocenovni in neprofitni. Od  05.05.2020 smo vpisani v register Nevladnih organizacij v javnem interesu na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. S tem se nam odpira možnost ustvarjanja in kreiranja raznih programov, s katerimi lahko kandidiramo v EU in SLO.
Poizkušali smo se priključiti na 7milijonski sklad za ljubljanske športe (zaradi plačila profesionalcev, strokovnih vaditeljev in najemnin), vendar smo ugotovili, da ga zelo dobro črpajo nekateri ljubljanski športni strokovnjaki, ki so si pripravili »ozadje in prijatelje«, nas pa ne pustijo blizu.
V preteklem letu smo iz soigralcev postali prijatelji in se veselili samo na 5 turnirjih, 30% realizacija tekmovalnega leta. Bolje nam je šlo pri vodeni vadbi tenisa, kjer smo od pomladi do silvestra koristili izborjena brezplačna igrišča, tako letna na Svobodi in Kodeljevem, kot zimsko na Žaku-u. Ker smo vsa ljubljanska igrišča zgradili mi, veterani Ljubljane, smo to ugodnost pridobili na podlagi kandidature na letni program športa (LPŠ) brezplačna uporaba igrišč za vodeno vadbo.
Začeli smo z januarskim turnirjem, potem pa Pustni turnir z rajanjem februarja, nato pa epidemija ustavi vse. Konec epidemije smo proslavili z izvedbo majskega turnirja in Razgibajmo Ljubljano. Julija smo preselili teniško akademijo za en teden v Dragatuš in dnevno vadili in vadili.
Na skupščini Športne zveze Ljubljane smo želeli pridobiti glas in se uvrstiti med odlučujoče, vendar so nas z glasovanjem odbili. Sodržnik nam ni prisluhnil. Presenečeni raziskujemo vzroke in motive in pripravljamo podlage.
Naredili smo nekaj poletnih teniških srečanj v manjšem obsegu na Koprskem v skladu z NIJZ. Kolesarski izlet po hribih nad morjem je bil odličen.
Jesenski teniški turnir in Razgibajmo Ljubljano smo uspešno realizirali ter ponovili teniško akademijo v Dragatušu še za en teden. Potem pa spet konec druženja, ostala nam je samo vodena vadba v ponedeljek in sredo z občasnimi prepovedmi dvojic, člani istega gospodinjstva itd.
Ob tem smo se poizkusili združiti z Mestno zvezo upokojencev Ljubljane »MZU«, a  so nas neuradno odbili in poslali nazaj v vaško gostilno. Oni se predstavljajo kot   naši predstavniki, Vodje, vendar z nami nočejo imeti opravka (domnevam denar itd…).
Podobno je z Ljubljansko teniško zvezo, ki jo vodijo v našem imenu za svoj interes.
Ker smo veteransko društvo sestavljeno iz modrecev, se ne pustimo utišati in bomo tudi v naprej poizkušali spraviti na pravo pot vse čudne sisteme športne scene in druge zavožene v organiziranem kriminalu in korupciji.
Za MOL smo se udeležili praznika športa na Kongresnem trgu Ljubljane ob 40tih športnih društvih smo ponosni tudi mi imeli svojo AAB stojnico, na kateri smo predstavljali naše delo v športu. Ker so nam cel dan nabijali angleški rompompom, smo jim podali pobudo za vključitev obvezno najmanj 50% slovenske glasbe na vseh športnih prireditvah v Ljubljani. Smo ponosni na naše slovenske umetnike, našo tradicijo in kulturo, žal pa edini, ki smo to opazili.
Posebej smo ob prazniku ČS Rudnik izvedli predstavitev tenisa za starejše ob prostorih upokojencev na Rakovniku.
Natisnili smo svoje AAB majice in koledarje, vzdrževali našo spletno stran, poslovali
in končali s srečanjem pri grajski anteni na silvestrovo.
Zahvala za delo:
Krasno je prebrati, koliko ljudi je aktivnih v našem društvu, splošno gledano se vsak član našega društva na svoj način trudi, da smo tako FAJN v vseh pogledih, zato dajemo priznanja vsem članom AAB .

Za uspešno vodenje AAB kulture Poloni Avsenak, Mici Makovec in Daniju Loviščku.
Za pomoč predsedniku pri vseh delih Ireni Jakin, Špeli Peskar, Mateju Makovcu
Za zdravje društva Miči Zorko, Nini Dovšak, Zlatki Lovišček, Dagmar Komar, Jožetu Avsenaku. 
Mojca je rekla ITAK SMO CARJI VSIIIIIIIIIII :-)
Finančno poročilo
Kolikor  smo zbrali smo skoraj tudi zapravili, vendar se gibljemo okoli tisočaka EUR.
Obvezni stroški so še: domena, bilanca, ajpes, digitalno potrdilo, banka. Še plavamo.

Plan dela za 2021

 1. Vodena teniška vadba 2x tedensko za več skupin veteranov
 2. AAB turnir vsak mesec
 3. Prvenstvo AAB  veteranskih dvojic – mešani pari
 4. Državno teniško prvenstvo upokojencev Slovenije
 5. Sodelovanje na ITF teniškem turnirju seniorjev in super seniorjev v Tivoliju
 6. AAB Teniška akademija v EU…
 7. AAB Teniško akademija sept. na Bolu
 8. AAB kulturni izlet po Dolenjski
 9. AAB gledališka predstava Zabavna zgodba o doktor Faustu
 10. AAB kolesarsko kopalni izlet po dolini reke Soče in Nadiže
 11. AAB teniško srečanje v Kopru, kopanje ob Parencani , ATP Slovenija open in portoroška noč
 12. Davčno poročilo.
 13. Zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije, obisk razstave Boljke,  ostajamo v Zvezi kulturnih društev Ljubljane in kolesarimo.
 14. Razno

Članarina za leto 2021 znaša 30 EUR, za leto 2022 prvo povišanje na 35 EUR.
V februarju bomo v AAB dobrodelni, nakupili bomo hrano v vrednosti  za cca 500 EUR in jo odpeljali Zvezi prijateljev mladine Moste Polje. V tem znesku je vsebovan tudi denar, ki bi ga namenili Lojzetu za venec. Prostovoljne prispevke za Lojzeta zbiramo,(kolikor komu paše npr.10 eur), pri Špeli ali Predsedniku.
Volitve 2021
Ker bo ekipi AAB, ki vodi potekel mandat, volimo novo predsedstvo društva.
Predlogi:

 1. Predsednik: ----------Anton Pivk
 2. Podpredsednik ------Matej Makovec
 3. Tajnika--------------- Mateja Župan Brezovnik, Mojca Župan Macedoni
 4. Blagajnik, ---------- -Špela Peskar
 5. Izvršni odbor: ----- -Vsi aktivni člani po potrebi in znanju

Predlagatelj:

Datum: 02.02.2021 je AAB skupščina soglasno sprejela novo vodstvo, izrazila pohvalo za delo in brez pripomb potrdila poročilo in plan za v prihodnje. Gremo veselo na delo in šport.

Anton Pivk, predsednik

 

 

 

Splošno AAB

Pa smo prispeli v Novo leto in dosegli prve cilje. Zastavili smo vodeno vadbo in 2x odigrali, ko so zvrha ugotovili, da se imamo fajn in so to ukinili z izgovori, da se okužba nekje širi. Analiza naših upokojenskih teniških srečanj ugotavlja, da na našem tenisu ni prišlo do niti ene okužbe in smo še naprej vsi zdravi "razen odločevalcev športa".

predsednik se je postaral v družinskem krogu

 

 

 

Srečno novo leto 2021 in vse naj boljše v naši AAB družbi spet oz. nič se ne ustavljamo in delamo s polno paro na vseh področjih. Malo smo se prilagodili - življenje gre naprej.

Kandidirali smo na LPŠ za 2021, spodbujali upokojence v Ljubljani, Ljubljansko teniško zvezo, korigirali čudno poslovanje Oddelka za šport itd. Ne pustimo se utišati, hočemo sami sodelovati pri vodenju naše družbe. Sigurno ne gremo med mladino ali JJ, sodimo med veterane penzioniste, ki morajo upoštevati tudi naš glas, nas ki si upamo in vemo kaj je prav. Če bo treba bomo ustanovili svojo ?? Država bo naslednje leto na kolenih s pol denarja, zaprli bodo vse pipe in zmetali delavce iz plačilnih list tudi uradnike, ki jih je res 2x preveč. Zaposlitve v turizmu ne bo več. Vse se bo podražilo. Mi pa bomo dobro pomagali vsem, ki bodo tega potrebni.

 

 

NIJZ in Corona sta nas postavila v aut, koder izolirani zdaj čakamo, da epidemija mine. Hodimo , telovadimo, kolesarimo in nestrpno čakamo da nas odvežejo. Še dobro da je zapadel prvi sneg in nam ponudil "šaflo" v rekreacijo. Razmišljam kako bomo izvedli novoletno srečanje - obeta se ZOOM. Danes smo podelili klubske koledarje na Šancah ob Ljubljanskem gradu. Ostale pa še bomo. Iščemo aktivnosti za ta čas. MOL je izdal novi razpis za LPŠ katerega moramo oddati najkasnej do 11.dec.

 

Dobro misleči o povezovanju upokojencev Ljubljane v športu in zdravem življenju smo napisali AAB pristopno izjavo in jo poslali Mestni zvezi upokojencev Ljubljane (MZU Ljubljana) 20.10.2020 da jim dvignemo članstvo z aktivnimi, koder so se nas ustrašili in kot, da smo dregnili v osje gnezdo nas nemudoma izvrgli iz vodenja tenisa za MZU. Niso pripravljeni sprejemati navadne upokojence pa čeprav organizirane v društvo. Šef g. Sedmak MZU nas je poslal nazaj v vaško gostilno, da popravimo idejo. Presenečeni smo nad aroganco.


Pripravljamo:

Čakamo na konec drugega vala Corone medtem pa igramo tenis in se ukvarjamo s tisoč rečmi.